Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Οκτ 2021
Πολιτισμός

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΟ;Παιδικά βιβλία της Βίκυς Ξανθοπούλου από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Μέσα από τη σειρά «Παίζουμε βιβλίο;» η εκπαιδευτικός Βίκυ Ξανθοπούλου παρουσιάζει τη δική της μέθοδο για να αγαπήσουν τα παιδιά κάθε ηλικίας το διάβασμα. Συνδυάζοντας την αφήγηση με τη διασκέδαση, η ανάγνωση γίνεται μια απολαυστική βιωματική εμπειρία. Κάθε βιβλίο παρουσιάζει προτάσεις για πρωτότυπες και εύκολα εφαρμόσιμες δραστηριότητες –βασισμένες σε επιλεγμένα παιδικά βιβλία– καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο τη σχέση των παιδιών με το βιβλίο.

Περιγραφή
Πρωτότυπη σειρά που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.
Πλούσιο περιεχόμενο, προτάσεις για πρωτότυπες και εύκολα εφαρμόσιμες δραστηριότητες από όλους.
Πολυβραβευμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συγγραφέας με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία.

1) ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΟ; ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ (3-6 ΕΤΩΝ)
Σελίδες: 8
Διαστάσεις: 19,5×22
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τάξη: Προνήπιο, Νηπιαγωγείο, Α Δημοτικού
Συγγραφέας: Ξανθοπούλου Βίκυ
Εκδότης: Παπαδόπουλος
Ημ. Έκδοσης: 28/06/2021
ISBN: 978-960-484-696-2
Τιμή: €10.99

2) ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΟ ; ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ (6-9 ΕΤΩΝ)
Σελίδες: 88
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Ηλικία: 6+, 7+
Τάξη: Α Δημοτικού, Β Δημοτικού, Γ Δημοτικού
Συγγραφέας: Ξανθοπούλου Βίκυ
Εκδότης: Παπαδόπουλος
Ημ. Έκδοσης: 28/06/2021
ISBN: 978-960-484-697-9
Τιμή: €10.99

Η συγγραφέας
Η Βίκυ Ξανθοπούλου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Αλεξανδρούπολης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κοινωνικοπολιτισμική Εκπαίδευση και Εμψύχωση Ομάδων του Δ.Π.Θ. Τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με βασικό άξονα την παιδική λογοτεχνία. Το έργο της, με το πρόγραμμα αναγνωστικών εμψυχώσεων «Παίζουμε βιβλίο;», έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα από τον θεσμό των Education Leaders Awards και από το ελληνικό παράρτημα της ΙΒΒΥ (Bραβείο σε σχολικό-μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση της παιδικής λογοτεχνίας), αλλά και στο εξωτερικό από τον διεθνή οργανισμό Judith’s Reading Room, με έδρα την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, με το Βραβείο Ελευθερίας μέσω του Γραμματισμού (Freedom Τhrough Literacy Award), από τον διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό AKS Education Awards με τον τίτλο Excellence in Teaching – Teacher of the Year 2019, ενώ έχει κερδίσει το Global Teacher Award 2020.
Επιλέχθηκε στις 10 σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας από την ΕΡΤ και συμμετείχε στη νέα της διαφημιστική καμπάνια «Κάθε μέρα το καλύτερό μας». Συμπεριλήφθηκε στη λίστα του CNN Greece στα «Πρόσωπα του 2020».

«Η εικοσαετής εμπειρία μου στην εκπαίδευση πιστεύω όσο τίποτε άλλο ότι μέσα από την ανάγνωση ενός βιβλίου το παιδί μπορεί να ζήσει μια μοναδική εμπειρία και να νιώσει την ίδια ακριβώς ευχαρίστηση που βιώνει παίζοντας με τους φίλους του.
Το Παίζουμε βιβλίο συνδυάζει τη βιωματική μάθηση με τη διασκέδαση, επιχειρεί την εμβάθυνση σε όλες τις πτυχές του βιβλίου και δημιουργεί εν δυνάμει αναγνώστες. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, εμψυχωτές, γονείς, ανθρώπους που επιθυμούν να προάγουν τη φιλαναγνωσία και προτείνει δράσεις που μπορούν να εκτυλιχθούν στο σχολείο, σε εναλλακτικούς χώρους εκπαίδευσης, ακόμη και στο σπίτι.
Με δραστηριότητες που ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, το παιδί συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της ανάγνωσης, ταυτίζεται με τους ήρωες και ανακαλύπτει τα δικά του κίνητρα για διάβασμα.
Τι λέτε λοιπόν;
Παίζουμε βιβλίο;»

Related posts