Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 14 Δεκ 2017
 
 

Πρόστιμα για …τα βρώμικα αυτοκίνητα

Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 - 18:15

-a Μέγεθος κειμένου +A

550_334_596770

Νομοθεσία που θεσπίστηκε για την προστασία εμφάνισης της πόλης φέρνει πονοκέφαλο και πρόστιμα στους κατόχους αυτοκινήτων στο Άμπου Ντάμπι .
Πολλοί κάτοικοι  , στην πρωτεύουσα Αραβικών Εμιράτων , αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σταθμευμένα σε κατοικημένες περιοχές – με έγκυρες άδειες – ενώ ταξιδεύουν στο εξωτερικό, το καλοκαίρι.
Τα αυτοκίνητά  καλύπτονται από τη βρωμιά και τη σκόνη – και οι κρατικοί υπάλληλοι καταφεύγουν  σε κατάσχεσή τους επειδή «παραμορφώνουν τη δημόσια εμφάνιση». Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν τα αυτοκίνητα έχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα.
Πολλοί κάτοικοι για να αποφύγουν τα πρόστιμα  φροντίζουν να καθαριστούν τα αυτοκίνητά τους, ενώ είναι μακριά.
Το πρόστιμο για ένα βρώμικο αυτοκίνητο που θα απομακρυνθεί από τον δρόμο είναι  Dh 3,000 (περίπου £ 640) σύμφωνα με τους νόμους προστασίας εμφάνισης της πόλης και τη δημόσια υγεία.
«Κάθε μήνα δημεύονται εως 50 αυτοκίνητα  γιατί εγκαταλείπονται σε δημόσιους χώρους και παραμορφώνουν την εικόνα της πόλης», δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου.
«Εάν ένα όχημα θεωρηθεί πως παραμορφώνει τη δημόσια εμφάνιση, μια προειδοποίηση θα επικολληθεί για να μετακινηθεί το όχημα εντός τριών εργάσιμων ημερών. Αν δεν μετακινηθεί ή δεν καθαριστεί, το πρόστιμο εκδίδεται και το όχημα ρυμουλκείται μακριά.»
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των κατασχέσεων είναι υψηλότερος κατά τη διάρκεια των περιόδων διακοπών – και υπάρχουν μια σειρά από ιδιωτικές εταιρείες πλύσιμου αυτοκινήτων που αναλαμβάνουν να διατηρήσουν καθαρά τα αυτοκίνητα, ενώ οι ιδιοκτήτες τους είναι μακριά.

 Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: