Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Ιούν 2022
Auto-Moto

Πάρτε γεύση από τον τελευταίο αγώνα καρτ στα Μέγαρα (video)

 

Ο δεύτερος αγώνας του Πανελλήνιου  Πρωταθλήματος  Karting έγινε στην πίστα καρτ “Athens Circuit Megara Kart”  την Κυριακή 15 Μαΐου, υπό τη διοργάνωση του Αθλητικού Σωματείου “Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου” (Α.Λ.Α.).
Στον αγώνα πήραν μέρος 57 αγωνιστικά που χωρίσθηκαν σε 6 κατηγορίες (60 Mini A, 60 Mini B, Junior, Senior, KZ2 και Club).
Οι πρωταγωνιστές του εναρκτήριου αγώνα της χρονιάς βρέθηκαν άπαντες και στο δεύτερο ραντεβού για το 2016.
Την αρχή στα αγωνιστικά περάσματα έκαναν, οι μικρότεροι οδηγοί του αγώνα (Κατηγορίας 60 Mini) ηλικίας 8-12 ετών.
Ο Τιμόθεος Δημητρίου (Exprit Iame-60 Mini A) της ομάδας Speed Force έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, αφού ξεκίνησε από την πρώτη θέση και δεν την έχασε σε κανένα σημείο των δύο τελικών, με αποτέλεσμα να επικρατήσει και στους δύο αγώνες. Στον Α’ Τελικό, τον νικητή ακολούθησε στην κατάταξη ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Luxor Lenzo-60 Mini B) της ομάδας Abloy F.S. Kart Racing, ενώ την τριάδα της γενικής κατάταξης συμπλήρωσε ο Γιάννης Λάντζης (FA Lenzo-60 Mini B), ο οποίος τερμάτισε εμπρός από τον Μάριο Αγγελόπουλο (Exprit Iame-60 Mini A) επίσης της ομάδας Speed Force, που κατετάγη στην 2η θέση της 60 Mini A. Την τριάδα των επιμέρους κλάσεων 60 Mini A και 60 Mini B συμπλήρωσαν οι Στέλιος Πετρίσης (FA TM) της Chatzis Racing Team και Ανδρέας Σπανός (Praga LKE) της Praga Zahos Karting. Στον Β’ Τελικό, ο Τιμόθεος Δημητρίου διατήρησε εξαρχής το προβάδισμά του και έφτασε στη νίκη, όμως πίσω του η μάχη ήταν μεγάλη. Στον τελευταίο γύρο, μια επαφή μεταξύ των Λάντζη και Δεβετζόγλου, έθεσε τον δεύτερο εκτός αγώνα, ενώ έπειτα από απόφαση των αγωνοδικών, δόθηκε στον Λάντζη ποινή 10 δευτερολέπτων για αντιαθλητική οδήγηση. Αυτό είχε ως συνέπεια στη δεύτερη θέση της γενικής να τερματίσει ο Πετρίσης, που ακολούθησε τον Δημητρίου στην 60 Mini A και την τριάδα να συμπληρώσει ο Σπανός, ο οποίος επικράτησε στην 60 Mini B. Το βάθρο της 60 Mini A συμπλήρωσε ο Νίκος Μπαλοδήμος (Exprit TM) της ομάδας Speed Force, ενώ την τριάδα της 60 Mini B πίσω από τον νικητή, διαμόρφωσαν  οι Γιάννης Λάντζης και Γιάννης Καρδαμάκης (Tecno Iame), με τον τελευταίο να εκπροσωπεί την ομάδα Athens Kart Shop.
Η Κατηγορία Junior επεφύλαξε επίσης όμορφες μάχες και δύο διαφορετικούς νικητές. Ο διπλός νικητής στις Αφίδνες, Θάνος Χούρλιας (Tony Kart Rotax) της PRT Motorsport ξεκίνησε τον Α’ Τελικό από την πρώτη θέση και διατηρήθηκε εκεί έως το τέλος, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Τον ακολούθησε ο Αλέξανδρος Ντάρσυ (Tecno Iame X30) της Athens Kart Shop, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε τελικά ο Σωτήρης Αθανασόπουλος (FA Rotax), αφού ο Διονύσης Λιβέρης (Tony Kart Rotax) της ομάδας Ray Motorsport, που είχε τερματίσει αρχικά τρίτος, τέθηκε εκτός κατάταξης μετά από τεχνικό έλεγχο. Στον Β’ Τελικό, οι ρόλοι άλλαξαν και η νίκη πέρασε στα χέρια του Ντάρσυ, τη στιγμή που πίσω του η μάχη για τη δεύτερη θέση ήταν μεγάλη. Τελικά, στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Νικόλας Δημητρίου (Exprit Iame) της Speed Force, επικρατώντας για λιγότερο από 0,1 δευτερόλεπτα του νικητή του Α’ Τελικού, Θάνου Χούρλια.
Η Κατηγορία Senior, αποδείχθηκε υπόθεση του αθλητή της Α.Μ. Racing Kart Team Άγγελου Μαλανδρίνου (Tony Kart Rotax), ο οποίος ήταν ταχύτερος όλων στα Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά, ενώ στη συνέχεια επικράτησε τόσο στον Α’ όσο και στον Β’ Τελικό. Πάντως, το αποτέλεσμα αυτό μόνο εύκολα δεν επιτεύχθηκε, αφού ο νικητής είχε να αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση και στους δύο αγώνες, του οδηγού της ομάδας Speed Force Αλέξανδρου Ρουμελιώτη (Exprit Iame), ο οποίος ολοκλήρωσε και τους δύο Τελικούς στην δεύτερη θέση. Ενώ όμως στον Α’ Τελικό διατήρησε τη θέση του, στον Β’ Τελικό μια ποινή για αντικανονικό προσπέρασμα τον έθεσε εκτός αγώνα. Έτσι, στον Β’ Τελικό δεύτερος βρέθηκε ο Στέλιος Σαγανάς (FA Iame) της Zorri Motorsport, ενώ την τριάδα και στους δύο Τελικούς συμπλήρωσε ο Χρήστος Παπαχριστόπουλος (Praga Rotax) της Praga Zahos Karting.
Για ακόμη μια φορά, η ένταση κορυφώθηκε με την Κατηγορία ΚΖ2, αφού για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τα 6τάχυτα καρτ γέμισαν 7 σειρές του grid. Ο οδηγός της PRT Motorsport Δημήτρης Βασιλέρης (Tony Kart Vortex) κυριάρχησε, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά και έπειτα, επικρατώντας με άνεση και στους δύο Τελικούς. Πίσω του, δύο οδηγοί είχαν τη δική τους μάχη, με τον νικητή του Β’ Τελικού στις Αφίδνες, Δημήτρη Τσίμπρη (CRG TM) της TS Racing Team να τερματίζει και τις δύο φορές στη 2η θέση, τη στιγμή που ο αθλητής της Athens Kart Shop Παύλος Ξυνός (Tecno Iame) κατέκτησε την 3η θέση και στις δύο περιπτώσεις. Όμως, μάχες τροχό με τροχό είχαμε και για τις πιο πίσω θέσεις, με τον Αντώνη Μπαϊρακτάρη (CRG Maxter) της CRG Maxter Hellas να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στην επιστροφή του, κατακτώντας και στους δύο Τελικούς την 4η θέση. Την εξάδα της Κατηγορίας, συμπλήρωσαν στον πρώτο Tελικό ο αθλητής της Abloy F.S. Φώτης Σωτηρόπουλος (EVO Kart TM), που είχε επικρατήσει στον Α’ Τελικό στις Αφίδνες και ο οδηγός της PRT Motorsport Θανάσης Χατζόγλου (FA TM). Ο τελευταίος τερμάτισε στην 5η θέση του Β’ Τελικού, εμπρός από τον Σέρκο Μοβσεσιάν (Maranello TM) της Maranello Kart Hellas, που έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο Πρωτάθλημα.
Η αγωνιστική δράση, έληξε με τον αγώνα της νεοσύστατης Κατηγορίας Club, που αποτείνεται σε οδηγούς χωρίς ιδιαίτερα ιστορικό στους αγώνες Karting. Ο οδηγός της Speed Force Τάκης Παπαγιάννης (PCR Tm), πιστοποίησε αυτό που είχε φανεί από την πρεμιέρα, ότι δηλαδή είναι σπεσιαλίστας στη διαδικασία Time Attack, επικρατώντας και στις δύο περιόδους που πραγματοποιήθηκαν. Στο πρώτο Time Attack τον ακολούθησε ο οδηγός της Zanardi Hellas, Θεοφάνης Αγγελόπουλος (Zanardi Iame) και στο δεύτερο ο αθλητής της PRT Motorsport, Γιώργος Παττές (Intrepid Rotax). Την τρίτη θέση και στα δύο Time Attacks κατέλαβε ο Γιώργος Βασιλείου (CRG Rotax), της CRG-Maxter Hellas.  Όμως στον αγώνα το σκηνικό άλλαξε και  νικητής αναδείχθηκε ο Θεοφάνης Αγγελόπουλος, ο οποίος ξεπέρασε τον Παπαγιάννη και μάλιστα έφτασε στην κορυφή, στην πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό. Την τριάδα της Club πίσω από τους Αγγελόπουλο και Παπαγιάννη συμπλήρωσε ο οδηγός της PRT Motorsport Φίλιππος Νάνος (Tony Kart Iame).
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την απονομή των κυπέλλων στους νικητές και την κλήρωση των σετ ελαστικών που προσφέρονται σε κάθε αγώνα από τους παρόχους ελαστικών κάθε κατηγορίας. Ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2016, έχει προγραμματιστεί για τις 2-3 Ιουλίου, στην πίστα καρτ “San Nicolas” της Καλαμάτας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: PHOTORALLYPRESS

Related posts