Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
05 Ιούλ 2022
Media

Πως σχολιάζουν οι εφημερίδες τον προπηλακισμό του Βαρουφάκη

 

Τα ΝΕΑ, με τίτλο στην πρώτη σελίδα «Γιάνης Βαρουφάκης – Αγριότητες στα Εξάρχεια, άδειασμα στις Βρυξέλλες» και βασικό εσωτερικό τίτλο «“Θέλετε να με δείρετε ή να συζητήσουμε;”», παρουσιάζουν δισέλιδο ρεπορτάζ για την επίθεση κατά του κ. Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια. Στο ρεπορτάζ γίνεται αναλυτική περιγραφή της εισβολής των κουκουλοφόρων στο εστιατόριο και του επεισοδίου με βάση τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη εστιατορίου Γιάντες της οδού Βαλτετσίου όπου δειπνούσε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Τα πρώτα δύο-τρία λεπτά της επίθεσης όλοι όσοι βρίσκονταν στο εστιατόριο είχαν παγώσει. Μετά το επεισόδιο στο εστιατόριο, υπήρξε και άλλο στον πεζόδρομο της οδού Βαλτετσίου. Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Νιώθουν την περιοχή δική τους, δεν θέλουν εκεί πολιτικούς. Δεν υπάρχει όμως άβατο.» Στο ρεπορτάζ επίσης γίνεται αναφορά στα «θυμωμένα παιδιά» των Εξαρχείων και στην αντίδραση της «συγκινητικής» Δανάης. Τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την επίθεση.

 

Το ΕΘΝΟΣ, με τίτλο στην πρώτη σελίδα «Επίθεση στα Εξάρχεια – Η “διάλεξη” Βαρουφάκη που κάλμαρε τους αναρχικούς – Αντιμετώπισε με ψυχραιμία την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια» και εσωτερικό τίτλο «Γ. Βαρουφάκης – Απάντησε με… διάλεξη στην άνανδρη επίθεση», παρουσιάζει δισέλιδο ρεπορτάζ για την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Ο υπουργός Οικονομικών άνοιξε διάλογο με τους σαράντα κουκουλοφόρους, που προηγουμένως τον είχαν προπηλακίσει σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Οι αναρχικοί τον είχαν απειλήσει και του ζητούσαν να φύγει από την πλατεία. Ο υπουργός κατέληξε να δίνει διάλεξη στους κατοίκους της περιοχής για την οικονομία και την ανεργία. Για να σωθεί ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης υπήρξε παρέμβαση της συζύγου του, η οποία τον πήρε στην αγκαλιά της. Η ΕΛΑΣ τηρεί διακριτικά μέτρα φύλαξης για τον υπουργό, τον οποίο η Bild κατηγορεί ότι παρκάρει παράνομα τη μηχανή του έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

 

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, με τίτλο στην πρώτη σελίδα και όμοιο τίτλο και σε εσωτερική σελίδα «Υποχρεωτική φρούρηση για “ατίθασους” υπουργούς», παρουσιάζει ολοσέλιδο ρεπορτάζ για την επίθεση κατά του κ. Γιάνη Βαρουφάκη και την αναζήτηση νομοθετικού πλαισίου για την προστασία «ατίθασων» υπουργών. Ο κ. Γιάννης Πανούσης αναζητά νομοθετικό πλαίσιο τέτοιο που θα καθιστά σε έναν βαθμό υποχρεωτική τη συνοδεία για κάποιους, ακόμη και αν εκείνοι την αρνούνται. Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι συνεργάσιμος με την αστυνομική παρουσία και αρκετές φορές κινείται αυτόνομα. Στο ρεπορτάζ περιγράφεται επίσης πώς η κυρία Δανάη Στράτου σε ρόλο σωματοφύλακα αποθάρρυνε τους αντιεξουσιαστές και έσωσε τον άνδρα της.

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, με τίτλο στην πρώτη σελίδα «Ο Βαρουφάκης στο… κράτος των Εξαρχείων» και εσωτερικό τίτλο «Στόχος ο Βαρουφάκης στο κράτος των Εξαρχείων», παρουσιάζει δισέλιδο περιγραφικό ρεπορτάζ για την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια ο υπουργός Οικονομικών και η σύζυγός του. Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο της περιοχής. Σύσσωμα τα κόμματα καταδίκασαν τον προπηλακισμό. Η δε κίτρινη εφημερίδα Bild φέρεται κατά του κ. Γιάνη Βαρουφάκη για παράνομο παρκάρισμα της μηχανής του.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, με τίτλο «Διαπραγμάτευση στα… Εξάρχεια», παρουσιάζει ολοσέλιδο ρεπορτάζ για την έξοδο του κ. Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια και την επίθεση που δέχθηκε. Με δύο έξυπνες κινήσεις, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, διαχειρίστηκε τη λεκτική επίθεση που δέχθηκαν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του κυρία Δανάη Στράτου από σαράντα άτομα σε εστιατόριο της περιοχής. Ο υπουργών Οικονομικών, αντί να τραπεί σε άτακτη φυγή ή να ζητήσει να παρέμβει η αστυνομία, επέμεινε να συνομιλήσει τόσο με την ομάδα όσο και με τους πολίτες. Επίσης, ο ίδιος δημοσιοποίησε πρώτος το περιστατικό, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων.

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με τίτλο στην πρώτη σελίδα «Θερμό επεισόδιο Βαρουφάκη με αναρχικούς» και εσωτερικό τίτλο «Γυάλινα μπουκάλια κατά ζεύγους Βαρουφάκη από 30 κουκουλοφόρους», παρουσιάζει ρεπορτάζ για την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης και η σύζυγός του. Στην επίσκεψή του στα Εξάρχεια ο υπουργός Οικονομικών, όπως συνηθίζει, δεν είχε προσωπική ασφάλεια. Το επεισόδιο προκάλεσε προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αναζητεί τρόπους ώστε να καταστεί «υποχρεωτική» η συνοδεία ασφαλείας για τους υπουργούς της κυβέρνησης.

 

Η ΑΥΓΗ, με τίτλο «Μαθήματα “στοιχειώδους ευγένειας” από τον Γιάνη Βαρουφάκη», παρουσιάζει τις αντιδράσεις πολιτικών σε σχέση με το επεισόδιο στα Εξάρχεια.

Related posts