Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Ιούλ 2024
Απόψεις

Όταν η Γαλλία καίγεται…

Demonstrators attend a protest against proposed changes to France's working week and layoff practices, in Paris, Saturday, April 9, 2016. Protesters across France are marching to voice their anger at labor reforms being championed by the country's Socialist government. (AP Photo/Thibault Camus)

 

Μπλετα Παναγιωτα -αυτη ισχυειΑπό την Παναγιώτα Μπλέτα

 

Και μετά το σκάνδαλο Φιγιόν- Πηνελόπη γκέιτ, που προαλειφόταν για το αντίπαλο δέος απέναντι στη Μαρί Λεπέν, το σύστημα αποφάσισε να προτάξει καινούργιο υποψήφιο,  τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο υποψήφιος για την γαλλική προεδρία και πρώην υπουργός Οικονομίας επί Ολάντ, Εμανουέλ Μακρόν, προβάλλεται  ως ανεξάρτητος , προκειμένου να συλλέξει ψηφοφόρους από όλους τους χώρους. Από τα αποκαΐδια  Φιγιόν,  από τον κεντροαριστερό χώρο , καθώς και από τον ακροδεξιό χώρο που εκπροσωπεί η Μαρί Λεπέν.

Μετά την εργασιακή μεταρρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση Ολάντ με προεδρικό διάταγμα παρακάμπτοντας τη  Βουλή, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώνουν στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για τις εργασιακές συνθήκες.

Η λύση της κυβέρνησης  να ισορροπήσει την κατάσταση με λιτότητα, που αποτελεί και την κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, σε όλες τις χώρες μέλη με πρώτη την Ελλάδα, αποδείχτηκε παταγωδώς αποτυχημένη, που σημαίνει μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των λαών.

Η πάταξη της θέλησης του λαών μέσω της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας , οδηγεί τους λαούς σε αμφισβήτηση και του ίδιου του θεσμού της Δημοκρατίας. Και εκφράζεται μέσα από την αντισυστημική ψήφο.

FranceΗ αντισυστημική ψήφος προέρχεται από όλες τις τάξεις , καθώς το ταξικό πρόβλημα είναι πλέον ξεπερασμένο, εκφράζει μια πατριωτική ιδεολογία και δεν κάνει πολιτικό θόρυβο.

Η βουβή προσέγγιση των εκλογών αποτελεί και την ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ κατά της χειραγώγησης της ψήφου, που επιχειρείται από τα μίντια και την νομενκλατούρα που κυβερνά τον κόσμο.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυρίαρχης φιλελεύθερης και νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας , που εκπροσωπείται  από τις παραδοσιακές  κεντροδεξιές  και κεντροαριστερές παρατάξεις σήμερα , αντιστοιχεί στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ που έχει επιφέρει αυτή η ιδεολογία στις σταθερές που επιτρέπουν την αξιοπρεπή οικονομική, πνευματική, πολιτιστική διαβίωση του ανθρώπου στον πλανήτη.

Η παγκοσμιοποίηση λειτούργησε ως όχημα, προκειμένου για την εδραίωση της άνισης  κατανομής του πλούτου και της περαιτέρω φτωχοποίησης κι άλλων λαών.

Η ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ λοιπόν, αρχίζει να αποκτά σάρκα και οστά (παρά την λαικιστική χροιά που προσπαθούν να της αποδώσουν),  μέσα από την αντισυστημική ψήφο που υποστηρίζει την εθνική ταυτότητα , το εθνικό νόμισμα  ως όπλο απέναντι στην αποβιομηχανοποίηση και τις εισαγωγές και μέσα από τον περιορισμό της μετανάστευσης , ως όπλο  απέναντι στον ανταγωνισμό της φθηνής εργασίας.

Και πάμε λοιπόν ξανά στην Γαλλία…

ΟΤΑΝ  Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ , η ηγέτης της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν  θα κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία,   τον Απρίλιο του 2017.

Και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσει και στον δεύτερο γύρο και κατά συνέπεια την προεδρία της Γαλλίας.

Τόσο οι δημοσκόποι όσο και τα κατεστημένα μίντια όμως, δεν θα πουν ποτέ την αλήθεια, όπως δε την λένε τα τελευταία χρόνια άλλωστε , προκειμένου να συντηρήσουν την ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΜΝHΜΟΝΟΔΑΝΕΙΩΝ.

Aνεξάρτητα του τελικού αποτελέσματος βέβαια, είναι  ζήτημα χρόνου η  κατάρρευση του συστήματος, από την στιγμή  που παραποιήθηκαν  οι βασικές μεταβλητές  της Δημοκρατίας και ο κόσμος το πήρε χαμπάρι…
Παναγιώτα Μπλέτα – Συγγραφέας/Διανοήτρια

Email: bletas.p1@gmail.com

Facebook/Twitter : Panagiota Bletas