Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Οκτ 2021
SLIDER

Πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό του Covid 19 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το σημερινό Λονδίνο δεν θυμίζει σε τίποτα το Λονδίνο του περασμένου Οκτωβρίου όπου έσφυζε  από ζωή και ο κόσμος  έκανε τις βόλτες του στα μαγαζιά , διασκέδαζε στα μπαρ  η απολάμβανε τους απογευματινούς περιπάτους. Πέρυσι τέτοια εποχή τα βράδια ακόμη και αν έβρεχε όλοι ήταν στους δρόμους.

Αυτή είναι η πολυσυχναστη
Regents Street
Στις 4 το απόγευμα ούτε όρθιος δεν χωρούσες στο μετρο του Λονδίνου

Σήμερα οι δρόμοι είναι άδειοι. Τα εμπορικά καταστήματα λίγοι  τα επισκέπτονται. Τα ασφυκτικά γεμάτα βαγόνια του μετρό σήμερα είναι άδεια. Ο κόσμος –έστω και καθυστερημένα – έχει φοβηθεί και αποφεύγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ  άδεια είναι  τα εστιατόρια και τα μπαρ.

Οι παμπ και τα μπαρ εφαρμόζουν πλέον τα  σκληρά νέα μέτρα που στοχεύουν στη μείωση  της εξάπλωσης του θανατηφόρου  ιού.

Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν άλλοι  13.972 Βρετανοί  θετικοί στον κορωνοϊό ενώ πέθαναν άλλοι 50 άνθρωποι.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου γέμισε ταμπέλες τους δρομους για να πλένουν τα χέρια τους οι Λονδρέζοι και να προστατευθούν απο τον κορωνοϊό

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον  κατά τη διάρκεια μιας θολής  ομιλίας προς το έθνος, είπε απλά : «Είμαι πολύ πεπεισμένος ότι τα μέτρα που ισχύουν σήμερα βοηθούν στην επιβράδυνση του ιού. Δεν είμαι βέβαιος – ούτε κανείς είναι βέβαιος – για την εξέλιξη της πανδημίας. Χρειάζονται αυστηρά μέτρα».

χθες το βράδυ εμφανίστηκε η επιτροπή της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (Sage) . Ο καθηγητής  Whitty  ζήτησε αυστηρότερα μέτρα.

Η ομάδα δήλωσε ότι ένα βραχυπρόθεσμο «κλείδωμα»  θα είναι “πιθανό να έχει παρόμοια επίπεδα αποτελεσματικότητας με το εθνικό κλείδωμα την άνοιξη” και να φέρει προσωρινά το ποσοστό R κάτω από το 1. Σήμερα το ποσοστό μόλυνσης κυμαίνεται σήμερα μεταξύ 1,2 και 1,5.

Όπου κα να μπεις σε θερμομετρούν

Η επιστημονική επιτροπή  Sage πρότεινε στην κυβέρνηση  να μελετήσει το κλείσιμο όλων των μπαρ, εστιατορίων, καφέ, γυμναστηρίων και προσωπικών υπηρεσιών, όπως κομμωτήρια.

Σε περίπτωση  ενός ύποπτου κρούσματος  σε ένα σπίτι να υπάρχει απαγόρευση κάθε επαφής εντός του σπιτιού με μέλη άλλων νοικοκυριών.

Η διδασκαλία των πανεπιστημίων και των κολεγίων θα πραγματοποιείται στο Διαδίκτυο. Εξαιρέσεις σε ειδικές περιπτώσεις θα γίνονται μόνο  εάν η διδασκαλία πρόσωπο με πρόσωπο είναι απολύτως απαραίτητη.

Η SAGE προειδοποίησε: “Ένα πακέτο παρεμβάσεων θα πρέπει να υιοθετηθεί άμεσα για να αντιστραφεί αυτή η άνοδος  της νόσου. Οι μεμονωμένες παρεμβάσεις από μόνες τους είναι απίθανο να είναι σε θέση να φέρουν το R κάτω από το 1.”

Οι περισσότεροι Λονδρέζοι δουλεύουν από τα σπίτια τους. Ελάχιστοι είναι αυτοί που πηγαίνουν στα γραφεία τους. Και αυτοί που πηγαίνουν το κάνουν αναγκαστικά. Μετά τους χιλιάδες νεκρούς από τον Covid 19 οι Άγγλοι κατάλαβαν ότι ο ιός δεν αστειεύεται , άλλαξαν τις αρχικές τους απόψεις  και ανασκουμπώθηκαν.

Περικλής Χαλάτσης

Related posts