Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 16 Ιουλ 2018
 
 

Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει ο σεισμός του Ιουλίου στην Κω

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 - 16:57

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Την τεράστια οικονομική ζημιά που προξένησε ο σεισμός στην Κω τον περασμένο Ιούλιο, έκανε γνωστή η καταγραφή που έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου του νησιού.

Ειδικότερα, η καταγραφή αφορά τις φθορές που υπέστησαν τα δημόσια κτίρια, οι υποδομές και τα αρχαιολογικά μνημεία του νησιού, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης και ανέρχεται στα 95 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος έχει προχωρήσει σε ενημέρωση στο γραφείο του Πρωθυπουργού, όπως και στους αρμόδιους υπουργούς και στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Περισσότερο ζημιωμένα από τη φυσική καταστροφή βρέθηκαν οι αρχαιολογικοί χώροι, καθώς για να αποκατασταθούν πλήρως στην αρχική τους κατάσταση θα χρειαστεί να καταβληθούν τουλάχιστον 49,2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Επόμενα στη λίστα είναι ο επανασχεδιασμός και η ανακατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων (41 εκατ. ευρώ), η αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων (2,2 εκατ. ευρώ) και οι υποδομές ύδρευσης (1,1 εκατ. ευρώ).

«Περιμένουμε από την Ελληνική κυβέρνηση να υποβάλλει επισήμως το αίτημα για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε και για την χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές του νησιού.Από την πλευρά μας δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.

Κινητοποιούμε και ευαισθητοποιούμε όλους όσους πρέπει και όσους μπορούμε σε Ελλάδα και Ευρώπη.Η Κως διεκδικεί ενωμένη, ο Δήμος Κω εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια», ήταν μερικές από τις δηλώσεις του κ. Κυρίτση μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: