Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 22 Νοε 2017
 
 

«Πειραγμένα» ταξίμετρα και ταμειακές μηχανές – 13 συλλήψεις οδηγών ταξί

Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 - 16:19

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεκατρείς οδηγοί ταξί συνελήφθησαν χθες (13/7), στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες του κλάδου, πραγματοποιούσαν «επεμβάσεις» στα ταξίμετρα καθώς και στις ταμειακές μηχανές που έφεραν τα οχήματα τους. Οι παραβάτες εντοπίστηκαν στους Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού και Λιοσίων, στην Πλατεία Ομονοίας, στην Πλατεία Συντάγματος, στο Λιμάνι του Πειραιά και στο Σταθμό Μετρό του Ελληνικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι 13 συλληφθέντες (12 Έλληνες και 1 αλλοδαπός), είχαν επέμβει σκόπιμα με ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδιώσεις, μαγνήτες, ειδικούς συνδυασμούς πλήκτρων) στις ταμειακές μηχανές, προκειμένου να μην εκδίδουν αποδείξεις και μ’ αυτόν τον τρόπο να αποφεύγουν να καταβάλλουν στο κράτος τον απαιτούμενο φόρο. Ακόμη, επεμβάσεις εντοπίστηκαν και στα ταξίμετρα, με τους οδηγούς ταξί να έχουν τοποθετήσει ειδικό ηλεκτρονικό κύκλωμα, το οποίο με την δημιουργία μαγνητικού πεδίου απενεργοποιούσε την ταμειακή μηχανή.

Επιπλέον, οι αρχές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν σκόπιμες επεμβάσεις που μπλόκαραν την λειτουργία της ταμειακής μηχανής με ειδικό συνδυασμό πλήκτρων ταξίμετρου, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις αν και αυτό ήταν κανονικά σε λειτουργία.

Τέλος, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες. Παράλληλα ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες για να λάβουν τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: