Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 21 Ιουν 2018
 
 

Ποιο θα είναι το νέο «Αυτοκίνητο του 2018»- Αύριο η ανάδειξη του νικητή

Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017 - 11:00

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

Του Πέρη Χαλάτση

Οι 25 δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου -μέλη του  θεσμού-  «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»  ψηφίζουν αύριο το απόγευμα για την ανάδειξη του καλύτερου αυτοκινήτου για το 2018.

Από φέτος η  ψηφοφορία ,δεν είναι μυστική. Κάθε μέλος βαθμολογεί ονομαστικά το κάθε αυτοκίνητο . Αυτό που θα συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία  θα κερδίσει και τον τίτλο «Αυτοκίνητο 2018».

Από την αρχή του 2017 έως και το Νοέμβριο όπου έγινε η πρώτη ψηφοφορία από τα μέλη του θεσμού, εισήχθησαν στην Ελλάδα 27 καινούργια μοντέλα. Οι δημοσιογράφοι του θεσμού οδήγησαν όλα τα αυτοκίνητα . Η άνεση , η ποιότητα, η ασφάλεια, τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, η οδηγική συμπεριφορά, η κατανάλωση, το κόστος συντήρησης, η τιμή μεταπώλησης και άλλα πολλά παίζουν σημαντικό ρόλο για τη βαθμολογία.

Από τα 27 αυτοκίνητα επιλέχθηκαν δέκα. Είναι αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στις απαιτήσεις των Ελλήνων οδηγών. Γιατί σίγουρα υπάρχουν καταπληκτικά αυτοκίνητα αλλά δεν ψηφίστηκαν  για την τελική δεκάδα. Αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν και θα ήθελε ο καθένας αλλά η τιμή τους ξεπερνά τις 50.000 και 60.000 ευρώ, απαγορευτική  για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.

Τα 10 αυτοκίνητα που επιλέχθηκαν από τα μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»  είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):

Ford Fiesta

Honda Civic

Hyundai i30

Kia Stonic

Nissan Micra

Renault Megane

Seat Ibiza

Skoda Kodiaq

Toyota C-HR

VW Polo

 

Ford Fiesta

Honda Civic

Hyundai i30

KIA Stonic

Nissan Micra

Renault Megane

Seat Ibiza

Skoda Kodiaq

Toyota C-HR

VW Polo

Τα αυτοκίνητα αυτά βρίσκονται εδώ και μία βδομάδα στην είσοδο της Helexpo , στη λεωφόρο Κηφισίας, όπου εκεί , στο συνεδριακό κέντρο, θα γίνει αύριο  (Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου) η μεγάλη γιορτή για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου 2018».

Το  αυτοκίνητο που θα κατακτήσει τον τίτλο θα παραμείνει μπροστά από τον εκθεσιακό χώρο, για όλη την περίοδο των εορτών.

Πως γίνεται πλέον η ψηφοφορία

Κάθε μέλος  θα πρέπει να βαθμολογήσει ξεχωριστά κάθε ένα από τα αυτοκίνητα.

Το σύνολο της βαθμολογίας για τα 10 μοντέλα θα πρέπει να είναι 100  βαθμοί.

Η μεγαλύτερη βαθμολογία είναι ο αριθμός 20 και η μικρότερη ο αριθμός 5. Κανένα αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται να βαθμολογηθεί με λιγότερους από 5 βαθμούς και κανένα με περισσότερους από 20.

Τη μέγιστη βαθμολογία μπορεί να πάρει μόνο ένα αυτοκίνητο. Τα υπόλοιπα μπορούν να έχουν ίδια βαθμολογία. Προϋπόθεση  είναι  να ψηφισθούν όλα τα αυτοκίνητα  της  δεκάδας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας κερδίζει το αυτοκίνητο στο οποίο περισσότερα μέλη έχουν δώσει το μεγαλύτερο αριθμό βαθμών της κατάταξής τους (20 ή και λιγότερους).

Υπομονή λίγες ώρες και θα μάθουμε ποιος είναι ο νικητής  για το 2018.Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: