Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 15 Δεκ 2017
 
 

Ονειρεύεστε Λευκά Χριστούγεννα; Υπάρχει λύση και την  δίνει η Ford

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 - 09:55

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

fordΑν υποθέσουμε ότι στα μέσα Ιουλίου, με το θερμόμετρο στους 28 βαθμούς, τρελαίνεστε και θέλετε να οδηγήσετε σε χιόνι, μην απελπίζεστε. Μπορεί να είναι παράλογη η επιθυμία σας ,αλλά λύση υπάρχει να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.

Κάπως έτσι το σκέφθηκαν οι μηχανικοί της Ford με το ‘Εργοστάσιο Καιρού’ όπου θα δοκιμάζουν τα μελλοντικά οχήματα στις πιο απαιτητικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο.

Υψόμετρα μεγαλύτερα του Mont Blanc, της υψηλότερης κορυφής των Άλπεων, ταχύτητα οχήματος και ανέμου έως 250 km/h, και χιόνι, εκτυφλωτική λιακάδα και βροχή είναι από τις συνθήκες που θα προσομοιώνονται στο προηγμένο Κέντρο Περιβαλλοντικών Δοκιμών της Ford.

ford1Το ‘Εργοστάσιο Καιρού’ της Ford θα Προσομοιώνει τις Παγκόσμιες Καιρικές Συνθήκες με το Πάτημα ενός Μπουτόν. Από τον αρκτικό πάγο μέχρι και τον καύσωνα της ερήμου. Σημειώστε ακόμη ότι η  Κολωνία θα αποκτήσει το μεγαλύτερο υψόμετρο της Δυτικής Ευρώπης εκτοπίζοντας το Mont Blanc από τη θέση της υψηλότερης κορυφής. Το  Κέντρο Περιβαλλοντικών Δοκιμών της Ford είναι η πρώτη εγκατάσταση του είδους που προσομοιώνει υψόμετρο 5.200 m. Το κέντρο θα είναι πλήρως λειτουργικό από του χρόνου και θα προσομοιώνει χιόνι, εκτυφλωτική λιακάδα και βροχή, ακραίες θερμοκρασίες από -40° C έως +55° C και υγρασία έως 95%, οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου,  Θα είναι το πρώτο που θα προσομοιώνει υψόμετρα 5.200 m, θα προσφέρει ακραίες θερμοκρασίες από -40°C (τη μέση χειμερινή θερμοκρασία στην Ανατολική Σιβηρία) έως +55° C (μόλις 1,7° Κελσίου κάτω από την υψηλότερη θερμοκρασία αέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως), καθώς και υγρασία έως 95%.

«Προσφέροντας πρωτοφανείς δυνατότητες, όπως δοκιμή μεγάλου υψομέτρου και προσομοίωση ισχυρής χιονόπτωσης, το νέο κέντρο δοκιμών μας παρέχει τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τα καλύτερα οχήματα του μέλλοντος,» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, της Ford Ευρώπης. «Είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου που θα επιτρέπει στη Ford να προσομοιώνει αποδοτικά και επαναλαμβανόμενα τις πιο απαιτητικές περιβαλλοντικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο.»

 

Στο κέντρο – το οποίο η Ford εκτιμά ότι θα είναι πλήρως λειτουργικό από του χρόνου – οι μηχανικοί θα μπορούν να δουλεύουν πάνω σε εννέα διαφορετικά οχήματα ταυτόχρονα, δοκιμάζοντας την άνεση, την ασφάλεια και τις λειτουργικές δυνατότητες καθώς και  την απόδοση ηλεκτρικών συστημάτων, φρενάρισμα, κλιματισμό (A/C) και ρυμούλκηση βαρέων φορτίων.

Η εγκατάσταση έχει το μέγεθος γηπέδου ποδοσφαίρου καλύπτοντας μία επιφάνεια 5.500 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει: δύο κλιματικές αεροδυναμικές σήραγγες, ένα εργαστήριο μεγάλου υψομέτρου και τέσσερις θαλάμους δοκιμών ελεγχόμενης θερμοκρασίας, τρεις από τους οποίους επιτρέπουν τη διεξαγωγή δοκιμών υγρασίας. Επίσης θα μπορεί να δοκιμάζεται μία εκτενής γκάμα οχημάτων υψηλών επιδόσεων και σπορ μοντέλων όπως τα πασίγνωστα Focus RS, Focus ST, και Ford Mustang, σε συνθήκες υψηλής ταχύτητας του ανέμου. Και θα χρησιμοποιείται για τη δοκιμή όλων των προσθιοκίνητων (FWD), πισωκίνητων (RWD) και AWD οχημάτων.

Το δίκτυο εγκαταστάσεων δοκιμών της Ford στην Ευρώπη περιλαμβάνει επίσης το Ford Lommel Proving Grounds, στο Βέλγιο, που φιλοξενεί μία ειδική πίστα δοκιμών κακών οδοστρωμάτων, και χρησιμοποιείται για δοκιμές με πλευρικούς ανέμους, αλμυρό νερό και λάσπη. Τα οχήματα Ford υποβάλλονται τακτικά σε επίπονες δοκιμές αντοχής που, σε πραγματικές συνθήκες, αντιστοιχούν σε 5,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνουν περιοχές απαιτητικές όπως η Έρημος Mojave στις ΗΠΑ, ο Αρκτικός Κύκλος και το Αλπικό Πέρασμα Grossglockner στην Αυστρία.

 

 

 

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: