Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Σεπ 2022
SLIDER

Πώς θα γίνει η κηδεία Φιλίππου-Τι λέει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του

Το κύριο θέμα στα δελτία ειδήσεων και τα βασικά άρθρα στις εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ο θάνατος του 99χρονου πρίγκιπα Φίλιππου. Στο Παλάτι οι σημαίες είναι μεσίστιες ενώ καταφθάνουν οι στενοί του συγγενείς για να συλλυπηθούν  την οικογένειά του.

Όπως έγινε γνωστό από το Παλάτι ο Φίλιππος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας . Μάλιστα μετά την επέμβαση καρδιάς είχε παραμείνει για 28 ημέρες στο νοσοκομείο.

Η ιστορία του Φίλλιπου

Ο πρίγκιπας παντρεύτηκε την  Ελισάβετ το 1947, πέντε χρόνια πριν γίνει βασίλισσα \. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, οκτώ εγγόνια και δέκα  δισέγγονα.

Σύμφωνα με το Reader’ Digest το πρωτόκολλο «Forth Bridge» αναφέρει ότι σε περίπτωση θανάτου θα ακολουθηθούν τα εξής:

1.Εθνική περίοδος πένθους

2.Το Ηνωμένο Βασίλειο (το οποίο περιλαμβάνει την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία) μπαίνει σε μια εθνική περίοδο πένθους που θα διαρκέσει μέχρι την κηδεία.

3.Η εθνική περίοδος πένθους πρέπει να «τηρείται από όλους», συμπεριλαμβανομένων των εθνικών εκπροσώπων που υπηρετούν στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες -με εξαίρεση τη σημαία Royal Standard, πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ καθώς αντιπροσωπεύει τη μοναρχία- και τα μέλη του Κοινοβουλίου θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια και, στην περίπτωση των ανδρών, και γραβάτες. Επίσης, οι τοπικές αρχές (πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, κ.λπ.) θα κληθούν να δώσουν «ιδιαίτερη προσοχή» στην άσκηση των επίσημων δραστηριοτήτων τους.

4.Η περίοδος πένθους της Βασίλισσας

Κατά τη διάρκεια της εθνικής περιόδου πένθους, η βασίλισσα Ελισάβετ πιθανότατα δεν θα διεξάγει κρατικές υποθέσεις, κάτι που, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι δεν θα ψηφιστούν νέοι νόμοι.

Η κηδεία

Ως σύζυγος της Βασίλισσας ο πρίγκιπας Φίλιππος δικαιούται κρατική κηδεία, η οποία αποτελείται από το μυστήριο στο Westminster Hall και την ταφή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor.

Πιστεύεται  ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει επιλέξει μια ιδιωτική κηδεία στρατιωτικού στιλ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου με ταφή στους κήπους Frogmore, όπου βρίσκονται η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε δεν ήθελε «να γίνει φασαρία». Ακόμα τίποτα δεν έχει διευκρινιστεί καθώς υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού. Ο παλιότερος αξιωματούχος του Παλατιού, λόρδος Chamberlain, θα ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες.

Ποιοι  θα παρευρεθούν  στην κηδεία;

Με βάση τις επιθυμίες του πρίγκιπα Φίλιππου, αναμένεται ότι μόνο η οικογένεια, οι φίλοι και οι αρχηγοί κρατών από τις χώρες της Κοινοπολιτείας θα παρευρεθούν στην κηδεία, σύμφωνα με το Independent.

Όλα θα εξαρτηθούν από την πανδημία.

Μετά την κηδεία

Μετά την κηδεία του συζύγου της αναμένεται ότι η βασίλισσα θα συνεχίσει τα βασιλικά της καθήκοντα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα το κάνει. Για παράδειγμα όταν ο σύζυγος της Βασίλισσας Βικτώριας, πρίγκιπας Άλμπερτ, πέθανε τον Δεκέμβριο του 1861, η Βικτώρια παρέμεινε σε απομόνωση για χρόνια, δεν εμφανίστηκε ούτε για το άνοιγμα του Κοινοβουλίου, ενώ όταν τελικά εμφανίστηκε, αρνήθηκε να μιλήσει.

Related posts