Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαΐ 2023
Media

Παγκόσμια πρωτοτυπία για τις συντάξεις: Προσχέδιο προϋπολογισμού με δύο σενάρια!

Η επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ και οι διεργασίες στη γειτονική χώρα για τη συνταγματική αλλαγή, οι αντιδράσεις  στην χώρα μας, οι σχεδιασμοί της ελληνικής κυβέρνησης και οι θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και το ζήτημα της περικοπής ή μη των συντάξεων μετά την κατάθεση το προσχεδίου του προϋπολογισμού  και το «παράθυρο» από τον Μ. Σεντένο για μη περικοπή τους, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πρωινών και απογευματινών εφημερίδων του αθηναϊκού Τύπου. Άλλα θέματα που επίσης προβάλλονται ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα, οι θέσεις και οι κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό,  μετά τις νέες απειλές Ερντογάν, το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα, ο απολογισμός από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, οι εξελίξεις στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό μετά τα γεγονότα στη Μαλακάσα και την Μόρια, οι αλλαγές στο «πόθεν έσχες», οι δύο νέοι ΧΥΤΥ σε Κορωπί και Μέγαρα, το νέο πόρισμα για τη Folli Follie, καθώς και η αντιπαράθεση για τις δηλώσεις συνδικαλιστών αστυνομικών με αφορμή τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Εμφύλιος και λαδώματα στα Σκόπια – Αναζητούν 11 (πρόθυμους) βουλευτές για να περάσει η συμφωνία. Όργιο εκβιασμών. Προδότες όσοι ψηφίσουν λέει η αντιπολίτευση – Η δημοκρατία δικαιώθηκε και πάλι. Είχε προβλέψει το φιάσκο της Κυριακής – Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου έπειτα από το δημοψήφισμα-πανωλεθρία στην ΠΓΔΜ- Βρέχει ρούβλια και δολάρια.

ΕΘΝΟΣ : Προϋπολογισμός 2019: Σώζονται οι συντάξεις, μειώνονται ΕΝΦΙΑ, φόροι, εισφορές – Επιβεβαίωση του «Έθνους»: Με νόμο η ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις – Άφησε ανοικτό παράθυρο για μη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις ο Μάριο Σεντένο – Η πρώτη κίνηση για την ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις έγινε με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, χωρίς να απειλείται η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων το 2019. Το προσχέδιο περιλαμβάνει: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% κατά μέσον όρο – Ψαλίδισμα έως 60,56% στις εισφορές για επαγγελματίες και αγρότες – Μείωση κατά μια μονάδα του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων – Επιδότηση ενοικίου – ασφαλιστικών εισφορών  για πρόσληψη νέων – Προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για το πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής.

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ :  «1,2,Χ» για τις μειώσεις συντάξεων – Παγκόσμια πρωτοτυπία: Προσχέδιο προϋπολογισμού με δύο σενάρια!Προσλήψεις: 2.007 προσλήψεις σε δήμους, μουσεία, ΕΛΓΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ – Αναλυτικά οι θέσεις ανά φορέα, οι προθεσμίες, οι ειδικότητες

Η ΑΥΓΗ : Ο δρόμος για τη λύση παραμένει ανοιχτός μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής – Στη Βουλή της ΠΓΔΜ η συμφωνία των Πρεσπών μετά το συντριπτικό «Ναι»  και τη μεγάλη αποχή – Δ. Τζανακόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία και το VMRO καλλιεργούν κλίμα εθνικισμού και καχυποψίας για να συντηρήσουν το πολιτικό και ιστορικό αδιέξοδο – Ν. Κοτζιάς: Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την παρούσα Βουλή αμέσως μόλις τελειώσουν οι σχετικές διαδικασίες στα Σκόπια.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ :  Ο Ζάεφ παίζει τα ρέστα του – Γιατί αισθάνεται ισχυρός, πως ερμηνεύει το αποτέλεσμα – Ξεκινά διερευνητικές επαφές με βουλευτές της αντιπολίτευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση.Προϋπολογισμός – Συντάξεις: «Ναι» και από τους εταίρους στη μη περικοπή συντάξεων – Προϋπολογισμός 2019: Προσχέδιο δύο σεναρίων και πολλών προσδοκιών.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  : Τα απόρρητα πρακτικά των αρχηγών της ΠΓΔΜ – Τι συζήτησαν σε δύο συσκέψεις για όνομα, συμφωνία των Πρεσπών, Τσίπρα, Καμμένο και ΝΔ – Οι εκτιμήσεις της ηγεσίας των Σκοπίων .Προϋπολογισμός – Συντάξεις: «Παράθυρο» από Σεντένο για μη περικοπή συντάξεων – Δύο σενάρια στο προσχέδιο του προϋπολογισμού .Προσφυγικό: Η Αντιτρομοκρατική στη Μαλακάσα για τον θάνατο του 31χρονου Σύρου, ύστερα από συμπλοκές.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Μονά- ζυγά» σε κάθε σενάριο χαμένος ο λαός με ματωμένα πλεονάσματα και περικοπές-Προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού 2019-Αποκαλύπτεται η κοροϊδία για τη μη περικοπή των συντάξεων και το «τέλος των μνημονίων.

Τα ΝΕΑ : Περικοπή συντάξεων (με πολλούς αστερίσκους…) – «ΤΑ ΝΕΑ» αποκωδικοποιούν το προσχέδιο του προϋπολογισμού – Το προβλέπει το βασικό σενάριο της κυβέρνησης – Τι προβλέπει το «σενάριο προθέσεων» που το συνοδεύει – Οι διαφορές, οι παγίδες και τα κρίσιμα σημεία.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ : Κυβέρνηση με αστερίσκους – Στο όριο του κωμικού η στάση τους για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις συντάξεις – Σκόπιμη συσκότιση ή απλώς ανικανότητα και φαρισαϊσμός από την κυβέρνηση, που χειρίζεται με επικίνδυνη ελαφρότητα το θέμα της ΠΓΔΜ, ενώ εμπαίζει τους συνταξιούχους .Προϋπολογισμός – Συντάξεις: Προϋπολογισμός: Κόβουν τις συντάξεις αλλά δηλώνουν ότι έχουν καλές προθέσεις.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Προϋπολογισμός διπλής όψης-Πως διαμορφώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 με βάση τα δύο σενάρια για τις συντάξεις-Σεντένο: Δημοσιονομικό το μέτρο περικοπής των συντάξεων.

 

Related posts