Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Φεβ 2020
Auto-Moto

Παγκόσμια πρεμιέρα του MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT στην 45η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Τόκιο

Το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο προαναγγέλλει την νέα κατεύθυνση της Mitsubishi Motors για το άμεσο μέλλον.

Σίγουρα ελάχιστοι Έλληνες θα βρίσκονται από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου στο Τόκιο. Αλλά όσοι βρεθούν καλό θα είναι να κάνουν  μια βόλτα στην έκθεση  Αυτοκινήτου. Γιατί εκεί δεν θα δουν  μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν αύριο αλλά μοντέλα που προετοιμάζονται για την επόμενη δεκαετία.

Ανάμεσα σ αυτές είναι και η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) που στην 45η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο  θα γιορτάσει σε παγκόσμια πρώτη το  MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT.

Πρόκειται για ένα  πλήρως ηλεκτρικό, υψηλών επιδόσεων crossover SUV νέας γενιάς, που παραπέμπει στο μέλλον της MMC. Για μία αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία, το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT συνδυάζει τα καλύτερα της τεχνολογίας της Mitsubishi Motors με την παντός εδάφους ευελιξία των SUV.

Το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT – δημιουργήθηκε για να διεγείρει την περιέργεια οδηγού και επιβατών, επεκτείνει την τεχνογνωσία των ηλεκτρικών μοντέλων (WV) της MMC στην κατηγορία SUV.

Εντυπωσιάζει και προάγει σε ένα νέο επίπεδο με την Τεχνητή Νοημοσύνη – Artificial Intelligence (AI). Τα στοιχεία αυτά συνδυάζονται άριστα για την επίτευξη ασφαλών και απολαυστικών επιδόσεων που ικανοποιούν τις ανάγκες του οδηγού σε όλες τις καιρικές συνθήκες και όλων των ειδών τα οδοστρώματα.

Το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT

  • Το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT χρησιμοποιεί υψηλόρροπους, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες με υψηλή ροπή, που συνεργάζονται με ένα σύστημα μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας. Αποτέλεσμα, η αθόρυβη και δυναμική απόκριση που κάνει τα EV να ξεχωρίζουν από τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE). Το Triple Motor 4WD System χρησιμοποιεί ένα μοτέρ που κινεί τους εμπρός τροχούς και ένα νέο σύστημα Dual Motor AYC*1 που συνδέει τους πίσω ηλεκτροκινητήρες μέσω μιας ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μονάδας κατανομής ροπής Active Yaw Control (AYC). Σε διαδρομές πόλης, στον αυτοκινητόδρομο ή σε δρόμους με στροφές, το σύστημα πάντα εξασφαλίζει ακρίβεια και ευελιξία συμπεριφοράς, υπακούοντας στις εντολές του οδηγού.

*1…Active Yaw Control

  • Εγκέφαλος του MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT είναι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης – Artificial Intelligence (AI) που βελτιώνει τις ικανότητες του οδηγού. Μία σειρά αισθητήρων επιτρέπει στο σύστημα AI να διαβάζει άμεσα τις αλλαγές στις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς και τις προθέσεις του οδηγού. Συντονίζοντας άριστα τις προθέσεις του οδηγού με τις επιδόσεις του οχήματος, το σύστημα υποστηρίζει οδηγούς όλων των ικανοτήτων. Με τον ευκολότερο και ασφαλέστερο έλεγχο του οχήματος, η οδηγική εμπειρία προάγεται σε νέα επίπεδα.
  • Με μία ειδική λειτουργία καθοδήγησης (coaching), το σύστημα AI μπορεί να μεταφέρει γνώσεις στον οδηγό και να αυξήσει διακριτικά τις οδηγικές του ικανότητες. Αφού ‘κατασκευάσει’ μία εικόνα με το επίπεδο ικανοτήτων του οδηγού, το σύστημα φτιάχνει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει συμβουλές μέσω φωνητικού διαλόγου και μιας μεγάλης οθόνης στο ταμπλό. Σαν αποτέλεσμα, οδηγοί όλων των ικανοτήτων γρήγορα έχουν στα χέρια τους ένα όχημα που συμπεριφέρεται όπως οι ίδιοι επιθυμούν και σύντομα απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο την οδηγική εμπειρία.

Το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT θα είναι ένα από τα 12 μοντέλα που θα εκτίθεται στο περίπτερο της Mitsubishi. Δίπλα του θα βρίσκεται το Eclipse Cross coupe SUV (αποκλειστικό μοντέλο της Ιαπωνικής αγοράς), που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στην Ιαπωνία και προγραμματίζεται να παρουσιαστεί εκεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Το Outlander PHEV και άλλα κορυφαία μοντέλα MMC που πωλούνται στην Ιαπωνία θα δώσουν επίσης το παρών στην έκθεση.

Τεχνικά Εκθέματα

AI Personal Assistant

Ο προσωπικός βοηθός AI Personal Assistant της Mitsubishi Motors αποκτά μια λεπτομερή ‘εικόνα’ των επιβατών του αυτοκινήτου και προσφέρει μία συνδεδεμένη αυτοκινητιστική εμπειρία παρέχοντας το κατάλληλο είδος πληροφοριών που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και λιγότερο αγχωτική, και υποστηρίζοντας επικοινωνίες μεταξύ του οδηγού και της οικογένειάς του στο σπίτι.

Ακολουθούν τα κύρια χαρακτηριστικά του AI Personal Assistant:

1)            Dialogue System (Σύστημα Διαλόγου)

  • Το AI Personal Assistant χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας AI όπως φωνητική αναγνώριση και επεξεργασία φυσικής γλώσσας, για να κατανοήσει με ακρίβεια τι λένε οι επιβάτες και να συνομιλήσει μαζί τους σε φυσική γλώσσα, ακόμα και εν μέσω θορύβων από το δρόμο.
  • Τεχνολογία αποτυπώματος φωνής (Voiceprint technology) και αναγνώριση προσώπου επιτρέπουν στο σύστημα να αναγνωρίζει τον κάθε επιβάτη ατομικά, να μαθαίνει γι’ αυτόν από την ομιλία και συμπεριφορά του και να παρέχει υπηρεσίες που ταιριάζουν άριστα στις προτιμήσεις και ανάγκες του.
  • Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει φωνητικά λειτουργίες όπως έλεγχο κλιματισμού, καθαριστήρες, προβολείς και άλλα. Επίσης παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος, όπως προειδοποιήσεις βλαβών, εφόσον συμβούν.
  • Η αναγνώριση ομιλίας του AI Personal Assistant χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει επεξεργασία τόσο μέσω cloud όσο και τοπικά. Το τοπικό σύστημα παρέχει υψηλή ακρίβεια αναγνώρισης ομιλίας, ακόμα και όταν δεν υπάρχει δίκτυο σύνδεσης ή όταν η απόδοση του δικτύου υποβαθμίζεται.
  • Επίδειξη -εξελίχθηκε σε συνεργασία με την CAPIO Inc. & ichibel co, ltd- κάποιων από τα παραπάνω θα γίνει στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

2)            Συνδεσιμότητα με Διαφορετικές Συσκευές και Περιεχόμενο

  • Το AI Personal Assistant υποστηρίζει τη συνδεσιμότητα με διάφορες συσκευές και περιεχόμενα. Μπορεί, για παράδειγμα, να συνδεθεί με ένα drone για να ελέγξει τις προσεχείς κυκλοφοριακές συνθήκες, ή να δώσει στους επιβάτες μία πανοραμική εικόνα του φυσικού τοπίου της διαδρομής.

Επίδειξη Έξυπνου Ηχείου

Φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που η Mitsubishi Motors θα κάνει επίδειξη στην Ιαπωνία στο χώρο MITSUBISHI CONNECT, εκμεταλλευόμενη τις τεχνολογίες  Amazon Echo με Alexa και Google Assistant στα ασύρματα ηχεία Google Home VPA-enabled (γνωστά και σαν έξυπνα ηχεία) για να δείξει τις δυνατότητες σύνδεσης σπιτιού με όχημα. Πρόκειται για μία από τις υπηρεσίες συνδεδεμένου οχήματος που εξελίσσει η εταιρία.

Η Amazon Echo με την Alexa χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για την αναπαραγωγή μουσικής, την πρόσβαση σε προγράμματα, τη διεξαγωγή διαδικτυακών αγορών (online shopping) και τον έλεγχο έξυπνων ηλεκτρικών συσκευών.

Το Google Home έχει ενσωματωμένο Google Assistant και χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές για την αναπαραγωγή μουσικής, την πρόσβαση σε προγράμματα και τον έλεγχο έξυπνων ηλεκτρικών συσκευών.

Η χρήση έξυπνων ηχείων αυξάνεται, κυρίως στις ΗΠΑ.

Μέσα από την επίδειξη, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν πώς βοηθοί σε έξυπνα ηχεία μπορούν να χρησιμοποιούνται για σύνδεση με αυτοκίνητα και έλεγχο των προβολέων, ρύθμιση της θερμοκρασίας εσωτερικού και κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των θυρών. Οι τυχεροί θα μπορούν να πάρουν μια γεύση  από όλα τα παραπάνω αφού θα έχουν τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουν .

Related posts