Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
03 Ιούλ 2022
Auto-Moto

Ποιοι Έλληνες τρέχουν στον αγώνα και τι δήλωσαν μετά τις τελευταίες δοκιμές


 Οι προβολείς στον Αθανάσουλα
Με Skoda Fabia R5 τρέχει ο  Λάμπρος Αθανασούλας, που πέρσι έβγαλε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα με το τερματισμό του στην 3η θέση γενικής. Φέτος έχει συνοδηγό τον Ηλία Παναγιωτούνη. Το Skoda Fabia R5 είναι της Ιταλικής Motorsport Italia και υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας είναι η  Lascaris Foundation Team Greece.
Έτοιμο για όλα το δίδυμο  «Ιαβέρης Junior»-Σπύρος Κολτσίδας
Με ένα Mitsubishi Lancer EVO IX που προετοιμάζει η «Sotirhos Motorsport» και με την υποστήριξη των εταιριών  Cosmote, Valvoline, Nobacco, ο «Ιαβέρης Junior», κατά κόσμον Κωνσταντίνος Μαρκουΐζος, θα προσπαθήσει για μια καλή θέση μέσα στη δεκάδα.
Αντιμέτωποι με την πρόκληση οι Παπανικολάου-Κυπριανού!
Μετά από δύο άκαρπες προσπάθειες, ο Ίαν Παπανικολάου επιστρέφει στο Ράλι Ακρόπολις, έχοντας στο δεξί  μπάκετ του Toyota Yaris, τον Κυπριανού. Για το ελληνικό πλήρωμα ο αγώνας μετράει με συντελεστή 2 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το παιδικό όνειρο της συμμετοχής του Παπανικολάου ,σε ένα Ράλι Ακρόπολις έγινε πραγματικότητα το 2014, με ένα Nissan Micra, αλλά η προσπάθειά του έληξε πρόωρα, καθώς ο τροχός του αυτοκινήτου είχε …άλλη άποψη. Πέρυσι, ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά του Toyota Yaris, δεν επέτρεψαν στον οδηγό να συμμετάσχει στο λασπωμένο αγώνα. Μετά τις φετινές δοκιμές ο νεαρός οδηγός είπε : « Οι διαδρομές είναι για όλα τα γούστα, έχουν γρήγορα κομμάτια, αργά, δύσκολα έως πολύ δύσκολα, σε σημείο που θύμιζαν διαδρομές rally raid που κάναμε στα 4×4.», υπογράμμισε ο οδηγός».
Δηλώσεις μετά τις δοκιμές:
KAJETANOWICZ Kajetan – BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5
«Η Ελάτεια είναι μια ειδική διαδρομή-τέρας. Δεν είναι η μεγαλύτερη που έχω δει στη ζωή μου, ωστόσο θα είναι μια καταστροφή για το πλήρωμα, τόσο σε πνευματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο. Τα τελευταία 10 χιλιόμετρα έχουν πολλές στροφές και αν είσαι κουρασμένος, μπορούν να γίνουν πολύ δύσκολα, αφού άλλωστε πρόκειται για την τελευταία διαδρομή του σκέλους. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος περί τίνος πρόκειται, αν δεν την οδηγήσει. Δεν είναι καθόλου εύκολη, ειδικά αν οδηγεί κάποιος σε αυτή για πρώτη φορά. Παρόλα αυτά διασκεδάζουμε, αφού αυτή είναι μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς».
LUKYANUK Alexey – KAPUSTIN Roman     FORD Fiesta R5
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ όμορφες, τεχνικές και ενδιαφέρουσες οδηγικά. Η μεγάλη ειδική διαδρομή είναι πολύ ψυχαγωγική στο δεύτερο μέρος, όμως το πρώτο μέρος δεν είναι ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου, αφού δε διαθέτουμε αυτοκίνητο απόδοσης 600 ίππων και δε συμμετέχουμε στο Pikes Peak. Οι σημειώσεις είναι πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα σε αυτήν τη διαδρομή».
TARABUS Jaromir – TRUNKAT Daniel    SKODA Fabia R5
«Θα είναι καλύτερο να μη βρέξει. Οι ειδικές διαδρομές είναι δύσκολες και σκληρές, όμως αυτή είναι η φύση του Ράλι Ακρόπολις και κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο».
BOTKA David – SZELES Peter    CITROEN DS3 R5
«Οι ειδικές διαδρομές και ιδιαίτερα η τελευταία, έχουν πολλές στροφές. Σε ορισμένα σημεία είναι καλές, ενώ υπάρχουν άλλα σημεία με πολλές και μεγάλες πέτρες. Όταν το οδόστρωμα είναι στεγνό όλα είναι καλύτερα. Αν βρέξει οι ειδικές διαδρομές θα γίνουν πολύ δύσκολες».
JEETS Raul – TOOM Andrus    SKODA Fabia R5
«Δεν έχω ξαναδεί ειδική διαδρομή σαν την Ελάτεια, με τόσες στροφές και πέτρες. Η ταχύτητα και ο ρυθμός συνολικά, αλλάζουν διαρκώς. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί υπάρχουν πολλά σημεία όπου μπορεί να σπάσει το αυτοκίνητο. Η πρώτη ειδική είναι γρήγορη σε σημεία και θέλω πραγματικά να οδηγήσω σε αυτούς τους δρόμους».
ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ Λάμπρος – ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΝΗΣ Ηλίας    SKODA Fabia R5
«Η κατάσταση των ειδικών διαδρομών είναι πολύ καλή και δε νομίζω να αλλάξει προς το χειρότερο. Το οδόστρωμα είναι πολύ καλό και έχει σφίξει, ιδιαίτερα μετά τα περάσματα των αυτοκινήτων σήμερα. Φυσικά οι ειδικές διαδρομές είναι σχετικά σκληρές, όμως αυτή είναι η φύση του Ράλι  Ακρόπολις».
“IΑΒΕΡΗΣ JUNIOR” – ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ Σπύρος    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Το Ελευθεροχώρι είναι πολύ ωραίο και γρήγορο ως τη λίμνη, ενώ μετά γίνεται πραγματική Ακροπολική διαδρομή, με πολλές πέτρες που την καθιστούν υποψήφια να προκαλέσει ζημιές. Το Ρεγκίνι είναι ωραίο, τεχνικό και γρήγορο, με λίγα δύσκολα σημεία, ενώ προς τον τερματισμό γίνεται δύσκολο, με κατηφορικό και γλιστερό οδόστρωμα που μπορεί να βγάλει διαφορές. Η Ελάτεια θα βγάλει μεγάλες διαφορές, αφού πέραν των υπολοίπων το πρώτο κομμάτι δεν είναι τόσο φαρδύ όσο φαίνεται. Η σωστή αγωνιστική γραμμή είναι μία, με αποτέλεσμα ουσιαστικά ο δρόμος να είναι πιο στενός από όσο νομίζουμε».
ΧΑΛΚΙΑΣ Ευθύμιος – ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος    SUBARU Impreza WRX STI
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ ωραίες και έχουν πατηθεί αρκετά. Η Ελάτεια είναι λίγο κουραστική και απαιτεί διάρκεια. Το σημαντικό είναι να μη βρέξει, ώστε όλες οι διαδρομές να διατηρηθούν στην κατάσταση που βρίσκονται τώρα».
ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος – ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ Μάριος    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Οι ειδικές διαδρομές βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Η Ελάτεια θα είναι σκληρή και αυτό το γνωρίζουμε. Η βροχή φαίνεται πως δεν έχει επηρεάσει την κατάσταση του οδοστρώματος. Περνάμε πολύ όμορφα!».
ΠΑΝΤΕΛΗ Πέτρος –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κωνσταντίνος    MITSUBISHI Lancer EVO X
«Οι ειδικές διαδρομές που κάναμε σήμερα ήταν πολύ ωραίες. Το οδόστρωμα είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει αργότερα, ως προς τις πέτρες που θα εμφανιστούν στο δρόμο μετά τα πρώτα αυτοκίνητα».
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Γιώργος – ΜΑΧΑΙΡΑΣ Λεωνίδας    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Το οδόστρωμα δεν έχει χαλάσει. Η Ελάτεια είναι κλασική διαδρομή, αφού διαθέτει απ’ όλα. Οι ειδικές διαδρομές συνολικά είναι πολύ καλές».
ΒΕΛΑΝΗΣ Βασίλης – ΒΕΛΑΝΗΣ Ιωάννης    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Το Ελευθεροχώρι κρατάει πολύ καλά μετά τη βροχή. Όλα πήγαν καλά σήμερα και γενικά οι ειδικές διαδρομές είναι πιο ωραίες όταν δε γλιστρούν πολύ».
ΝΙΩΡΑΣ Γρηγόρης – ΚΑΚΑΛΗΣ Κωνσταντίνος    SUBARU Impreza WRX STI N12
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ ωραίες και το οδόστρωμα βρίσκεται σε πολύ κατάσταση. Όλα πήγαν καλά για εμάς σήμερα».
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ Ιωάννης – ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ Χρήστος    MG ZR
«Είμαστε ευχαριστημένοι σήμερα και ελπίζουμε να μην τα χαλάσει ο καιρός στη συνέχεια. Οι ειδικές διαδρομές είναι πανέμορφες και χαιρόμαστε πολύ που ο αγώνας επέστρεψε σε αυτή την περιοχή».
 
ΓΑΖΕΤΑΣ Χαράλαμπος – ΧΑΛΑΤΣΗΣ Παναγιώτης    OPEL Corsa Super 1600
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ ωραίες, η οργάνωση έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτό φαίνεται από την πολύ καλή κατάσταση του οδοστρώματος. Είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής».
 
“PAZONEN”-ΚΟΤΡΩΝΗΣ Αποστόλης    TOYOTA Yaris
«Οι ειδικές διαδρομές είναι φοβερές! Είναι πολύ καλοφτιαγμένες, ενώ παράλληλα ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικός. Ειδικά την Κυριακή, ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικός, ενώ το Σάββατο μπορεί οι απλές διαδρομές να είναι λίγο μεγαλύτερες, ωστόσο οι ειδικές διαδρομές είναι καλές συνολικά και αυτό είναι πολύ θετικό».

Related posts