Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
08 Αυγ 2022
Ελλάδα

Πραξικόπημα ζήτησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπραρμπαρούσης τη στιγμή της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δηημοκρατίας, ζήτησε τη σύλληψη του υπουργού Άμυνας, του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας, να συλλάβει τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο, τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!»

Στην Ολομέλεια εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της  Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς ο οποίος, είπε: «Κάθε βουλευτής εδώ στην αίθουσα αυτή είναι εκπρόσωπος του Έθνους και αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του. Δεν άκουσα τι συνέβη. Ο Πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί με τρόπο αντιδεοντολογικό. Σας πονάει η παρουσία της φωνής των Ελλήνων εθνικιστών εντός και εκτός της Βουλής».

Στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης:

«Προσωπικά σας συγχαίρω για τον τρόπο που προεδρεύσατε, το λέω από καρδιάς, διότι όταν ο προηγούμενος ομιλητής έφτασε στα όρια και έξω από αυτά της πατριδοκαπηλίας και αναφέρθηκε περί «απάτριδος πρωθυπουργού» και «απάτριδων» γενικά και ύστερα όλα τα απαράδεκτα που έλεγε ο κύριος Μπαρμπαρούσης τον ανακαλέσατε στην τάξη και νομίζω ότι πράγματι με αυτά τα αντανακλαστικά θα πρέπει το Προεδρείο επί τόπου να θέτει τα  ζητήματα. Τα προηγούμενα είναι πράγματα που έχουν ξανακουστεί και που έχουν τα όριά τους. Το ζήτημα είναι ότι σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έπεσαν οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», η οποία βεβαίως έχει έρθει εδώ 3-4 φορές με τη ψήφο ορισμένων συμπολιτών μας, ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και μάλιστα με την επίνευση της πλειοψηφίας από ότι κατάλαβα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. Θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές. Χθες μίλησε από εδώ ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής και δεν έθεσε τέτοια ζητήματα. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλιμάκωσης η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη, σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει και ελάχιστους,  ίσως, θύλακες ή πρόσωπα , που κι αυτό το αμφισβητώ, μέσα στις ένοπλες δυνάμεις, ταραχή.

Είναι πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στο πλαίσιο του Συντάγματος μια του Κανονισμού της Βουλής, και βεβαίως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς της Επιτροπή Δεοντολογίας, πλην όμως θεωρώ- και θα εισηγηθώ να γίνει μια έκτακτη διάσκεψη γι’ αυτό το θέμα- για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών περαιτέρω μέσα σε αυτή τη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι που θα λήξει η αυριανή διαδικασία. Και από κει και πέρα θα δούμε.

Είναι ανοικτή πρόκληση για πραξικόπημα μετά από πρωτοσέλιδα για τα οποία έχει ήδη παρέμβει ο Εισαγγελέας για εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων και μετά από αυτό που έχει γίνει εδώ και δυόμιση μέρες που δόθηκα όλα τα κινητά τηλέφωνα όλων των βουλευτών και μας ενοχλούν καθημερινά «δήθεν» πατριώτες οι οποίοι είναι πατριδοκάπηλοι και έχουν στην ιστορική τους διαδρομή και στο πολιτικό βιογραφικό τους σαφέστατες ευθύνες για τους μεγαλύτερους διχασμούς, δυστυχίες και τραγωδίες του ελληνικού λαού.»

Related posts