Οργή προκαλεί η εφαρμογή των νέων υπέρογκων αυξήσεων στα διόδια, πολύ περισσότερο που αφορούν κακής ποιότητας -στην πλειονότητά τους- δρόμους, οι οποίοι πρόκειται να βελτιωθούν κάποια στιγμή στο μέλλον. Ήδη σε κάποιες περιοχές, όπως στις Αφίδνες, οι κάτοικοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Είναι τουλάχιστον «προκλητικό» να καλείται κάποιος να προπληρώνει διόδια για δρόμους όπως ο άξονας Κορίνθου-Πατρών, λέει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση» χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις αυξήσεις στα διόδια.
«Η οργή και αγανάκτηση είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί οι οδηγοί καλούνται να καταβάλουν απίστευτα αυξημένα διόδια για δρόμους που …θα κατασκευαστούν στο μέλλον, αν ποτέ κατασκευαστούν στην πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που τα οδικά έργα έχουν παγώσει» σημειώνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης των καταναλωτών.
Επίσης, η «Παρέμβαση» υποστηρίζει ότι κανείς δεν διασφαλίζει πως τα οδικά δίκτυα θα έχουν την ποιότητα και τις προδιαγραφές που απαιτούνται και παρ’ όλα αυτά οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι εδώ και χρόνια να προπληρώνουν ουσιαστικά το τίμημα.
«Είναι προκλητικό να καλείται ο διερχόμενος καταναλωτής να προπληρώνει διόδια για δρόμους όπως ο οδικός άξονας Κορίνθου-Πατρών, που αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο επικίνδυνους και θανατηφόρους δρόμους στην Ευρώπη» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι καταναλωτές θέτουν ως ερώτημα «πώς είναι δυνατό σε μία εποχή που τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών έχουν μειωθεί μέχρι και 50% και ενώ η κυβέρνηση ψάχνει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα συμβάλουν στη μείωση των τιμών, να σημειώνονται αυξήσεις στα διόδια, και μάλιστα ύψους 40 και 50%;»
«Καταναλώθηκαν απίστευτες ώρες σε συνεννοήσεις μεταξύ υπουργών, σε αντεγκλήσεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για το αν και πώς θα γίνει μία μεταρρύθμιση που πιθανόν θα συμβάλει στην μείωση της τιμής του γάλακτος κατά δέκα λεπτά το λίτρο και μας λένε ότι όσα δεκάλεπτα θα γλυτώσει (αν και όταν…) ένας νοικοκύρης από το γάλα επί 82 ημέρες θα τα δώσει στην αύξηση των διοδίων, για ένα ταξίδι Αθήνα- Λαμία» καταλήγει η ανακοίνωση της Παρέμβασης.
Πηγή: in.gr
Related posts
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Πρόγραμμα δωρεάν επισκέψεων σε διατροφολόγους- Ποιους αφορά
Δράσεις πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης περιλαμβάνει το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας Ενηλίκων του υπουργείου Υγείας, το οποίο…