Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Σεπ 2023
SLIDER

Πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση «Μικροί Πρεσβευτές Πολιτισμού Ελλάδας- Κίνας»

Η φιλία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας έχει μια μακρά ιστορία η οποία μπορεί να αναχθεί στον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια. Με την ευκαιρία του εορτασμού της 50ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και με σκοπό τον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων για το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Κίνας και την υλοποίηση της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ των πολιτισμών των δύο χωρών, το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα και ο Ηellenic – Chinese Cultural and Intellectual Group NGO διοργανώνουν στις 8 Αυγούστου 2022 από κοινού την εκδήλωση «Μικροί πρεσβευτές Πολιτισμού Κίνας- Ελλάδας» ως μέρος των δράσεων στο πλαίσιο των Πολιτιστικών και Τουριστικών Δραστηριοτήτων Κίνα 2022.

Η συμμετοχή στη δραστηριότητα είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλα τα παιδιά από την Ελλάδα και την Κίνα που κατοικούν στην Ελλάδα, ηλικίας 7 έως 18 ετών. Το θέμα των δραστηριοτήτων εστιάζει στην κινεζική και ελληνική δραματουργία, μέσα από την οποία τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν βαθιά την ιστορία και τον πολιτισμό των δύο χωρών. Με τη συμμετοχή τους σε αυτές τις δράσεις, οι νέοι θα μπορέσουν να συγκρίνουν τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ του κινεζικού και του ελληνικού πολιτισμού, να «ξεκλειδώσουν» την πραγματική φύση τους, να ανοίξουν τον καρπό των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ιδεών και να γίνουν οι «μικροί πρεσβευτές» των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, «σπέρνοντας» την ελπίδα για την αμοιβαία μάθηση των πολιτισμών. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγραφούν στην εκδήλωση από τις 8 Αυγούστου 2022 ενώ οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν στις 30 Αυγούστου 2022 και θα ολοκληρωθούν σε 5 ημέρες. Tα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στις 3 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο ενός βραδινού γκαλά.

Μαζί με ακαδημαϊκούς και άλλους καλεσμένους, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες:

 • Θα επισκεφθούν δύο μουσεία
 • Θα επισκεφθούν έναν αρχαιολογικό χώρο
 • Θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία πολιτισμού, τουρισμού και θεάτρου
 • Θα βιώσουν την αρχαιοελληνική παραδοσιακή ενδυματολογική αισθητική
 • Θα βιώσουν τον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό
 • Θα απολαύσουν την παραδοσιακή ελληνική μουσική
 • Θα βιώσουν το κινεζικό Κουνγκ Φου
 • Θα συμμετάσχουν σε παιδικές δραματικές παραστάσεις βασισμένες στην αρχαία ελληνική μυθολογία
 • Θα ζωγραφίσουν με διάσημους ζωγράφους
 • Θα συμμετάσχουν στην φιλανθρωπική πώληση πολιτιστικών και δημιουργικών έργων
 • Θα παίξουν ζωντανά παιχνίδια ρόλων βασισμένα στην κινεζική λογοτεχνία
 • Θα παίξουν καλά σχεδιασμένα μυθολογικά θεματικά παιχνίδια και θα συμμετάσχουν στην καλλιτεχνική δημιουργία
 • «Μυστηριώδεις» επισκέπτες θα προσκληθούν στις δραστηριότητες
 • Θα συναντηθούν με Κινέζους celebrities στην Ελλάδα

Στο βραδινό γκαλά που θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των δράσεων, «οι μικροί πρεσβευτές πολιτισμού Κίνας- Ελλάδας» και η διάσημη Κινέζα ζωγράφος κα Liang Dongmei θα δωρίσουν από κοινού στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα τον τεράστιο πίνακα που θα φτιάξουν για τον εορτασμό της 50ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας. Από τη μεριά του, το Πολιτιστικό Κέντρο θα δώσει ευχαριστήριες επιστολές στα παιδιά. Επίσης, οι «μικροί πρεσβευτές» που θα έχουν συνεισφέρει σημαντικά στις δραστηριότητες των πολιτιστικών ανταλλαγών θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν «οι μικροί Πρεσβευτές Πολιτισμού» του Ιδρύματος Soong Ching Ling της Κίνας 2022 και να λάβουν το αντίστοιχο τιμητικό βραβείο.

Αυτή η δραστηριότητα χρηματοδοτείται από τον Όμιλο Sichuan Yibin Wuliangye Group Co Ltd. , ο οποίος θα προσκαλέσει τον Xinxin, πρώην τηλεοπτικό παρουσιαστή στο παιδικό κανάλι της Σαγκάης να συμμετάσχει στις εν λόγω δράσεις. Οι εκδηλώσεις θα μαγνητοσκοπηθούν πλήρως και τα παιδιά που θα συμμετάσχουν δε θα ζήσουν μόνο μια μοναδική εμπειρία στον τομέα της πολιτιστικής ανταλλαγής αλλά θα αποκτήσουν κι ένα μοναδικό και ανεκτίμητο αρχείο που θα τους θυμίζει τη συμμετοχή τους.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, σπεύστε να εγγραφείτε!

Ελάτε να γίνετε ένας μικρός αγγελιαφόρος της πολιτιστικής ανταλλαγής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα. Αυτό το καλοκαίρι, ανακαλύψτε με τα μάτια σας, ακούστε με τ’ αυτιά σας και νιώστε με το σώμα σας την αρχαία και μυστηριώδη Κίνα και Ελλάδα. Το πολιτιστικό ταξίδι ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα θα ξεκινήσει και όπως είχε γράψει ο Καβάφης:

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,

να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. 

Εγγραφή και προθεσμίες: xzwhxh@gmail.com

θα μπορέσετε να εγγραφείτε μεταξύ 8 και 22 Αυγούστου 2022.

Διοργανωτές: Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα

Hellenic-Chinese Cultural and Intellectual Group NGO

Υποστηρικτής: Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

Συν διοργανωτές:

HELLAS-CHINA INTERNATIONAL EXCHANGE CENTER CHARIMAN

HUAXIN φροντιστήριο ξένων γλωσσών

GREECE OVERSEAS CHINESE SCHOOL

CHINESE ART PROMOTION ASSOCIATION CENTER

Α. Σ Σαολιν Κουνγκ Φου «Η Πηγή του Νεαρού Δάσους Δαφνη

Χορηγός:

Όμιλος Sichuan Yibin Wuliangye Group Co., Ltd.

Greek spirit travel

 

 

Related posts