Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
15 Ιούν 2021
Media

Ποιοί και πόσο θα ανακουφιστούν άμεσα από τα νέα μέτρα της Νέας Δημοκρατίας

Η εξέλιξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, από το απόγευμα του Σαββάτου, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ξεκίνησε με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών απογευματινών εφημερίδων του αθηναϊκού Τύπου. Συγκεκριμένα, γίνονται αναφορές στα μέτρα που θα συμβάλλουν άμεσα στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% από φέτος, οι βελτιώσεις στη  ρύθμιση για τις 120 δόσεις, η δέσμευση για φοροελαφρύνσεις επιχειρήσεων και ιδιωτών, αλλά και στα σχέδια της νέας κυβέρνησης για ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, κατάργηση ασύλου, σωφρονιστικά ιδρύματα, μετανάστευση, έργα ανάπλασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Άλλα θέματα που επίσης προβάλλονται είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για «μισές αλήθειες και ηχηρές σιωπές» για τις εξαγγελίες του κυβερνητικού προγράμματος,  η θέση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το θέμα για τον εκλογικό νόμο που έθεσε η Φώφη Γεννηματά, η στάση των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων,  οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και οι δηλώσεις Ερντογάν περί νέας εισβολής στην Κύπρο, οι απόψεις Πάιατ για τα δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, ο σεισμός που ταρακούνησε την Αττική και οι τοποθετήσεις των σεισμολόγων, η επίθεση του Ρουβίκωνα στον ΣΕΒ, η συμπλήρωση ενός έτους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η αύξηση της ανεργίας, καθώς και οι ανησυχητικές εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΝΦΙΑ-Ποιοι κερδίζουν από τη μείωση-Πόσο «κουρεύεται» το «χαράτσι» ανάλογα με την αντικειμενική αξία-Από 30 έως και πάνω από 310 ευρώ γλιτώνουν περισσότεροι από 6.400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων-Αναλυτικός πίνακας με τις διαφορές μεταξύ 2018 και 2019.

ΕΘΝΟΣ

Προγραμματικές Δηλώσεις – Σκληρή ατζέντα με φορολογικά αντίβαρα – Έρχεται κύμα ιδιωτικοποιήσεων, ανάμεσα τους ΔΗ  και Ελληνικά Πετρέλαια- Έμφαση  στον νόμο και  στην τάξης, φραγμός στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση» δημιουργία φυλακών τύπου Γ-Αναθεωρούνται οι νέοι Ποινικοί Κώδικες και καταργείται το άσυλο- Μείωσης κατά 20%  του ΕΝΦΙΑ  από φέτος εξήγγειλε ο Μητσοτάκης- Βελτίωση στη ρύθμιση  των 120 δόσεων, δέσμευση  για φοροελαφρύνσεις επιχειρήσεων και ιδιωτών από το  2020

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ποσά ευρώ μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ – Αναλυτικά Παραδείγματα – Πως θα εφαρμοστεί το μέτρο – έκπληξη του Πρωθυπουργού για άμεσο κούρεμα 10% έως 30% ανάλογα με την αξία των ακινήτων – Μήνυμα Κυριάκου «ότι είπαμε θα το κάνουμε , πιο γρήγορά ,μαζί με τους πολίτες» – Σαρωτικές  φοροελαφρύνσεις σε εισοδήματα ΦΠΑ, επιχειρήσεις, επενδύσεις – Ευνοϊκές αλλαγές στις 120 δόσεις, στήριξη της οικογένειας, έκπτωση φόρου για ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων – Γ. Βρούτσης: Ασφαλιστικό τριών πυλώνων λύση  για τις εκκρεμείς συντάξεις- Μ. Χρυσοχοΐδης: Νέο σχέδιο δράσης  ΕΛ.ΑΣ, φυλακές εντός Αττικής , εκτός πόλης- Β. Κικίλιας: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους του πολίτες – Κ. Πιερρακάκης: Ψηφιακό δημόσιο για άμεση και απλή εξυπηρέτηση- Τ. Θεοδωρικάκος: Τέλος στην απλή  αναλογική, τα έσοδα  ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ – Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση ελληνικού νηολογίου, αναβάθμιση ναυτική εκπαίδευσης.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μισές αλήθειες ηχηρές σιωπές – Τι είπε και τι δεν είπε ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή –   Μείωση ΕΝΦΙΑ: Ψίχουλα για τους πολλούς – Ουσιαστικές ελαφρύνσεις  για του μεγαλοϊδιοκτήτες . Διπλασιασμός του κόστους  που φτάνει στα 550 εκατ. – ΔΕΗ: Υποσχέθηκε τη σωτηρία της με πώληση ακόμα και των δικτύων  της – ΔΕΘ: Εξήγγειλε  την ανάπλαση  της, αλλά ξέχασε να πει ότι αυτό  είναι το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης- Ερωτήματα για τα Λιπάσματα Δραπετσώνας – Δεν είπε λέξη  για : Ασφαλιστικό, 13η σύνταξη, επιδόματα, αφορολόγητο, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου. Ορθάνοικτο το θέμα του αφορολόγητου  για τον Κλ. Ρέγκλινγκ – Σήμερα τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνης.

ΤΑ ΝΕΑ

Ανάσα στη μεσαία τάξη-Ποιοί και πόσο θα ανακουφιστούν άμεσα από τα νέα μέτρα-Ακίνητα: 1. Αναστολή ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις  2. Έκπτωση φόρου 40% για επισκευές 3. Πάγωμα φόρου υπεραξίας -Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ φέτος – Εισόδημα: Στο 9% ο χαμηλός συντελεστής φόρου 2. Στα 20 ευρώ η ελάχιστη δόση ρύθμισης 3. Στις 120 δόσεις και οι επιχειρήσεις -10 νομοσχέδια εντός 2019 για αλλαγές στο κράτος – 5 έργα ανάπλασης σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Λιγότεροι φόροι από φέτος – Το καθαρό σχέδιο του Κυριάκου για την επανεκκίνηση της χώρας – Χωρίς χρονοτριβή η νέα κυβέρνηση ξεκινά να εφαρμόζει το νέο μίγμα πολιτικής για την ανάκαμψη της χώρας που στηρίζεται στην ταχεία μείωση των φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου προς όφελος των πολιτών και την εξεύρεση εφικτών λύσεων για τα χρονίζοντα προβλήματα της οικονομίας. Στον δρόμο για τη Βουλή δέκα νομοσχέδια – Μέτρα άμεσης εφαρμογής για την ανάπτυξη – Ελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις, νοικοκυριά – Αποφάσεις για υγεία και Δημόσιο – Πέντε εμβληματικά έργα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ανάσα σε επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων – Με 24% η φορολόγηση για τα κέρδη του 2019 – Από φέτος η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Related posts