Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 19 Ιαν 2018
 
 

Παρίσι: Νέος γύρος συνομιλιών με την τρόικα

Τρίτη, 02 Σεπτέμβριος 2014 - 17:16

-a Μέγεθος κειμένου +A

Με το βλέμμα στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες που σχεδιάζει να κάνει ο πρωθυπουργός σχετικά με φοροελαφρύνσεις αρχίζει σε λίγη ώρα στο Παρίσι ο νέος γύρος συνομιλιών με την τρόικα.

Οι διαπραγματεύσεις που θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη είναι προπαρασκευαστικές της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος και ως εκ τούτου δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα εκλαμβάνεται και η δήλωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τη Δευτέρα το βράδυ, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την τελευταία σύσκεψη προετοιμασίας για το Παρίσι, ότι βασική προτεραιότητα του ταξιδιού είναι η αύξηση της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε έτοιμος για τη διαπραγμάτευση, αλλά απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση τι πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες να τους φέρει από το Παρίσι. Σε επίμονες ερωτήσεις δε αν στο Παρίσι υπάρχει πιθανότητα να δοθεί το πράσινο φως για φοροελαφρύνσεις ή άλλα μέτρα, ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι «αυτά δεν είναι στην ατζέντα. Αυτά όλα, αν τα θέσουν, θα έχουμε απαντήσεις. Αν τα θέσουν».

Αν και ο υπουργός Οικονομικών κρατά τα χαρτιά του κλειστά, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένει από το Παρίσι μια εξέλιξη που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως πράσινο φως, προκειμένου να κάνει τις πρώτες εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις από το βήμα της ΔΕΘ.

Από την πλευρά της, η Αθήνα έχει να επιδείξει καλά δημοσιονομικά αποτελέσματα, καθώς και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων σε υψηλό βαθμό.

Οι συναντήσεις στο Παρίσι θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τρίτης (6 μ.μ.) και θα επικεντρωθούν αρχικά σε θέματα του υπουργείου Οικονομικών. Την Τετάρτη θα εξεταστούν ανοιχτά θέματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας και Ανάπτυξης.

Τέλος, το πρωί της Πέμπτης θα γίνει μια ανασκόπηση με τους εικεφαλής της τρόικας και στη συνέχεια μια άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών.

Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

 

 

Πηγή: in.grΜοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: