Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 23 Ιουλ 2018
 
 

Η Πορτογαλία καίγεται – Δεκάδες οι συλλήψεις για εμπρησμούς

Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 - 14:51

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία σχετικά με τις φωτιές που έχουν υπό το έλεος τους την πυρόπληκτη Πορτογαλία.

Βάσει τα μέχρι πρότινος στοιχεία που ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικής Διοίκησης Κονστάνσα Ουρμπάνο ντε Σούσα, έπειτα από σύσκεψη στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας χθες (16/8) το βράδυ, πάνω από 90 άτομα έχουν συλληφθεί ως πιθανοί εμπρηστές των πυρκαγιών που κατακαίουν τη χώρα και το φετινό καλοκαίρι.

«Οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινες δραστηριότητες, είτε πρόκειται για αμέλεια είτε για εμπρησμούς. Αυτή τη χρονιά έγιναν 91 συλλήψεις. Ο αριθμός των συλλήψεων αποτελεί ρεκόρ σε σύγκριση με αντίστοιχες περιόδους άλλων ετών», δήλωσε η υπουργός συμπληρώνοντας όμως ότι είναι ακόμα νωρίς για να γίνεται λόγος για οργανωμένο έγκλημα.

Και ο ο υφυπουργός Εσωτερικής Διοίκησης Ζόρζε Γκόμες, σε συνέντευξη του στην Expresso Diario, έβαλε «λάδι στη φωτιά», μιλώντας για  «νυκτερινές φωτιές που προκλήθηκαν από κακό χέρι».

Η κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, με περισσότερες από 184 φωτιές να καταστρέφουν τις δασικές εκτάσεις της Πορτογαλίας. Ωστόσο, αυτές που προξενούν τη μεγαλύτερη αγωνία στις αρχές, είναι μόλις δύο, στο Μασάο και τη Βίλα ντε Ρέι, οι οποίες επεκτείνονται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Για την έγκαιρη αντιμετώπιση τους θα προστεθούν άλλοι 1.000 πυροσβέστες στις ήδη υπάρχουσες χερσαίες δυνάμεις. Επιπλέον, τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που επιχειρούν στις δύο μεγάλες πυρκαγιές έχουν φτάσει τα 14 στο σύνολο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Διοίκησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: