Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Σεπ 2021
Πολιτισμός

«Πλησιάζουν τα 200» 1821-2021: Ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου Χάχαλη από τις εκδόσεις Ινφογνώμων

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη 

Περιγραφή Βιβλίου

Ο Αλέξανδρος Χάχαλης, ένας σημαντικός καλλιτέχνης, υπηρέτης της μουσικής, που συνυπήρξε για πολλά χρόνια με μεγάλους καλλιτέχνες στη Νέα Υόρκη. Εκτός από τη μουσική έχει και συγγραφικό ταλέντο, με έντονο το Αριστοφανικό πνεύμα στο δεύτερο έργο του, που είναι το βιβλίο “Πλησιάζουν τα 200, 1821-2021”, το οποίο είναι αφιερωμένο στην 200στή επέτειο από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821.

Καυστικός και διεισδυτικός, στηλιτεύει το πολιτικό σύστημα και το οικονομικό και πνευματικό κατεστημένο της Ελλάδας, το οποίο με τις επιλογές του θέτει σε κίνδυνο τα όσα κέρδισαν με αγώνες και αίμα οι ήρωες της Επανάστασης.

Για το βιβλίο του Αλέξανδρου Χάχαλη, “Πλησιάζουν τα 200, 1821-2021”, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων έγραψαν: 

 «Το ταχύτατα ανερχόμενο αστέρι του πολυταλαντούχου Αλέξανδρου Χάχαλη, μετά το πρώτο και πετυχημένο βιβλίο του «Εν Κράτει Ακρατείας», μας χαρίζει τώρα το δεύτερο, με τίτλο που βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας: ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ 200, 1821-2021. Στις γραμμές του κλείνεται η ελληνική ψυχή, που θα φωτίσει τα σκοτάδια του απειλητικά ανερχόμενου εθνομηδενισμού.»

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, πρ. Πρύτανης & Καθηγήτρια στο ΠΑΜΑΚ, Πρόεδρος «Τιμή στο 21» 

«Ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης. Τον γνώρισα ως συνθέτη, αλλά το ίδιο ταλέντο διαχέεται και στην ποιητική και γλωσσοπλαστική του πρακτική. Η αριστοφανική του ποίηση αποτυπώνει με ευστοχία τα κακώς κείμενα και την έλλειψη συλλογικού πατριωτικού οράματος στις σημερινές πολιτικές ηγεσίες.

»Το ζητούμενο δεν είναι μόνον να εκφραστεί δημιουργικά ο καλλιτέχνης, αλλά και να σμιλέψει τις ψυχές ημών και υμών στο υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

»Η πρώτη προσπάθεια αγκαλιάστηκε από τις εκδόσεις «Κερπινή» και σήμερα πλέει πλέον σε ανοιχτά πελάγη. Καλοτάξιδο το νέο πόνημα.»

Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Εκδότης 

«Εμπνεύστηκε από την εθνική, ιστορική και πολιτιστική τραγωδία του τόπου μας, που στοχεύει στην εξαφάνιση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας της Μακεδονίας μας. Με νουν οξύ και γνήσια ελληνική καρδιά καταγράφει γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις με πέννα υπαινιχτικά σατυρική, αιχμηρά καυστική, με στίχο δυνατό αλλά και σε πάρα πολλά σημεία σκληρό, προκειμένου να εισχωρήσει βαθειά στη σκέψη και να δημιουργήσει έντονο προβληματισμό. Σκιαγραφεί την πολιτική, οικονομική αλλά και την κοινωνική ζωή και σταχυολογεί πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας που μας θλίβει και μας πονά όλους.»

Αριάδνη Νούκα, Δικηγόρος 

Όλοι πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο, γιατί έχω καταλάβει ένα πράγμα για τον Αλέξανδρο Χάχαλη: έχει πιστοποιητικό Ελληνικών φρονημάτων.

Κρίς Σπύρου, Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Πολιτικό

Εκδόσεις: Ινφογνώμων, ISBN: 978-618-5219-94-9, Σελ.: 82, Ημ. έκδοσης: 1/2021, Τιμή: 12,00 €

Related posts