Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 23 Ιουν 2018
 
 

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Σάββατο, 19 Αύγουστος 2017 - 09:31

-a Μέγεθος κειμένου +A

Άφαντος – παρά τη μεγάλη κινητοποίηση τω διωκτικών αρχών- παραμένει ο άνδρας που  οδηγούσε το φορτηγάκι σκόρπισε το θάνατο και τον πανικό σε κεντρικό δρόμο της Βαρκελώνης.

Από τη νέα τρομοκρατική επίθεση που πάγωσε όλη η Ευρώπη σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 100.

Ο Τζουζέπ Λιουίς Τραπέρο, επικεφαλής της αστυνομίας της Καταλονίας, διέψευσε τα σενάρια ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός.

Αυτό που είδαν αμέσως μετά την επίθεση είναι ότι ο μακελλάρης οδηγός  εγκατέλειψε το φορτηγάκι και διέφυγε ακολουθώντας στη Λας Ράμπλας, τον πιο γνωστό δρόμο της Βαρκελώνης.

Η επίθεση προστέθηκε σε μια σειρά ενεργειών στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο στις οποίες εξτρεμιστές χρησιμοποίησαν αυτοκίνητα ως όπλα, μια τακτική που είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Οι τρομοκρατικές ενέργειες αυτές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Σουηδία και την Ισπανία.

Την ευθύνη για την επίθεση της Πέμπτης, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που υποστήριξε ότι επρόκειτο για αντίποινα εναντίον των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία. Το σίγουρο είναι ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη επικρατεί ανησυχία γιατί όπως αποδείχθηκε ακόμη μια φορά κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν κινδυνεύει.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: