Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
10 Αυγ 2022
Πολιτισμός

Που βασίζονται οι «Επικίνδυνες φιλίες» των αδελφών Λιν και Βάλερι Κονσταντίν;

Γράφει η Μαίρη Γκαζιάνη 

Από τις εκδόσεις Floral Books κυκλοφορεί το βιβλίο «Επικίνδυνες φιλίες» των αδελφών Λιν και Βάλερι Κονσταντίν. Οι δυο αδερφές, παρότι τις χωρίζουν τρεις Πολιτείες, έχουν ενώσει τις συγγραφικές δυνάμεις τους και διοχετεύουν τις εμπνεύσεις τους στα βιβλία που γράφουν από κοινού.

Ένα απ΄ αυτά είναι το «Επικίνδυνες φιλίες», ένα ψυχολογικό θρίλερ που δικαίως έγινε διεθνές best seller. Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί και οι 408 σελίδες του κυλάνε σαν ρυάκι. Κι ενώ θέλεις να προχωρήσεις την ανάγνωση για να μάθεις τι συμβαίνει παρακάτω, παράλληλα, δεν θέλεις να τελειώσει και να οδηγηθείς στη διαλεύκανση μιας επικίνδυνης φιλίας που διατρέχει τις σελίδες του.

Δυο είναι οι κεντρικές ηρωίδες και «άσπονδες» φίλες, η ΄Αμπερ και η Δάφνη. Η πρώτη πιστεύει ότι είναι ένα τίποτα, ενώ αξίζει τα πάντα, δηλαδή ότι έχει να κάνει με τον πλούτο. Η δεύτερη είναι πάμπλουτη μετά από τον γάμο της με τον Τζάκσον, έχοντας και δυο κόρες μαζί του. Αυτό που τις φέρνει κοντά είναι ότι και οι δυο έχουν χάσει μια αδερφή από κυστική ίνωση κι η μια βρίσκει παρηγοριά και αδερφικό υποκατάστατο στην άλλη.

Η Άμπερ βρίσκει τρόπο να εισχωρήσει στη φιλική καρδιά και στο σπίτι της Δάφνης για να διεκδικήσει  αυτά που εποφθαλμιά, έχοντας καταστρώσει ένα σχέδιο που θα οδηγήσει τον Τζάκσον στην αγκαλιά της με απώτερο σκοπό να καταλάβει τη θέση της Δάφνης στο πλευρό του. Πολλά χρήματα, ένα μεγάλο σπίτι, πανάκριβα ρούχα και κοσμήματα, ταξίδια και ότι περιλαμβάνει η πάμπλουτη ζωή της Δάφνης.

Άραγε η Δάφνη αντιλαμβάνεται το «παιχνίδι» της Άμπερ; Και ποιες είναι οι αντιδράσεις της; Είναι ευτυχισμένη στο γάμο της;

Η Άμπερ εκμεταλλεύεται τη σχέση της με τη Δάφνη για να κατακτήσει όσα ονειρεύεται. Η Δάφνη είναι πρόθυμη να παραχωρήσει όσα με τον γάμο της απέκτησε; Κι εκεί αρχίζει η συγγραφική μαεστρία των δυο αδερφών συγγραφέων. Σκαλί σκαλί χτίζεται η ιστορία αποπλάνησης του Τζάκσον από την Άμπερ, λίγο λίγο γκρεμίζεται η σχέση της Δάφνης μαζί του.

Σε τρία μέρη χωρίζεται το βιβλίο. Το πρώτο αφορά τα σχέδια της Άμπερ και τον τρόπο για την επίτευξή τους, το δεύτερο αφορά τη ζωή της Δάφνης δίπλα στον Τζάκσον και στο τρίτο γίνονται όλες οι αποκαλύψεις που οδηγούν καθέναν από τους τρεις εκεί όπου ανήκει.

Δολοπλοκία από την πλευρά της Άμπερ, ανοχή από την πλευρά της Δάφνης και στη μέση ο κυρίαρχος πάμπλουτος Τζάκσον. Μια τοξική φιλία έρχεται στην επιφάνεια εφόσον οι δυο γυναίκες καταλήγουν να πορεύονται προς την ίδια κατεύθυνση για διαφορετικούς λόγους.

Δεν ξέρω με ποιον τρόπο συνεργάζονται συγγραφικά οι δυο αδερφές Λιν και Βάλερι Κονσταντίν και με ποιον τρόπο συμπληρώνει η μια την άλλη. Ξέρω όμως ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που το βιβλίο προσφέρει ένα ευχάριστο ανάγνωσμα. Η πλοκή της υπόθεσης είναι τόσο ενδιαφέρουσα που δεν σ΄ αφήνει να χαλαρώσεις λεπτό. Αν και η Άμπερ είναι η αντιπαθητική της υπόθεσης, δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις τον τρόπο που χτίστηκε η προσωπικότητά της και η δολοπλοκία της. Η Δάφνη είναι η συμπαθής ηρωίδα καθώς κάθε ενέργειά της δικαιολογείται με όσα αποκαλύπτονται στο δεύτερο μέρος του βιβλίου.

Ο γεμάτος αγωνία για τις εξελίξεις και σασπένς για τ΄ αποτελέσματα τρόπος γραφής των συγγραφέων δεν αφήνει τον αναγνώστη να χαλαρώσει ούτε στιγμή. Τα γεγονότα τρέχουν γρήγορα και σε κάθε βήμα η φιλία μετατρέπεται πιο επικίνδυνη για κάποια από τις δυο γυναίκες ή και για τις δυο.

Πρόκειται για ένα εμπνευσμένο μυθιστόρημα από δυο καταξιωμένες συγγραφείς, με ελληνική καταγωγή, με πηγαίο ταλέντο στις σκοτεινές ιστορίες. Μια ικανότητα που απόκτησαν από τις αφηγήσεις της ελληνίδας γιαγιάς τους, όπως λένε οι ίδιες.

Το βιβλίο σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη σελίδα και πουθενά, κατά την αφήγηση, δεν διαπιστώνονται παραλήψεις σχετικά με τις πληροφορίες που διοχετεύονται στον αναγνώστη στην εξέλιξη του μύθου.

Ο τρόπος γραφής της φανερώνει ότι αυτές οι δυο γυναίκες συγγραφείς έχουν το ταλέντο στο τσεπάκι και το βγάζουν κάθε φορά που η έμπνευση ασφυκτιά στο μυαλό τους.

«Οι επικίνδυνες φιλίες» μέσα από διαδρόμους σκοτεινών μυστικών, συνεχών ανατροπών, ιδιόρρυθμων καταστάσεων προσφέρουν ένα απολαυστικό αναγνωστικό ταξίδι!!

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Floral Books

Related posts