Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Μαρ 2025
Ελλάδα

Ποιο είναι το  δίδυμο της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό των πολιτών

Η Μαρία Θεοδωρίδου και ο  Μάριος Θεμιστοκλέους έχουν αναλάβει να δίνουν τις  οδηγίες για τον εμβολιασμό  του πληθυσμού  αλλά και το επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμού, τη διανομή των εμβολίων στη χώρα μας , την καταχώρηση των δεδομένων εμβολιασμού σε μητρώο, καθώς και τη διαδικασία φαρμακοεπαγρύπνησης.

Η Μαρία Θεοδωρίδου θα μας ενημερώνει  για τα  οφέλη του εμβολιασμού. Εξελέγη το 2007 καθηγήτρια στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργάστηκε πάνω από 35 έτη. Διετέλεσε πάνω από 30 έτη υπεύθυνη του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων (ΜΑΚΚΑ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και της Μονάδας Παιδικού AIDS. Έχει μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων και εισηγήσεων σε θέματα σχετικά με λοιμώξεις και εμβόλια. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων και για πολλά χρόνια μέλος και πρόεδρος από τριετίας της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους θα ξεδιπλώνει το Εθνικό Σχέδιο της εμβολιαστικής κάλυψης για COVID-19. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, μέλος της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Κυβερνητικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και Συντονιστής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των δωρεών της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης. Εργάστηκε ως νευροχειρουργός σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Θεραπευτήριο «Ευαγγελισμός» και ως Επιμελητής Α’ στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».