Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
17 Ιούν 2021
Lifestyle

Παγωτό γιαούρτι με παστέλι σουσαμιού

Υλικά

  • 30ml κρέμα γάλακτος
  • 1½ κουτ. σούπας μέλι
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας βανίλια υγρή
  • 200ml γάλα συμπυκνωμένο (εβαπορέ)
  • 250ml κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
  • 70γρ. σουσάμι λευκό καβουρδισμένο
  • παστέλι σουσαμιού για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το μέλι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το γιαούρτι, το συμπυκνωμένο γάλα, τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, το σουσάμι και ανακατεύετε πολύ καλά με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το φυλάτε στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου, μέχρι να παγώσει. Σερβίρετε το παγωτό με σπασμένο παστέλι από πάνω.

 

Tips

Αν και το συγκεκριμένο παγωτό από τα υλικά του θα βγει αφράτο, καλό είναι όμως αν έχετε χρόνο να το βγάζετε ανά διαστήματα από την κατάψυξη και να το ανακατεύετε.

 

πηγή: olivemagazine.gr 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Related posts