Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Ιαν 2020
Απόψεις

Ωραίος ο υπουργός Ν. Τόσκας – Ρίχνει τις ευθύνες σε αυτούς που διοικεί

 

Δεν είναι έτσι κύριε υπουργέ. Κύριε Τόσκα είσαι υπουργός Δημοσίας Τάξεως. Η πιο σωστά υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο αστυνομικός που βρίσκεται στο δρόμο περιμένει εντολές από τον προϊστάμενο του. Ο προϊστάμενος  του από το διοικητή του. Ο διοικητής του από τον επιτελάρχη. Ο επιτελάρχης από τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Και από ότι ξέρουμε ο Αρχηγός συνεργάζεται στενά με τον υπουργό του.

Θυμόσαστε στην περίπτωση Γρηγορόπουλου.  Διαφορετικά ήθελε να ενεργήσει ο τότε Αρχηγός  της ΕΛΑΣ Βασίλης Τσιατούρας, διαφορετικά ήθελε ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη και νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  Προκόπης Παυλόπουλος.
Πέρασε ο λόγος του υπουργού και αιματοκυλίσθηκε η Αθήνα. Ο υπουργός κύριε υπουργέ έχει τον τελικό λόγο. Μην τα ρίχνετε τώρα στους αστυνομικούς.

Γιατί το λέμε αυτό;

Σας εξηγώ αμέσως. Με αφορμή το μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών, με την μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Λάρισα,  ο Ν.Τόσκας  σε τηλεφωνική του συνέντευξη χτες βράδυ στην ΕΡΤ δήλωσε:

«Οι αστυνομικοί έδειξαν αδράνεια και δεν εφάρμοσαν τις εντολές» . Μάλιστα δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας, που άσκησαν κριτική σε βάρος του και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., , με αφορμή

Ταυτόχρονα όμως ο κ. Τόσκας τόνισε ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνονται τα πάντα και να ακυρώνονται μεγάλες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ προανήγγειλε αποτελέσματα και συλλήψεις για υποθέσεις επιθέσεων ακροδεξιών, όπως στο στέκι «Φαβέλα» του Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε ότι θα αντιμετωπιστούν οι «μπαχαλάκηδες», που δημιουργούν τα επεισόδια, χωρίς να υπάρξει ανοχή για κανέναν.

Για τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την αντίδραση της Αστυνομίας στα τελευταία περιστατικά, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι έκανε οξεία κριτική χτες το πρωί κατά την επίσκεψη του στη ΓΑΔΑ, σε κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες που έδειξαν αδράνεια, ή δεν εφάρμοσαν εντολές, ενώ ειδικά για την επίθεση στη Νοβάρτις είπε ότι δεν δούλεψαν καλά τα μέτρα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σαφείς εντολές για τη φύλαξη του κτιρίου, αλλά και την αστυνόμευση του κέντρου και ειδικότερα της οδού Ερμού.

Για τις επιθέσεις και τις ομάδες που τις πραγματοποιούν ο κ. Τόσκας είπε:

«Αυτές οι ενέργειες βάλλουν κατά της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης, του πανεπιστημιακού ασύλου και της ασφάλειας των πολιτών και αντιμετωπίζονται, αλλά με τον νόμιμο τρόπο. Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε την Αθήνα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη, όπως ήταν μέχρι το 2014», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός και συμπλήρωσε: «Σεβόμαστε τη θέση της αντιπολίτευσης που ασκεί κριτική, αλλά δεν θα ολισθήσουμε σε μέτρα ακροδεξιάς έμπνευσης και ιδεολογίας».

Για τις απειλές που εξαπολύουν αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια, ο κ. Τόσκας είπε ότι αυτοί που τις εκφράζουν θα μείνουν με τις επιθυμίες τους «γιατί δεν θα υπάρξει καμία ανοχή, όπως επίσης δεν θα δώσουμε την ευχαρίστηση σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους από τέτοιες πράξεις προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά».

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που του ασκεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο κ. Τόσκας δήλωσε: «Ο κ. Καμίνης, ως επικεφαλής του δήμου μάλλον προσπαθεί να απωθήσει κόσμο από το να έρθει, και αυτό είναι πολύ κακό για τη χώρα.

Προσπάθησα πολλές φορές να συνεργαστώ μαζί του και να ζητήσω και εγγράφως να εφαρμόσει κάποια μέτρα σχετικά με την ασφάλεια, αλλά δυστυχώς δεν έχει καταλάβει κάποια πράγματα. Καλό θα είναι να ασχοληθεί με θέματα του δήμου του, την καθαριότητα και την φροντίδα κάποιων περιοχών και να συνεργαστεί μαζί μας για θέματα ασφάλειας για να έχουμε μια πόλη που να προσελκύει κόσμο και όχι να τον απωθεί».

Για την κριτική από πλευράς συνδικαλιστών της Αστυνομίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός είπε: «Υπάρχουν συνδικαλιστές που κατά καιρούς κάνουν τους νομικούς και τους προστάτες των θεσμών. Η δουλειά τους είναι άλλη και καλό είναι να μην πέφτουν σε λάθη αστεία και έξω από κάθε θεσμική ιδιότητα. Να σταματήσουν αυτές τις παρεμβάσεις, που μερικές φορές μπορεί να είναι εργολαβικές».

Για την επίθεση στο στέκι «Φαβέλα», ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι η Αστυνομία έχει επικεντρωθεί στην υπόθεση και θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, ενώ έκρινε ότι δεν υπάρχει διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις τάξεις των αστυνομικών, πέρα από ένα ποσοστό που αντιστοιχεί και στον γενικό πληθυσμό.

Κύριε Τόσκα λυπάμαι πολύ αλλά η ευθύνη σε όλα στην Αστυνομία είναι καθαρά δική σας. Αν οι «μπαχαλάκηδες», δημιουργούν  επεισόδια, χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις, αν οι αναρχικοί κάθε Παρασκευή καίνε αυτοκίνητα και  χτυπάνε πετάνε μολότωφ στους αστυνομικούς, εσείς ευθύνεστε.

Γι αυτό μην ρίχνετε αλλού τις ευθύνες. Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ δεν κάνει κατι χωρίς τη δική σας έγκριση.

Related posts