Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Ιούν 2022
Media

Ποτάμι ευθυνών για τη Μάνδρα – Ράπισμα για την Περιφέρεια

Η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας με επίκεντρο τη Συμφωνία των Πρεσπών και με αφορμή τις δηλώσεις του ΥΨΗΠΤΕ,  Ν. Παππά,  για τη Μακεδονία, οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου μετά τη συνάντησή του με τον υπ. Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο, η άσκηση ανακατάληψης νησιού από τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και οι συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις με τους θεσμούς για το ζήτημα των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των σαββατιάτικων εκδόσεων του αθηναϊκού Τύπου. Άλλα θέματα που επίσης προβάλλονται είναι ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων, η παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη σύνοδο του ΕΣΚ στις Βρυξέλλες, οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ, οι αντιδράσεις για το εισαγγελικό πόρισμα για τη Μάνδρα, η επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ για την κατάσταση στο Ραδιομέγαρο, το ζήτημα των αναδρομικών, η φορολογία των ακινήτων και τα τεκμήρια, οι δασικοί χάρτες, καθώς και οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η ΑΥΓΗ: Ορχήστρα εθνολαϊκισμού – Επενδύουν στη νέα εθνικοφροσύνη και στην ακροδεξιά.

Κύριο άρθρο: Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Η ΑΥΓΗ» με τίτλο: «Επικίνδυνοι ακροδεξιοί πολιτικάντηδες» γράφει ότι τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει η ΝΔ με τα εθνικά θέματα, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό της κυβέρνησης, δεν δείχνουν ούτε σοβαρό κόμμα εξουσίας σε μια ευρωπαϊκή χώρα ούτε κόμμα που προηγείται – όπως υποστηρίζει – με διψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις. Αντίθετα, δείχνουν πολιτικό πανικό και έναν ανεκδιήγητο εθνολαϊκισμό οπορτουνισμό, που σέρνουν την αξιωματική αντιπολίτευση πίσω από την ατζέντα του τελευταίου ακροδεξιού πολιτικάντη.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : Ποτάμι ευθυνών για τη Μάνδρα – Ράπισμα για την Περιφέρεια, αλλά και για τον δήμο, το εισαγγελικό πόρισμα.

Κύριο άρθρο: Η εφ. στο κύριο άρθρο της με τίτλο: «Στρέβλωση»  και με αφορμή τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις μεταξύ άλλων σημειώνει: «Οι ήδη υπάρχουσες ανισορροπίες παροξύνθηκαν. Τα εισοδήματα μειώθηκαν, αλλά οι εισπραχθέντες φόροι αυξήθηκαν. Σε μια περίοδο,  υποτίθεται, σταθεροποίησης και δειλής επιστροφής στην ανάπτυξη, τα εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα εμφανίζονται μειωμένα – σημάδι ότι ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας πέρασε αναγκαστικά στην αφάνεια. Το πράγμα φωνάζει. Η στρέβλωση, που επιβλήθηκε με την ανοχή των εταίρων, δεν μπορεί να διατηρηθεί».

ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου: Δασικοί χάρτες – Βόμβα για χιλιάδες ιδιοκτήτες οι δασωμένοι αγροί…

Κύριο άρθρο:  Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Γνώμη» με τίτλο: «Το τίμημα των μονολόγων» γράφει ότι ο απλός πολίτης ακούγοντας τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών συχνά δεν μπορεί να βγάλει άκρη. Διότι δεν είναι φυσιολογικό, όσο και αν πλέον είναι αναμενόμενο, δύο ηγέτες να δηλώνουν – και οι δύο – ότι πρέπει να αντιπαρατεθούν με τη λιτότητα και τις κοινωνικές αδικίες και εκ παραλλήλου με την ακροδεξιά – που προσπαθεί να στήσει φράχτες μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη – και ταυτόχρονα να αδυνατούν να βρουν στοιχειώδεις δρόμους και τρόπους συνεργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ  Σαββατοκύριακο : Ακίνητα: Επτά φοροπαγίδες – Οδηγός επιβίωσης για τη μεσαία τάξη.

Κύριο άρθρο:  Η εφ. στο κύριο άρθρο της με τίτλο: «Τσιφλίκι» και με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ  για την κατάσταση που επικρατεί στο Ραδιομέγαρο, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Από τις καταγγελίες των εργαζομένων, αλλά και από όσα μπορεί να διαπιστώσει κανείς δια γυμνού οφθαλμού, γίνεται σαφές πως η δημόσια τηλεόραση νοσεί βαθιά. Γίνεται σαφές επίσης πως ένα σύστημα εξουσίας, κυβερνητικό και συνδικαλιστικό, θεωρεί τη δημόσια τηλεόραση τσιφλίκι του. Το σύστημα αυτό δεν δρα μόνο εις βάρος των εργαζομένων που θέλουν να κάνουν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους τόσο σε δημοσιογραφικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Δρα και εις βάρος του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, της οποίας η δημόσια τηλεόραση αποτελεί περιουσιακό στοιχείο. Το σύστημα αυτό είναι υπόλογο απέναντι σε όλους. Και έχει έρθει η ώρα να λογοδοτήσει».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ : Το παρασκήνιο της σύγκρουσης  – Τα τηλεφωνήματα από Ιερουσαλήμ σε Βρυξέλλες  – Ποιοι και γιατί υπονόμευσαν την ασπίδα για την πρώτη κατοικία – Τι συνέβη με Τσίπρα, Μοσκοβισί και Κοστέλο.

Κύριο άρθρο:  Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Άποψη» με τίτλο: «Πρώτη κατοικία και καιροσκοπισμός» αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την α’ κατοικία και, μεταξύ άλλων, γράφει πως «η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στη νέα ρύθμιση ακόμη και μονομερώς. Χωρίς δηλαδή συμφωνία με τους θεσμούς. Αν χρειαστεί, οφείλει να το κάνει. Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η σιωπή της αντιπολίτευσης, κυρίως της αξιωματικής. Να υποθέσουμε ότι περιμένει μια ήττα της κυβέρνησης για να ψηφοθηρήσει ακόμη και με το σπίτι του φτωχού πολίτη; Τόσος καιροσκοπισμός;»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : Αναδρομικά 110€ το μήνα για νέους συνταξιούχους.

Κύριο άρθρο: Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Θέση» με τίτλο: «Όχι επιπολαιότητες στα Ελληνοτουρκικά» γράφει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται στην τελική της φάση, μπορεί να ονειρεύεται Πρέσπες και στο Αιγαίο, όπως μάλιστα έχουν πει και βουλευτές της, αλλά είναι σαφές ότι δεν έχει πλέον καμία πολιτική νομιμοποίηση για να αναλαμβάνει τέτοιου είδους εθνικές πρωτοβουλίες λίγο πριν από το τέλος της θητείας της».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Τι είπε ο άνθρωπος – Μακεδονία ξακουστή ήταν μόνο αυτή των Σκοπίων.

Κύριο άρθρο:  Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Η θέση μας» με τίτλο: «Από το Άγιο Φως στον νέο διωγμό» τονίζει: ‘Όλα τα του Χριστού ενοχλούν τους ισχυρούς, τους παραδομένους άνευ όρων στο κακό και τα θλιβερά υποπόδιά του’. ‘Ο νέος διωγμός των χριστιανών είναι μια ζοφερή πραγματικότητα, καταλήγει το δημοσίευμα, ‘και ευθύνη όσων το γνωρίζουν είναι να το λένε και να προσπαθούν να σταματήσουν το κακό’.(σελ. 1, 9)

Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ : Δικαιώματα στην Τουρκία – Ο Κατρούγκαλος υλοποιεί το απαράδεκτο δόγμα των Πρεσπών στο Αιγαίο.

Κύριο άρθρο: Η εφ. στο κύριο άρθρο της, με τίτλο: «Συνδιαλλαγή», τονίζει: ‘Τώρα πια δεν είναι υποψία, αλλά βεβαιότητα. Με τη «διάταξη Κουντουρά» έχουμε το πρώτο απτό δείγμα: κάποιοι πολιτικοί στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών προσδοκώντας πολιτικά ανταλλάγματα’. ‘Κι αυτή η πράξη’, σημειώνεται στο δημοσίευμα, ‘έχει ένα όνομα και μόνο: συνδιαλλαγή’

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Παζάρια με ΝΑΤΟική ομπρέλα σε βάρος των λαών- Σύνοδος «3+1» στο Ισραήλ- Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας (σελ. 5)

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ:  Εκλογικά παιχνίδια με 800.000 ιθαγένειες- Το μυστικό όπλο του Μαξίμου στο δρόμο προς τις κάλπες.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Σύγκρουση για α΄ κατοικία

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Εκλογές αλά Μαδούρο στήνει ο Τσίπρας- Μαθήματα από Βενεζουέλα- Άρωμα νοθείας με ύποπτες τροπολογίες που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ .

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πρόωρο τέλος στο κύκλο των υψηλών επιτοκίων- Στροφή προς την κατεύθυνση  της νομισματικής χαλάρωσης  από τις κεντρικές τράπεζες.

 

Related posts