Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 23 Ιουλ 2018
 
 

Ποιοι είναι αυτοί που καίνε τα δάση- Και γιατί

Δευτέρα, 14 Αύγουστος 2017 - 11:30

-a Μέγεθος κειμένου +A

Γράφει ο “paratiritis”

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο κόσμος που σέβεται το περιβάλλον και τη φύση ,  προσέχει τα δάση.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτοί που έχουν σπίτια σε παραθεριστικούς οικισμούς σέβονται ακόμη περισσότερο τα δάση .

Άρα όταν εκδηλώνεται μια  φωτιά και σε λίγες ώρες υπάρχουν 15 πύρινα μέτωπα, όπως συμβαίνει σήμερα στη Ζάκυνθο, τότε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πίσω από αυτές τις φωτιές κρύβονται κάποιοι εμπρηστές.

Και το ερώτημα είναι. Οι εμπρηστές αυτοί είναι απλά πυρομανείς ή καθηγούνται από κάποιο επιχειρησιακό επιτελείο που σκοπό έχει να αποχαρακτηρίσει τις περιοχές αυτές από δασικές για να μπορέσουν στο άμεσο μέλλον να κτίσουν σπίτια και ξενοδοχεία. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμών της Πυροσβεστικής δεν έχουν βρει κάποιον ύποπτο.  Και η Πολιτεία – πάντα κατόπιν εορτής- ανακοίνωσε ειδικά μέτρα και ενίσχυση των περιπολιών.

Το ερώτημα είναι : Ποιοι είναι αυτοί που καίνε τα δάση- Και γιατί το κάνουν αυτό. Με τι αντάλλαγμα. Αυτοί που το κάνουν πρέπει να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν. Τα χτυπήματα είναι αλλεπάλληλα. Δεν έχει σημασία να σας πω τις περιοχές που φέτος «χτύπησαν» οι εμπρηστές. Ούτε να σας πω για την καταστροφή του δασικού μας πλούτου. Πόσες περιουσίες έγιναν στάχτη και πόσοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

Και μην μου πείτε ότι αν η Πολιτεία θέλει δεν μπορεί να τους εντοπίσει.

Είναι κρίμα να παρακολουθούμε κάθε αυτή την καταστροφή.

 

 

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: