Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Αυγ 2022
Ελλάδα

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο συλλαλητήριο της ΕΡΤ

Εννέα μήνες συμπληρώνονται σήμερα, από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ωστόσο οι εργαζόμενοι που εξακολουθούν να παράγουν πρόγραμμα για την ΕΤ3, την ΕΡΑ, το Τρίτο Πρόγραμμα και το ενημερωτικό site ertopen.gr συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους και να μας δείχνουν το δρόμο ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να ξαναλειτουργήσει, όπως όλοι μας τη γνωρίζαμε, απαλλαγμένη από κυβερνητικές εντολές.

Σήμερα το απόγευμα η ΠΟΣΠΕΡΤ διοργάνωσε συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, δίνοντας το στίγμα ότι ο αγώνας για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ θα συνεχιστεί. Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν από νωρίς ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν συγκεντρωμένες επί τόπου για την αποφυγή επεισοδίων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, σημείωσε πως ισχύει η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με τους ίδιους ανθρώπους και τη συνθήκη πριν την 11η Ιουνίου, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση…

Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ στόχος είναι «το πρώτο δημόσιο κοινωνικά ελεγχόμενο αγαθό, μια ραδιοτηλεόραση – πρότυπο που θα αξίζει να τη ζεις και να τη συνδιαμορφώνεις».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ως εξής:

 

«Στις 11 Μαρτίου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμπληρώνουμε 9 μήνες αγώνα. Ενός αγώνα που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, την παγκόσμια κοινότητα και έγινε σημείο αναφοράς στους αγώνες ενάντια στις μνημονικές πολιτικές, στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών που δικαιούμαστε, γιατί εμείς τις πληρώνουμε.

 

»Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την ανατροπή, βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με όλους αυτούς που η υποταγμένη κυβέρνηση τους επιφυλάσσει την δική μας τύχη. Κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο πριν 4 μήνες, όμως κρατάμε σε λειτουργία την ΕΡΤ3, τους περιφερειακούς σταθμούς και κερδίσαμε το ERTOPEN, χωρίσαμε με μερικούς… «συναδέλφους» αλλά ενωθήκαμε με αγωνιστές και αγωνίστριες και χάσαμε πολλές από τις ψευδαισθήσεις μας.

 

»Και τώρα; Τώρα και πάντα ο αγώνας δίνει την νίκη. Τίποτα δεν μας σταματά.

 

»Ούτε η κυβέρνηση, ούτε τα ματ, ούτε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε το «μαύρο στην ΕΡΤ» νόμιμο!!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ξανανοίξουμε την ΕΡΤ.

 

»Συνεχίζουμε μέχρι να ξαναγίνει η ΕΡΤ αυτό που ήταν όλο το καλοκαίρι, ο τόπος συγκέντρωσης του κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και την αυτοδιαχείριση. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει η ΕΡΤ το πρώτο δημόσιο κοινωνικά ελεγχόμενο αγαθό, μια ραδιοτηλεόραση – πρότυπο που θα αξίζει να τη ζεις και να τη συνδιαμορφώνεις.

 

»Συνεχίζουμε γιατί ο αγώνας μας είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών του, για μια κοινωνία με ισονομία, ελευθερία και ανθρωπιά.

 

»Την Τρίτη 11 Μαρτίου επαναδιεκδικούμε το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με ένα συλλαλητήριο ενάντια στην εκτρωματική ραδιοτηλεόραση του Παντελή Καψή και των κολλητών, της κυβέρνησης των μνημονίων και των ΜΑΤ.

ρεπορτάζ : Μαρία Κωνσταντοπούλου

φωτογραφία: Μάριος Λώλος

 

Related posts