Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 15 Δεκ 2017
 
 

Παππάς: Στο ΕΣΡ όλες οι αρμοδιότητες για το διαγωνισμό

Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2016 - 11:40

-a Μέγεθος κειμένου +A

pappas-thumb-large-thumb-largeΌλες οι αρμοδιότητες σχετικά με όποιον νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έχουν περάσει πλέον στο ΕΣΡ, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καλώντας την αντιπολίτευση να επιδείξει μία στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης.

«Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη Ν.Δ.» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αύριο θα λάβει χωρά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, με τον αρμόδιο υπουργό να έχει προαναγγείλει πως θα γίνει κατάθεση σχετικής νομοθετικής διάταξης, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν τονίσει πως δεν θα συναινέσουν στη συγκρότηση του Συμβουλίου, εάν δεν περάσουν πρώτα σ΄ αυτό όλες οι αρμοδιότητες, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα.

Παρόλα αυτά, Ν.Δ., Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ συνεχίζουν να κάνουν το έργο της κυβέρνησης ακόμα πιο δύσκολο, καθώς χθες απέρριψαν την επιλογή της όσον αφορά το νέο πρόεδρο του ΕΣΡ, τον Βύρων Πολύδωρα.

Η ακριβής δήλωση του Ν.Παππά όσον αφορά το ΕΣΡ είχε ως εξής:

Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15.

Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά.

Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: