Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Οκτ 2021
Κοινωνία

Πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Ιωακειμίδης

Χθες τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο Δημήτρης Ιωακειμίδης.
Σημαντικός θεατράνθρωπος, σκηνοθέτησε και έπαιξε σε εξαιρετικές παραστάσεις στο θέατρό του, το Πολύτεχνο. Επίσης συμμετείχε σε πολλές ταινίες του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου και σε ελληνικές σειρές.
 
Αναλυτικά η φιλμογραφία του έχει ως εξής:
Χώμα και νερό (1999)
Υπέρ επείγον (1989) [Νικόλαος Επαμεινώνδας [ταξίαρχος]
…και δυο αυγά Τουρκίας (1987)
Κορίτσια για… Τσίμπημα (1985)
Απίθανοι, Αλλιώτικοι κι Ωραίοι… (1982) [Προκόπης]
Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981) [Παναγής]
Πάμε για… καφέ;! (1981) [“Τ3”]
Τα Παιδιά της Πιάτσας (1981)
Ο Ποδόγυρος (1980)
Γυναίκες στα όπλα (1979) [Κυριάκος Δεκαφούλιας]
Τζακ ο καβαλλάρης (1979) [Νοβάλσκι]
Η Βαλίτσα του Παπά (1978)
Οι Κυνηγοί (1977)
Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) [αφεντικό νυχτερινού κέντρου]
Μπουμ Ταραταζούμ (1972)
Δώστε τα Χέρια (1971)
Υπερήφανοι αετοί (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971) [(αστυνόμος)]
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971) [Κολοκοτρώνης]
Βαβυλωνία (1970) [Αρβανίτης]
Η Ωρα της Αληθειας (1969)
Ληστεία στην Αθήνα (1969)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Οταν τα Ψάρια βγήκαν στη Στεριά (1967) [αστυνομικός]
Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967)
Με τη Λαμψη στα Ματια (1966)
Οι Υπερήφανοι (1962) [Αρβανίτης]
Ενώ έχει παίξει και στις τηλεοπτικές σειρές:
Όταν ήμουν δάσκαλος 1993 ΕΤ1
Αξέχαστες κωμωδίες 1996 ΕΤ1
Αφροδίτη 1977 ΥΕΝΕΔ
Εικοσιτετράωρο ενός παλιατζή 1972 ΕΙΡΤ
Επικίνδυνες σχέσεις 1992 ΕΤ2
Η Θέμις έχει κέφια 1975 ΕΙΡΤ
Η οργή των θεών 1994 ΣΚΑΙ
Η ωραία Ελένη των γαϊδάρων 1976 ΥΕΝΕΔ
Ημερολόγιο ενός θυρωρού 1979 ΥΕΝΕΔ
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του 1990 ΕΤ1
Μεγάλος ξεσηκωμός 1977 ΥΕΝΕΔ
Μπολσόι Ιβάν και Μπιγκ Τζων 1972 ΥΕΝΕΔ
Οι ιερόσυλοι 1983 ΕΡΤ2
Οικογένεια Ζαρντή 1983 ΕΡΤ
Παντρεμένοι ανύπαντροι 1994 MEGA
Τα αδέλφια 1988 ΕΤ2
Ταξιτζής 1977 ΥΕΝΕΔ
Η κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο του Ζωγράφου την Δευτέρα στις 5 το απόγευμα.

Related posts