Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Ιούν 2021
Lifestyle

Πατάτες με πικάντικη σάλτσα

5 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κουταλάκια καυτερή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

5 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

½ κουταλάκι ζάχαρη

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Βάζετε τις πατάτες σε ταψί και τις περιχύνετε με τα ? του ελαιολάδου.

3. Τις αλατίζετε και τις ψήνετε για περίπου 20-25΄, μέχρι να ροδίσουν.

4. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σοτάρετε μέσα σε αυτό το σκόρδο και κατόπιν προσθέτετε την πιπεριά ψιλοκομμένη.

5. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να πήξει ελαφρώς.

6. Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Θα την κάνω γιατί: Μου αρέσουν οι πατάτες, λατρεύω τις κόκκινες σάλτσες και τα πικάντικα και το συγκεκριμένο φαγητό δεν έχει πολλές θερμίδες.

Χρήσιμη γνώση: Τα πικάντικα και καυτερά φαγητά μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα του μεταβολισμού και να τη διατηρήσουν αυξημένη για αρκετές ώρες μετά το πέρας του γεύματος. Ωστόσο, άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα θα πρέπει να τα αποφεύγουν.

Εναλλακτικές προτάσεις: Πατάτες φούρνου λεμονάτες, πατατοκεφτέδες, πίτα με πατάτες και μανιτάρια.

Related posts