Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
06 Δεκ 2021
SLIDER

Πότε θα γίνει η άρση της απαγόρευσης της μετακίνησης από δήμο σε δήμο

Όλα δείχνουν ότι η ψυχολογική πίεση έφθασε στην κορύφωσή του και ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο αυτήν την πίεση του εγκλωβισμού.

Οι επιδημιολόγοι που έχουν μιλήσει και με άλλους επιστήμονες αν και φοβούνται την άρση των περιοριστικών μέτρων ωστόσο συμφωνούν ότι η μη ελεγχόμενη μετακίνηση αλλά και ο συνωστισμός  σε σπίτια φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Με αυτό το σκεπτικό, την  ψυχολογική κούραση των πολιτών είναι πιθανόν να άρουν την απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Στην σύσκεψη της Πέμπτης δεν αποκλείεται να επιτρέψουν με προϋποθέσεις τις μετακινήσεις των πολιτών οι οποίοι θα μπορούν να μετακινηθούν με τον κωδικό 6 ακόμη και με τα αυτοκίνητά τους εκτός των δήμων στους οποίους διαμένουν. Η άρση των περιοριστικών μέτρων ενδεχομένως φέρει καλύτερα αποτελέσματα γιατί  θα σταματήσουν οι πολίτες να συγκεντρώνονται σε ορισμένα σημεία που είναι μικρά και η μετάδοση του ιού γίνεται πιο εύκολα. Εάν ο κόσμος απλωθεί  σε μεγαλύτερους χώρους και δεν υπάρχει συνωστισμός πιστεύεται ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού θα είναι μικρότερη.Στις συζητήσεις των ειδικών είναι ακόμη  η επιμήκυνση κατά μία ώρα της κυκλοφορίας, και έτσι η απαγόρευση αντί για τις 21:00 να ξεκινά στις 22:00.

Ακόμη πιστεύεται ότι στα μέσα Απριλίου  θα ανοίξει  η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους πράγμα που σημαίνει και το τέλος των SMS στο 13033.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει συζήτηση για την άρση της απαγόρευσης από περιφέρεια σε περιφέρεια. Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει τους επιστήμονες γύρω στις 23 Απριλίου δηλαδή την Μ. Εβδομάδα όπου θα πρέπει να αποφασίσουν, ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα, εάν θα κάνουμε ή όχι Πάσχα στα χωριά μας. Αν και αυτό μάλλον φαίνεται μακρινό όνειρο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην επικείμενη χαλάρωση του lockdown και των μέτρων περιορισμού τονίζοντας «πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξει κάποιες δραστηριότητες μέσα στον Απρίλιο». Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» είπε  ότι η Κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις. «Καταλαβαίνουμε την κόπωση των πολιτών, αλλά κοιτάμε πρώτα από όλα το συμφέρον της δημόσιας Υγείας».

Παραδέχθηκε πως κάποια περιοριστικά μέτρα δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, σημειώνοντας πως «όταν αντιμετωπίζεις μία πρωτόγνωρη κατάσταση, δοκιμάζεις διάφορα πράγματα. Αν κάποιο μέτρο δεν αποδίδει, διορθώνεται με κάποιο άλλο».

Άφησε να εννοηθεί πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις καθώς ανέφερε «όταν κάτι δεν είναι αποτελεσματικό το αλλάζουμε. όταν υπάρχουν αποστάσεις πρέπει να δίνεται μία λειτουργική λύση», ωστόσο ξεκαθάρισε πως είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για μετακινήσεις από νομό σε νομό και για Πάσχα στο χωριό.

 

 

Related posts