Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Μαΐ 2022
SLIDER

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων- Και τα αδέσποτα θέλουν στοργή

O δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και καλεί   τους πολίτες να αγαπήσουν τους τετράποδους φίλους μας. Σήμερα τα τετράποδα έχουν την τιμητική τους και αξίζει να δείξουμε και σ αυτά τη αγάπη μας. Ο δήμος Αθηναίων, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα ζώα, εντείνει τις δράσεις για τη φροντίδα τους, σε συνεργασία με τις αναγνωρισμένες φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Η βοήθειά όλων είναι πολύτιμη.

Η ανακοίνωση του Δήμου  της Αθήνας

Kάνε click στη στοργή «Υιοθετήστε ένα αδέσποτο» κι έλα την «Κυριακή στο Πάρκο με σκύλο»!

Είστε από αυτούς που σταματάτε στον δρόμο για να κανακέψετε τους μικρούς τετράποδους περαστικούς της Αθήνας; Θα θέλατε να είχατε έναν από αυτούς στο σπίτι αλλά ακόμη δεν το έχετε πάρει απόφαση;

Κάντε click στη στοργή και «Υιοθετήστε ένα αδέσποτο» !

Ο δήμος Αθηναίων, με αφορμή την 4η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, υπενθυμίζει το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων και μας συστήνει 26 υποψήφιους νέους φίλους μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση «Κάνε click στη στοργή»  http://www.cityofathens.gr/stray_animals. Ένας από αυτούς μπορεί σύντομα να αποτελεί το νέο μέλος της οικογένειάς σας!

Η διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου είναι γρήγορη και απλή. Αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής του ενδιαφερομένου που γίνεται επί τόπου στην Υπηρεσία Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων. Όλα τα σκυλάκια που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη και διατίθενται για υιοθεσία εντάσσονται στο πρόγραμμα στείρωσης και κτηνιατρικής φροντίδας του δήμου Αθηναίων. Είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα. Το μόνο που απομένει είναι να βρουν αγάπη, φροντίδα και μία ζεστή αγκαλιά.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την υπεύθυνη υιοθεσία, σας περιμένουμε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ριζάρη (Σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός»), από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, για μια βόλτα στο πάρκο με σκύλο… ή χωρίς! Η εκδήλωση «Κυριακή στο Πάρκο με σκύλο» που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων είναι αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, αδέσποτους και δεσποζόμενους. Εθελοντές φροντιστές, εκπαιδευτές και ειδικοί συμπεριφοράς θα είναι εκεί για να αναδείξουν τις προσωπικότητες των αδέσποτων ζώων που αναζητούν μια οικογένεια, να λύσουν τις απορίες μας σχετικά με την υπεύθυνη κηδεμονία, να μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε αν είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε σκύλο και να επιλέξουμε τον κατάλληλο. Όλοι μαζί θα έχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε παιχνίδια, να μάθουμε πώς θα κρατάμε υγιή τα κατοικίδιά μας, προσφέροντάς τους τις πρώτες βοήθειες, εφόσον χρειαστεί, ενώ τα μικρά παιδιά θα μάθουν πώς να παραμένουν ασφαλή κοντά τους. Και δεν ξεχνάμε: η βόλτα είναι βασικό δικαίωμα για τους σκύλους μας αλλά κάνει καλό και σε εμάς!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων μέσα στο αστικό περιβάλλον, καθώς και η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, αποτελεί διαρκή μέριμνα του δήμου Αθηναίων. Ενδεικτικά, το 2017 το Τμήμα Αστικής Πανίδας περισυνέλεξε πεντακόσιους σαράντα (540) αδέσποτους σκύλους, από τους οποίους οι τετρακόσιοι τέσσερεις (404) δεν ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, οι διακόσιοι εβδομήντα οκτώ (278) στειρώθηκαν και  τριακόσιοι τριάντα οκτώ (338) περιθάλφθηκαν. Οι τριακόσιοι ενενήντα τέσσερεις (394) σκύλοι επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ενώ εκατόν σαράντα δύο (142) βρήκαν, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας, ανάδοχη οικογένεια. Αντίστοιχα, περισυλλέχθηκαν διακόσιες δέκα (210) αδέσποτες γάτες, από τις οποίες οι εκατόν εξήντα οκτώ (168) δεν ήταν ενταγμένες στο πρόγραμμα και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, οι  εκατόν πενήντα (150) στειρώθηκαν, ενώ εξήντα μία (61) περιθάλφθηκαν. Οι εκατόν ενενήντα οκτώ (198) γάτες επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ενώ τέσσερις (4) βρήκαν, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας, ανάδοχη οικογένεια.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να προσέλθετε στα γραφεία του Τμήματος Αστικής Πανίδας στο κέντρο της Αθήνας (Αιόλου 47, 1ος όροφος) τηλ επικοινωνίας 2103239201-202 και fax 2103310397, κατά τις εργάσιμες  ημέρες και ώρες, 09.00 έως 14.00.

Related posts