Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Οκτ 2020
Απόψεις

Πόσο κοντά φτάσαμε στην καταστροφή. Τι αποκαλύπτει ο Ντράγκι !

Ο Χρήστος Κώνστας στο σχόλιο του για το πόσο κοντά φτάσαμε στην καταστροφή γράφει στο “toxrima.gr” την άποψη του .
Μία μικρή φράση. Μια μικρή σιωπή, γεμάτη υπονοούμενα. Αμέσως μετά πέρασε στα επόμενα θέματα.
 
Ο Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης αποκάλυψε πόσο κοντά έφτασε η Ελλάδα στη διάλυση της σπονδυλικής στήλης της τραυματισμένης οικονομίας της, στην αποσύνθεση του τραπεζικού συστήματος και το κατόπιν αναπόφευκτο grexit.
 
«Είναι γεγονός ότι η ΕΚΤ επέμενε, το εργαλείο του bail in να μην εφαρμοστεί στους καταθέτες, καθώς ως μέτρο θα ήταν «αντιπαραγωγικό» για την οικονομία της Ελλάδας και της Ευρωζώνης και θα έπληττε χιλιάδες αποταμιευτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» είπε σχεδόν ψιθυριστά ο Μάριο Ντράγκι.
 
Με απλά λόγια, αποκαλύπτεται ότι «κάποιοι πρότειναν» τη συμμετοχή των καταθετών στη διάσωση του τραπεζικού συστήματος, δηλαδή το κούρεμα των καταθέσεων κατά το κυπριακό μοντέλο και τελικά η ΕΚΤ με τη στάση της απέτρεψε αυτή την εξέλιξη…
 
Αυτομάτως γεννιέται η απορία.
 
Η επίσημη ελληνική θέση στο θέμα αυτό ποια ήταν;
 
Οι αποφάσεις λαμβάνονται στις Συνόδους των Υπουργών Οικονομικών, στα Eurogroup και κατόπιν στις Συνόδους Κορυφής.
 
Η ΕΚΤ εφαρμόζει τις πολιτικές αποφάσεις ιδιαίτερα σε τόσο σημαντικά ζητήματα όπως η διάσωση του τραπεζικού συστήματος μιας χώρας μέλους του Ευρώ.
 
Η ερώτηση λοιπόν παραμένει και είναι βασανιστική.
 
Ο τότε εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών εκείνη την εποχή, ποια θέση πήρε στο θέμα αυτό;
 
Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που με χαρακτηριστική ευκολία την 20η Φεβρουαρίου 2015 υπέγραψε και έστειλε με έμβασμα στο Λουξεμβούργο τα 10,9 δις ευρώ του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα λεφτά αυτά επρόκειτο ακριβώς να χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουν τις καταθέσεις των ελλήνων αποταμιευτών…
 
Με υπογραφή Γιάνη Βαρουφάκη τα λεφτά αυτά έφυγαν από την Αθήνα και κατατέθηκαν σε escrow account του Λουξεμβούργου, μειώνοντας την όποια διαπραγματευτική δυνατότητα της ελληνικής πλευράς.
 
Λίγους μήνες αργότερα, η ίδια κυβέρνηση διαπίστωσε την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με ποσό έως 25 δις Ευρώ τα οποία φυσικά επιβαρύνουν πλέον το Δημόσιο Χρέος της χώρας.
 
Φαντασθείτε τώρα, μια χώρα χωρίς τραπεζικό σύστημα, με λεηλατημένες τις καταθέσεις, όχι των πλουσίων ολιγαρχών (αυτοί έχουν προ πολλού φυγαδεύσει τα λεφτά τους στο εξωτερικό) αλλά τις καταθέσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Δημοσίων Φορέων και Οργανισμών και των Επιχειρήσεων.
 
Μια χώρα έρμαιο της οικονομικής κρίσης αλλά και των προσφυγικών ροών. Με έλεγχο ροής κεφαλαίων αλλά με τις αποταμιεύσεις «κουρεμένες».
 
Η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της καταστροφής και σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή απλώς γιατί κάποιοι συνειδητοποίησαν το μέγεθος των ευθυνών τους…
Πηγή: toxrima.gr
http://www.toxrima.gr/o-m-ntragki-apokalypse-poso-konta-ftasa/

Related posts