Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 16 Ιουλ 2018
 
 

Πάνω από 280.000 προϊόντα «μαϊμού» στη Ν. Φιλαδέλφεια!

Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 - 18:50

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ βρέθηκε μεγάλος αριθμός απομιμήσεων έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε μια μονοκατοικία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδικότερα, οι χώροι του κτιρίου (υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφος) ήταν γεμάτοι με προϊόντα «μαϊμού», από τα οποία οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 560.000 ευρώ.

Τα περισσότερα προϊόντα με παραποιημένα σήματα, αφορούσαν στην κατηγορία των ρολογιών (229.100 τεμάχια), ενώ δεύτερα έρχονταν τα πορτοφόλια (32.300), στη συνέχεια ακολουθούσαν τα ζευγάρια γυαλιών ηλίου (18.700) και τέλος τα υποδήματα (648 ζεύγη).

Παράλληλα, εκτός από τα παράνομα καταναλωτικά αγαθά, στο κτίριο εντοπίστηκε και εξοπλισμός τοποθέτησης- επικόλλησης πλαστών σταμπών και ετικετών – σημάτων επώνυμων εταιρειών, καθώς και μήτρες αναπαραγωγής σημάτων.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν:

– 22.000 τεμάχια πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών

– 7.500 τεμάχια πλαστά σήματα γνωστής εταιρείας

– 3 πρέσες τοποθέτησης σημάτων

– 4 μεταλλικές μήτρες

– 1 πατρόν μεταξοτυπίας για στάμπες και λοιπός εξοπλισμός επεξεργασίας και τοποθέτησης σημάτων

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε όχημα στο οποίο γίνονταν φόρτωση των εμπορευμάτων.

Τελικά οι αρχές συνέλαβαν ένα άτομο κινεζικής υπηκοότητας, το οποίο και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Της σύλληψης διέφυγε ένα ακόμη άτομο, το οποίο και αναζητείται από τις αρχές, ενώ και στους δυο κατηγορούμενους ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕΜοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: