Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 23 Ιουν 2018
 
 

Πιο αυστηρή η νομοθεσία για όσους οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 - 19:42

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Έπειτα από τη συγκέντρωση των μαυροφορεμένων μανάδων έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Σταύρος Κοντονής επισήμανε την απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος από οδηγό ο οποίος είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων.

Ο κ. Κοντονής δέχθηκε να εισέλθουν οι γυναίκες που έχουν χάσει τα παιδιά τους από τροχαία, στον χώρο του υπουργείου και συναντήθηκε μαζί τους, ενώ στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν, παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σχετικά με την αυστηροποίηση του πλέγματος διοικητικών κυρώσεων για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από οδηγό υπό την επήρεια οινοπνεύματος, και δη ως προς την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μακρό χρονικό διάστημα.

Δηλαδή, σ’ αυτήν την περίπτωση ο οδηγός θα χάνει το δίπλωμα του για αρκετά μεγάλο διάστημα, ενδεχομένως και για χρόνια, αν πιαστεί στην τσιμπίδα του νόμου για πρώτη φορά. Ωστόσο, πολύ αυστηρότερη θα είναι η ποινή σε ενδεχόμενη μελλοντική του σύλληψη, όπου εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του δια βίου, αν παραβεί ξανά τον ΚΟΚ έχοντας ταυτόχρονα καταναλώσει αλκοόλ.

Επιπρόσθετα, πληροφόρησε ότι ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την επίταση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

Οι δηλώσεις του υπουργού, ικανοποίησαν τις μητέρες, οι οποίες όμως υπογράμμισαν την ανάγκη επαγρύπνησης της πολιτείας στα ζητήματα αυτά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: