Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 19 Ιουλ 2018
 
 

«Πόλεις που Μαθαίνουν»: Βραβείο της UNESCO στη Λάρισα!

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 - 12:58

-a Μέγεθος κειμένου +A

Η πρώτη Ελληνική πόλη, που συμμετείχε στο Διεθνές Δίκτυο των “Πόλεων που Μαθαίνουν” και η μόνη στην οποία έχει απονεμηθεί το σχετικό βραβείο, είναι η Λάρισα.

Ανάμεσα στις 16 πόλεις απ’ όλο τον κόσμο που βραβεύθηκαν από την UNESCO, συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, στο Κορκ της Ιρλανδίας, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των συμμετεχόντων, για τις δράσεις που ανέπτυξαν στο διάστημα 2015- 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος Η Πόλη που Μαθαίνει.

Η παραλαβή βραβείου έγινε από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη.

Σε δήλωση του, ανέφερε: “Η απονομή του βραβείου απο την UNESCO, αποτελεί μεγάλη και ύψιστη τιμή για την πόλη μας. Οι πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί απο το 2015 μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της δράσης για την Πόλη που Μαθαίνει, 

Η βράβευση της Λάρισας, σε τέτοιου επιπέδου διεθνή φόρα, πέρα από την καταξίωση και τη διεθνή αναγνώριση, θα συμβάλει στην  προβολή της ενώ είναι δεδομένη  η άντληση καλών πρακτικών από άλλες πόλεις, που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλλεται στην Λάρισα στο πλαίσιο της «Πόλης που Μαθαίνει»”.

Στην αποστολή του Δήμου Λαρισαίων, συμμετείχαν εκτός του δημάρχου Απ. Καλογιάννη, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Δεληγιάννης και Π. Σάπκας.

Οι πόλεις που βραβεύτηκαν

Αναλυτικά τα βραβεία «Πόλη που Μαθαίνει» για το 2017, απονέμονται στις εξής πόλεις:

Μπρίστολ (Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία), Καμάρα ντε Λόμπος (Πορτογαλία), Κόνταγκεμ (Βραζιλία), Γκελζενκίρχεν (Γερμανία), Γκίζα (Αίγυπτος), Χόντζου (Κίνα), Λάρισα (Ελλάδα), Λίμερικ (Ιρλανδία), Μάγιο Μπαλέο (Καμερούν), Τσερεκορέ (Γουινέα), Οκαγιάμα (Ιαπωνία), Πεκς (Ουγγαρία), Σουραμπάγια (Ινδονησία), Σουόνον (Νότια Κορέα), Τύνιδα (Τυνησία) και Βίλλα Μαρία (Αργεντινή).

Πηγή Φωτό: thessaliatv.grΜοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: