Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 19 Ιουν 2018
 
 

Πάνω από 90 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μόλις σ’ ένα 24ωρο στην Ελλάδα!

Δευτέρα, 14 Αύγουστος 2017 - 14:27

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο εφιάλτης της φωτιάς που ζει διαρκώς η χώρα, αποτυπώνει και στα χαρτιά και οι αριθμοί είναι πραγματικά ασύλληπτοι.

Μόνο για το περασμένο 24ωρο (06:00 το πρωί της 13-08-2017 έως 06:00 της 14-08-2017), τουλάχιστον 91 πυρκαγιές έπληξαν τις πολύπαθες δασικές εκτάσεις της χώρας, με τα κυρίαρχα μέτωπα να βρίσκονται μέχρι στιγμής σε Κάλαμο-Βαρνάβα-Γραμματικό, Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα η Ζάκυνθος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, με χιλιάδες στρέμματα δάσους και αγροκαλλιεργειών να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Παράλληλα, 4 εστίες παραμένουν ενεργές σε Άγιο Νικόλαο, Αστέρι, Αλωνάκι, Ασκό και στα χωριά Αγαλά, Γαλάρο και Άγιο Λέοντα.

Ακόμη, μάχη για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα στην παραλία του Βαρνάβα και να μην επεκταθεί προς το Γραμματικό, δίνουν αυτή την στιγμή, όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο μέτωπο αυτό της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες (13/8) στην Ανατολική Αττική. Η πορεία της πυρκαγιάς είναι ανεξέλεγκτη, ενώ υπάρχουν φόβοι για μια γυναίκα που φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί σε οικία στην οδό Βάρναλη στο Καπανδρίτι, όμως η δημοτική αρχή καθησυχάζει, υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, με τον κίνδυνο να έχει απομακρυνθεί.

Στον Κάλαμο, η εικόνα είναι κάπως βελτιωμένη. Το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς είναι σε ύφεση με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδονται, ωστόσο οι ζημιές είναι μεγάλες με περισσότερα από 20 σπίτια να έχουν υποστεί φθορές – μεγαλύτερης ή μικρότερης κλίμακας – και χιλιάδες στρέμματα να έχουν βρεθεί στο έλεος της ολέθριας φωτιάς.

Όσο για σήμερα (14/8), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για την Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Λακωνία, Λασίθι, Ηράκλειο, Επτάνησα, Δωδεκάνησα, Σποράδες και τα νησιά Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: