Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 23 Ιουλ 2018
 
 

Π.Καμμένος «διορθώνει» Ν.Τραμπ: «Η οροφή για τα  F-16 είναι 1,1 δισ. και όχι 2,15 δισ. €»

Τετάρτη, 18 Οκτώβριος 2017 - 10:30

-a Μέγεθος κειμένου +A

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνέντευξης Τύπου Τραμπ-Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ότι το «ταβάνι» για την αναβάθμιση των F-16 είναι το 1,1 δισ. ευρώ και όχι το 2,4 δισ. δολ. που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ, προκαλώντας ταραχή στην ελληνική πλευρά.

«Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1δις € τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επιχειρώντας να διασκεδάσει όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ για κόστος 2,4 δισ δολ. ή 2,15 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε τι εννοεί λέγοντας «προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά».

Θα δώσουμε και αντισταθμιστικά στις ΗΠΑ για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, όπως είπε ο πρόεδρος Τραμπ για το πρόγραμμα;

Άρα επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα θα φτάσει τα 2,4 δισ. ευρώ ύψος!

Και πάλι, φυσικά, το ποσό των 1,1 δισ΄. είναι τεράστιο αφού αφορά μικρό μέρος των F-16 τα οποία θα βελτιωθούν οριακά απέναντι στα τουρκικά F-35, αντί να δοθεί ολόκληρο το ποσό σε αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Το μήνυμα – διευκρίνιση του Πάνου Καμμένου

Panos Kammenos @PanosKammenos

Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1δις € τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά

10:12 μ.μ. – 17 Οκτ 2017

 

Πηγή: Pronews.gr

 

 Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: