Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Οκτ 2020
Πολιτική

Πάνος Καμμένος: Όσοι έχουν σπίτι θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στο κράτος

 

 

 

 

 

 

 

Για αρχή της κατάργησης και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συνέχιση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία προωθείται και μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Καμμένος επισκόπησε με τα μελανότερα χρώματα τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της τελευταίας τριετίας και αντιπρότεινε μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, με την εφαρμογή της «σεισάχθειας», μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενική φορολόγηση που δεν θα υπερβαίνει το 8- 10%.

«Οι φόροι απ’ το 2009 αυξήθηκαν επτά φορές. Περικόπηκαν 20 φορές οι συντάξεις με συνολική μείωση 40%, καταργήθηκαν όλα τα επιδόματα, εξαπλασιάστηκε ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά τα έσοδα είναι τα ίδια. Κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν θα επιβιώσουν απ’ το κρύο αυτό το χειμώνα. Θα πεθάνουν Έλληνες, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει την εντολή της τρόικας να φορολογήσει βαριά το πετρέλαιο θέρμανσης» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Επτακόσιες χιλιάδες Έλληνες και νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα. Τρία εκατομμύρια είναι οι φτωχοί στην πατρίδα μας. 80% αυξήθηκαν τα συσσίτια που γνωρίζουμε. Το 57% των νέων είναι άνεργοι. Από το 2009, έχει μπει λουκέτο σε 500.000 επιχειρήσεις. Από το 2012, το 13% των παιδιών μας σταμάτησε το σχολείο. Κόψατε τη σύνταξη των πολυτέκνων».

«Όσοι έχουν σπίτι θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στο κράτος. Και το κράτος θα παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού του Έλληνα στους τραπεζίτες δανειστές. Αυτό είναι η κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε ότι η «εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, που δρομολογήθηκε από το πρώτο Μνημόνιο, μπαίνει σε νέα φάση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που έρχεται στη Βουλή Σάββατο πρωί και ψηφίζεται τη Δευτέρα με διαδικασίες έκτακτου στρατοδικείου. Παραχωρείται πλέον ακόμα και ο χρυσός που υπάρχει στα υπόγεια της Τραπέζης της Ελλάδος. Η ανεργία θα ανέλθει στο 40% και θα αναγκαστείτε να περικόψετε μισθούς και συντάξεις -ακόμα και τον βασικό μισθό τον Απρίλιο- όπως επίσης και τον 13ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι παρά τις παλαιότερες καταγγελίες του, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να δώσει για 2 δισ. τον ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την τράπεζα που τον Αύγουστο ο Γιάννης Στουρνάρας είχε χαρακτηρίσει «πρώτη τράπεζα της Ελλάδος και τρίτη σε επάρκεια κεφαλαίων» για να τη χαρακτηρίσει 19 ημέρες αργότερα «μη βιώσιμη». Με το φορολογικό νομοσχέδιο, «προχωρά το σχέδιο της εξαθλίωσης του λαού, με αποφάσεις εθνικά επικίνδυνες: Το κλείσιμο των ΔΟΥ στα νησιά σημαίνει πως προχωράτε σ’ αυτό που είχατε αναγγείλει: την ερήμωση των νησιών για χρήση τους από τουριστικές εταιρείες all inclusive».

«Να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές των Mικρομεσαίων Επιχειρήσεων και να τους δοθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Δεχθείτε τη ρύθμιση των οφειλομένων απ’ το Δημόσιο στις επιχειρήσεις. Και να φέρουμε ένα φορολογικό νομοσχέδιο με συντελεστές φόρου 8- 10%, ώστε να μπορεί η Ελλάδα να είναι ανταγωνιστική απέναντι στις γύρω χώρες. Να σηκώσουμε όλοι μαζί την ελληνική σημαία και να απαγορεύσουμε στους επιτρόπους να σας εξευτελίζουν μέσα στα υπουργεία» πρότεινε ακόμα.

Related posts