Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Μαΐ 2021
Auto-Moto

‘Όραμα στο μέλλον-Βραβείο για το  Ami One Concept

Στο Les Invalides του Παρισιού έγινε το 35ο Festival Automobile International. Και εκεί οι Γάλλοι της Citroen παρουσίασαν στο κοινό το όραμά τους  για το μέλλον, μέσω δύο πρωτοτύπων που ξεχωρίζουν από το δυνατό αισθητικό τους αποτύπωμα.

Το Ami One Concept, ένα φρέσκο και 100% ψηφιακό όχημα που δίνει λύσεις στις αστικές μετακινήσεις και το 19_19 Concept, που είναι η απόλυτη έκφραση της άνεσης.

Στην εναρκτήρια τελετή, στο Ami One Concept απονεμήθηκε το Βραβείο Αστικής Κινητικότητας, από μια επιτροπή ειδικών επί του αντικειμένου, που επιβράβευσαν την καινοτόμο προσέγγιση του μοντέλου στην αμιγώς ηλεκτρική μετακίνηση, η οποία θα είναι διαθέσιμη για όλους.

Ας δούμε όμως ξεχωριστά τα δύο πρωτότυπα που δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσουν σύντομα στους ευρωπαϊκούς δρόμους

CITROËN AMI ONE CONCEPT 

Στο Ami One Concept απονεμήθηκε το Βραβείο Αστικής Κινητικότητας (Grand Prix for Mobility in the City). Η ιστορία της Citroën ανέκαθεν ήταν γεμάτη από αυτοκίνητα απόλυτα ταιριαστά στην εποχή τους. Σε κάθε εποχή, η Citroën έχει αφήσει το στίγμα της με αντικομφορμιστικές και επαναστατικές ως προς τις καινοτομίες που έφερναν στο ευρύ κοινό, προτάσεις μοντέλων που στη συνέχεια γινόντουσαν εμβληματικά για τη Μάρκα. Με το Ami One Concept, η Μάρκα αποκαλύπτει τη δική της προσέγγιση στο θέμα της αστικής μετακίνησης, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις σύγχρονες συνήθειες του αγοραστικού κοινού, όσο και τη “στροφή” προς τη νέα κατεύθυνση της βιώσιμης μετακίνησης και τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Το συναρπαστικό όσο και απλό Ami One Concept, “παντρεύει” την ψηφιακή εποχή με την ανάγκη για μετακίνηση, δίνοντας ιδανικές λύσεις σε όσους θέλουν απόλυτη ελευθερία, αλλά και ασφάλεια στις μετακινήσεις τους σε αστικό περιβάλλον. Το Ami One Concept κάνει την ψηφιακή τεχνολογία να είναι η καρδιά της νέας αυτής εμπειρίας στις αστικές μετακινήσεις, κάνοντας εύκολες τις διαδικασίες, ενώ την ίδια στιγμή περιορίζει σημαντικά το κόστος. Προσφέρεται χωρίς περιορισμούς σε όλους, ακόμα και στους μη έχοντες δίπλωμα οδήγησης και προσαρμόζεται άμεσα στις εκάστοτε ανάγκες, καθώς συνδέεται και λαμβάνει τις σχετικές πληροφορίες από μια εφαρμογή φορητής συσκευής (smartphone, tablet, κ.λ.π.). Η πρόταση αυτή απευθύνεται σε όλους όσους έχουν το ίδιο πάθος για ελευθερία στις μετακινήσεις με τη Citroën.

ΜΕ ΤΟ 19_19 CONCEPT

Το 19_19 Concept είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο όχημα που προσφέρει την απόλυτη αίσθηση άνεσης, αλλά και τη μεγάλη αυτονομία στους χρήστες του. Σχεδιαστικά έχει σαφείς επιρροές από τον κόσμο της αεροναυπηγικής. Η καμπίνα των επιβατών είναι σχεδιασμένη σαν να πρόκειται για πραγματικό σαλόνι, δίνοντας με την αρχιτεκτονική της και τα υλικά που συναντώνται εκεί ως επένδυση στις επιφάνειες, τη ζεστή αίσθηση της “φωλιάς” για κάθε έναν από τους επιβάτες ξεχωριστά. Είναι αμιγώς ηλεκτρικό το πρωτότυπο 19_19 και υπόσχεται αυτονομία που φτάνει τα 800 χιλιόμετρα, με διάθεση, σε ότι αφορά την άνεση, να προσομοιώσει ένα “μαγικό χαλί” καθώς έχει ανάρτηση με τα αναγνωρισμένα για τις ικανότητές τους, Progressive Hydraulic Cushions, συνδυασμένα με ένα έξυπνο ενεργό σύστημα ελέγχου. Το 19_19 Concept έχει προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στα χαρακτηριστικά του, αλλά και μια σειρά από λύσεις συνδεσιμότητας και διεπαφής ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τον κάθε έναν από τους επιβάτες ξεχωριστά. Το 19_19 Concept κάνει τελείως νέα την εμπειρία του ταξιδιού, καθώς φέρνει στη διάθεση των επιβατών του το πρόγραμμα ë-Comfort.

 

 

 

Related posts