Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
15 Ιαν 2025
Κόσμος

Ποιοι δουλεύουν ποιους και γιατί παίζουν με τον πόνο των συγγενών

Κανένα τμήμα του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines δεν έχει βρεθεί.  Οι έρευνες  συνεχίζονται κανονικά. Ενώ κάποιοι διέρρεαν ότι βρέθηκε το αεροπλάνο, το BBC ανέφερε ότι παρουσίασαν νέα δεδομένα και τώρα ψάχνουν σε άλλο σημείο. Ήδη προς την περιοχή που υπέδειξαν οι δορυφόροι έχει φτάσει ένα κινέζικο πλοίο και εντός των επόμενων ωρών αναμένονται άλλα έξι. Το σημείο αυτό είναι στα νότια του Ινδικού Ωκεανού και οι έρευνες θα γίνουν σε μια περιοχή 1.100χλμ βορειοανατολικά της προηγούμενης, πιο κοντά στις ακτές της Αυστραλίας.

Χθές το πλήρωμα ενός αεροσκάφους της Νέας Ζηλανδίας που παίρνει μέρος στις έρευνες για το χαμένο Boeing ανέφερε ότι εντόπισε κάποια  αντικείμενα στην περιοχή της Αυστραλίας και τώρα αναλύουν τις αεροφωτογραφίες. Αυτό ανακοίνωσε το πρακτορείο Reuters.

Η απόφαση για μετατόπιση των ερευνών ελήφθη, καθώς από την ανάλυση των στοιχείων των δορυφόρων προέκυψε ότι το αεροπλάνο ταξίδευε με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που αρχικά είχε εκτιμηθεί άρα κατέπεσε σε άλλη περιοχή.

Στο σημείο που γίνονταν μέχρι τώρα οι έρευνες τα αεροπλάνα δεν μπορούσαν να πετάξουν από την Πέμπτη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Αναφερόμαστε στο προηγούμενο σημείο των ερευνών και όχι σ αυτό που θα ξεκινήσουν τώρα.

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ανέλκυση των κομματιών που τις τελευταίες μέρες έχουν «δει» οι δορυφόροι. Από τα κομμάτια αυτά θα επιβεβαιωθεί ή όχι η «εξίσωση» βάσει της οποίας βγήκε το συμπέρασμα ότι το μοιραίο αεροπλάνο έπεσε στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ακόμα και αν βρεθούν αυτά τα κομμάτια ενδεχομένως να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για την ανεύρεση του ίδιου του αεροπλάνου. Βρετανοί ειδικοί που μίλησαν στο BBC εξήγησαν ότι ο πυθμένας του ωκεανού στο συγκεκριμένο σημείο είναι σχεδόν άγνωστος.

«Γνωρίζουμε περισσότερα για την επιφάνεια της Σελήνης παρά για τον πυθμένα στο συγκεκριμένο σημείο» τόνισε ο Ντέιβιντ Φερέιρα του πανεπιστημίου του Ρέντινγκ.

Τα «μαύρα κουτιά» εκπέμπουν ένα σήμα, το οποίο μπορούν να λάβουν τα ειδικά σκάφη που συμμετέχουν στην επιχείρηση. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους δεν είναι απεριόριστη και ήδη ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος.