Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
24 Οκτ 2020
Ελλάδα

Ποιοί υποστηρίζουν Μειμαράκη και ποιοί Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

 

του Βαγγέλη Στολάκη
 
Ανακατεύεται ξανά η… τράπουλα στη Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα στελέχη της Βόρειας Ελλάδας. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης την τελευταία και πιο κρίσιμη εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου της «γαλάζιας» διαδοχής προτίμησαν να δαπανήσουν έκαστος δυο από τις πέντε ημέρες που τους απέμειναν στη Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια να πείσουν κυρίως στα στελέχη που στον πρώτο γύρο στήριξαν την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Οι δυο διεκδικητές της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας «έστησαν» τα στρατηγεία τους σε δυο μεγάλα ξενοδοχεία εκτός κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιώντας διαδοχικές συναντήσεις με μεσαία και μικρά στελέχη του νομού και της ευρύτερης περιοχής. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος της πόλης έφυγε από τον έναν υποψήφιο για να συναντήσει τον… άλλον!
 
Εάν μπορούσε κανείς να εξηγήσει με μια φράση αυτό που συνέβαινε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στη Βόρεια Ελλάδα θα ήταν η «φύγε εσύ, έλα εσύ»! Όπως έλεγε χαρακτηριστικά στην Karfitsa στέλεχος που υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ στον πρώτο γύρο τάχθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας «όλοι έχουν συναντηθεί με όλους. Δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι τρέχουν από τον Μεϊμαράκη στον Μητσοτάκη και αντίστροφα. Δεν ξέρει κανείς αυτοί που μέχρι σήμερα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους τι πρόκειται να κάνουν».
 
Οι πιέσεις που δέχτηκαν την περασμένη βδομάδα αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και «γαλάζιοι» παράγοντες ήταν αφόρητες, όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. «Σπάσανε τα τηλέφωνα. Οι Αθηναίοι μας πήγαιναν από ποτό σε ποτό και από συνάντηση σε συνάντηση» μας ανέφερε.
 
Ερωτήματα παρά… απαντήσεις
 
Και μπορεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας να μίλησε, επί της ουσίας δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα από το να δώσει απαντήσεις. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, και ενώ στην πόλη βρίσκονταν τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ενώ δεν αποκάλυψε ούτε τι προτίθεται να πράξει ο ίδιος, σε αντίθεση με τον τέταρτο υποψήφιο αρχηγό Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος από την επομένη της πρώτης κάλπης έδωσε στήριξη στον κ. Μητσοτάκη. «Οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες δεν χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε υποδείξεις, ούτε καθοδήγηση. Θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των φίλων της παράταξής μας δεν πρέπει να χειραγωγείται και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρώτος εγώ» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Και συμπλήρωσε πως: «Θα συνεχίσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις από την πρώτη γραμμή της παράταξης, όποια κι αν είναι η επιλογή της βάσης. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ενότητα και για να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια μεγάλη, σύγχρονη και ανοιχτή κεντροδεξιά παράταξη, που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία».
 
Τι στηρίζουν οι Τζιτζικωστικοί;
 
Και μπορεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας να μην έδωσε «γραμμή» στους ψηφοφόρους του, ζητούμενο παραμένει το τι θα πράξουν και ποιον εκ των δυο διεκδικητών θα ψηφίσουν οι προβεβλημένοι υποστηρικτές του, οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ομάδας «Αλληλεγγύη». Ο «υπαρχηγός» της εκστρατείας Τζιτζικώστα για παράδειγμα, Λάζαρος Κυρίζογλου σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε πρόσφατα και με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το τι θα… ρίξει στην κάλπη. Ακόμα και στην ερώτηση της Karfitsa ο κ. Κυρίζογλου απάντησε πως είναι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον περιφερειακό σύμβουλο και γιο του πρώην δημάρχου Δέλτα, Κώστα Γιουτίκα ο οποίος την ημέρα της ανακοίνωσης του Τζιτζικώστα ήταν παρών στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Ποιοι είναι με τον Μεϊμαράκη;
 
Εκτός όμως από αυτούς που στήριξαν Τζιτζικώστα και τώρα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, υπάρχουν κι εκείνοι που ενόψει του δεύτερου γύρου δεν θέλησαν να… κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Για παράδειγμα ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, παρά τις τότε συναντήσεις που είχε με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Σήμερα ο πρόεδρος του ΒΕΘ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου της Βουλής, με τον οποίο μάλιστα συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Στη συνάντηση το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος ο οποίος επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη μόνο για το σκοπό αυτό.
 
Στους υποστηρικτές Μεϊμαράκη από τη Βόρεια Ελλάδα συγκαταλέγονται επίσης οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης από τη Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ σαφή θέση υπέρ του πρώην προέδρου της Βουλής έχουν πάρει και οι βουλευτές της Α’ Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης. Σε ό,τι αφορά τον τελευταίο μάλιστα φαίνεται πως τον ακολουθεί σημαντικός αριθμός δημοτικών συμβούλων της ομάδας στο δήμο Θεσσαλονίκης με εξαίρεση τον δικηγόρο Εφραίμ Κυριζίδη που μάλλον επιλέγει Κυριάκο Μητσοτάκη αν και συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη με τον κ. Μεϊμαράκη. Συνεργάτες του Β. Μεϊμαράκη έλεγαν μάλιστα πως και η Έλενα Ράπτη, επίσης βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια, θα τον ψηφίσει τελικά.
 
Από κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει στο πλευρό του τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του νομού, Μηνά Σαμαντζίδη ο οποίος προχώρησε μάλιστα σε δημόσια δήλωση στήριξης. Μάλιστα έδωσε το παρών και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Μεϊμαράκης στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης την περασμένη Τρίτη.  Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαντζίδης υπήρξε από τους ανθρώπους που βοήθησε τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην πράξη, πραγματοποιώντας συναντήσεις με «γαλάζια» στελέχη και ζητώντας τους να υπογράψουν την υποψηφιότητα του νεαρού Περιφερειάρχη. Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν και η πρώην αναπληρώτρια Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και γνωστή δικηγόρος Μάγδα Καρακόλη, όπως και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.
 
Διαβάστε περισσότερα : karfitsa.gr
 
http://www.paraskhnio.gr/poioi-galazioi-stirizoyn-meimarak/

Related posts