Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
08 Ιούλ 2020
Αθλητικά

Παγκόσμια ξεφτίλα! Πιστόλια και μπράβοι στην Τούμπα! “Εξυγίανση” του ποδοσφαίρου! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Mε μαύρα γράμματα γράφτηκε για ακόμη μία φορά η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Μια στιγμή, μια φάση, ήταν αρκετή για να τινάξει στον αέρα το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Ήταν στο 89ο λεπτό στο γήπεδο της Τούμπας, όταν ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μπάρκα, δίνοντας το “χρυσό” προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς!

Λίγο αργότερα, ο διαιτητής της αναμέτρησης πήγε στην πλευρά του επόπτη και μετά από αρκετή ασυζήτητη αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ και να υποδείξει οφσάιντ!

Εκείνη τη στιγμή, το ελληνικό ποδόσφαιρο μετατράπηκε ξανά σε… ζούγκλα! 

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με τους άνδρες που είχε στην ασφάλεια του, διακόπτοντας τον αγώνα.Δυστυχώς, αυτό που προκάλεσε άσχημη εντύπωση σε όλους είναι ότι ο κ. Σαββίδης μπήκε στο γήπεδο έχοντας ένα όπλο σε θήκη, κρεμασμένο στη μέση του! 

Παγκόσμιο σοκ στον χώρο του ποδοσφαίρου προκάλεσαν οι εικόνες που μεταδόθηκαν, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να εισβάλλει ένοπλος και σε έξαλλη κατάσταση στο γήπεδο, συνοδεία μπράβων και να κυνηγά τον διαιτητή του αγώνα που λίγο πριν είχε ακυρώσει ως οφσάιντ γκολ του ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης όχι μόνο οπλοφορεί, έχοντας το περίστροφο στην ζώνη του, (κάτι που απαγορεύεται στα γήπεδα) αλλά υπάρχει στιγμή όπως φαίνεται και στην χαρακτηριστική φωτογραφία που βάζει το χέρι του στο περίστροφο την ώρα που κάνει επίθεση στον Κομίνη!​

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Κομίνης πήρε τους βοηθούς του και αποχώρησε στα αποδυτήρια!

Ο Θεσπρωτός ρέφερι λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε , αποφάσισε μετά από αρκετή ώρα να διακόψει τον αγώνα, γεγονός που δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο να τιμωρηθεί βαριά ο ΠΑΟΚ, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία νέα, υπαίτιος για την μη ολοκλήρωση της αναμέτρησης είναι ο Δικέφαλος του Βορρά!

Οι ώρες κυλούσαν και κοντά στις 2 τα ξημερώματα, συντάχθηκε το φύλλο αγώνα το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ.

Ο διαιτητής αναφέρει πως μετά από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, ενώ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη μαζί με άνδρες της ασφάλειάς του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Γιώργος Κομίνης καταγράφει την εισβολή του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ με άνδρες της ασφάλειάς, ξεκαθαρίζει πως είδε και ο ίδιος ότι οπλοφορούσε, προσθέτει πως απώθησε τον Βασίλη Δημητριάδη, αλλά και πως ο Λούμπος Μίχελ τον απείλησε.

Το φύλλο αγώνα κάνει λόγο για:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει».

«Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα».

4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ’ την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».


Με βαριές ποινές απειλούνται ο Ιβάν Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς με βάση τα όσα έγιναν στην Τούμπα το πιθανότερο είναι να κληθούν με τα άρθρα 19 και 20 του πειθαρχικού κώδικα.

Στο 19 αναφέρονται τα εξής: 

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας

Στο άρθρο 20 αναφέρονται τα εξής:

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε (5), τουλάχιστον, ετών.

Σε περίπτωση κατά την οποία ασκηθεί βία, υπό μορφή σωματικής βλάβης ή τρομοκρατικής ενέργειας κατά διαιτητών ή μελών Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχων εκτός γηπέδου και διαπιστωθεί η συμμετοχή μέλους Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχου ή εντεταλμένου οργάνου με τη μορφή ηθικού ή φυσικού αυτουργού, το φυσικό πρόσωπο τιμωρείται με ισόβια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1, 2 & 3, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο,

γ) αφαίρεσης έξι (6) βαθμών και

δ) υποβιβασμός ομάδας.


Οδεύει προς οριστική διακοπή το πρωτάθλημα!

Μετά τα χθεσινά γεγονότα, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μέχρι στιγμής όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθούμε σε διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι να εκδοθούν τελεσίδικα όλες οι δικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις που περιμένουμε:

1-Εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για τα όσα συνέβησαν στο Γ. Καραϊσκάκης στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

2-Προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο από τον ΠΑΟΚ, όπου εκεί θα ζητήσουν την διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας!

3-Τα όσα συνέβησαν χθες στο γήπεδο της Τούμπας στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.


Ένταλμα σύλληψης κατά του Ιβάν Σαββίδη!

Δείτε:

Ένταλμα σύλληψης κατά του Ιβάν Σαββίδη!

 


Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος!

Την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Δείτε:

Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος!

 

Related posts