Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
10 Μαΐ 2021
Πολιτισμός

Πρόσκληση για τον «Μελένιο το αηδόνι και τον τυφλό ποντικό»

Οι εκδόσεις «ΟΣΤΡΙΑ» σε συνεργασία με τη Σχολή Τυφλών/Κ.Ε.Α.Τ Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν το νέο εικονογραφημένο παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά, του συγγραφέα Μάκη Ρουσομάνη, με τίτλο «Ο Μελένιος το αηδόνι και ο τυφλός ποντικός», σε σκίτσα του Νίκου Ραφαηλίδη.

Το εξώφυλλο του βιβλίου έχουν ζωγραφίσει μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 12/12/2014 στις 18:30, στο Νεοκλασικό Κτήριο του ιδρύματος της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας 32.

Θα συντονίζει η παρουσιάστρια Ιωάννα Λίλη.

Θα μιλήσουν οι:

Βαλεργάκη Μαρία: Διευθύντρια Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών

Γκίκα Σοφία: Προϊσταμένη του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης

Πασχαλίδου Μαρία: Παραγωγός του ράδιο Θεσσαλονίκη

Προέστου Κρίστυ: Υπεύθυνη τυπογραφείου και βιβλιοθήκης ΚΕΑΤ

Σταλένη Βίκη: Κοινωνική Λειτουργός ΚΕΑΤ

Αποσπάσματα στη γραφή Braille θα διαβάσουν οι φοιτητές με
πρόβλημα όρασης, Προεστός Γιώργος και Εγγλέζος Στράτος.

Τραγούδι: Σωτήρης Σιάκκας.

Χορηγός της εκδήλωσης: «ΠΥΡΣΟΣ» αθλητική ένωση τυφλών

Διατίθεται πάρκινγκ, με μεγάλη προσοχή και χαμηλές ταχύτητες, στον προαύλιο χώρο της Σχολής Τυφλών.

 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Σε μια απόκρυφη πλαγιά στο βουνό Όλυμπος, που είναι και η κατοικία των δώδεκα θεών της μυθολογίας ζούνε διάφορα ζώα. Ένα αηδόνι και ένας τυφλοπόντικας δίνουν μαθήματα ζωής και παντοτινής φιλίας μέσα από την αγάπη για την μουσική. Μια νυφίτσα και μια αλεπού δημιουργούν εντάσεις ενώ δυο πελαργοί είναι η αιτία να γίνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο. Η Δόμνα, ο Χρόνης και ο Σίμωνας μπλέκουν σε περιπέτειες εξαιτίας της μελωδικής φωνής του Μελένιου που μέσα από την ιστορία και το πάθημα έρχεται η γνώση. Κάποιος κάτι θα πάθει και έτσι μόνο θα μάθει… Το παραμύθι μπορεί να χαρίσει στους μικρούς και στους μεγάλους αναγνώστες ταξίδια σε φανταστικά και πραγματικά μέρη με εικόνες, γεύσεις ακόμη και μυρωδιές που βγαίνουν μέσα από της σελίδες. Το παραμύθι του αηδονιού και του τυφλού ποντικού θέλει να διδάξει και να δείξει τον ορισμό της πραγματικότητας και της αγάπης για όλους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΟΣΤΡΙΑ» (Τζωρτζ 20, Εξάρχεια τηλ.: 211-21 36 882)

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 

Ο Μάκης Ρουσομάνης, γεννήθηκε στα Κύμινα Θεσσαλονίκης στις 10 Δεκεμβρίου. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο πολεμικό ναυτικό στη Φρεγάτα Ήπειρος, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και Κρήτης. Ανήσυχη καλλιτεχνική φύση από μικρή ηλικία, συμμετείχε σε θέατρα, παραστάσεις, μουσικά σχήματα και βοηθούσε αφιλοκερδώς όλους τους φίλους καλλιτέχνες. Συλλέκτης της καλής Ελληνικής μουσικής με πολλαπλούς δίσκους βινυλίου, και cd. Στο αρχείο του υπάρχουν σπάνια μουσικά ντοκουμέντα και ανέκδοτες ηχογραφήσεις. Το 2001 ο όμιλος ιατρικού Αθηνών τον τίμησε την παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή. Έχει εργασθεί στον ιατρικό όμιλο Αθηνών (ΙΔΘ) για 7 έτη στο Γενικό χειρουργείο, ενώ σήμερα είναι υπάλληλος στο Κ.Ε.Α.Τ. Θεσσαλονίκης.

Related posts