Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 16 Ιουλ 2018
 
 

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 - 17:58

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, δικαιούχους για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017.

Ανακοινώνεται ότι η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (https://stegastiko.minedu.gov.gr), στην ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα. Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και να είναι και κάτοχος Α.Φ.Μ. Διευκρινίζεται ότι η υπηκοότητα αφορά μόνο στο πρόσωπο του φοιτητή και όχι στων γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι εξαίρεση αποτελούν οι δικαιούχοι-φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, του Πολυτεχνείου Κρήτης και των ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και για λόγους που σχετίζονται αποκλειστικά με τις τεχνικές προδιαγραφές της ηλεκτρονικής εφαρμογής, καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά από σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

To Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχώρησε για πρώτη φορά φέτος, από το 2004 που χορηγείται το στεγαστικό επίδομα, στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής αιτήσεων. Σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα οικονομικά στοιχεία που αποτελούν προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος αντλούνται με διαλειτουργικότητα από την ΑΑΔΕ. Έντυπες βεβαιώσεις απαιτούνται για εξαιρετικές περιπτώσεις μόνο.

 

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: