Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Ιαν 2021
Υγεία

Όλες οι τεχνικές για το τέλειο στήθος


Γράφει η Βίκυ Μπουζούνη
Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η εμφάνιση και η λειτουργία του γυναικείου στήθους, για την ψυχολογία και τη διαδικασία…
… της μητρότητας της γυναίκας. Η επέμβαση αυξητικής στήθους είναι μία από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής διεθνώς, σε γυναίκες ηλικίας 20-35 ετών. Ενδείξεις για αύξηση του στήθους έχουν γυναίκες, οι οποίες πιστεύουν ότι το στήθος τους είναι μικρό σε μέγεθος, γυναίκες που εμφανίζουν απώλεια όγκου στο στήθος τους, καθώς και αλλαγή στο σχήμα, κυρίως μετά από εγκυμοσύνη ή αυξομειώσεις στο βάρος, ή απλώς με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, στις γυναίκες οι οποίες εμφανίζουν ασυμμετρία, ο ρόλος του χειρουργού είναι να την εξισώσει, αυξάνοντας το μικρότερο στήθος και μειώνοντας το μεγαλύτερο.
Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της διαδικασίας της αύξησης του γυναικείου στήθους, είναι η προεγχειρητική επίσκεψη της γυναίκας στον Πλαστικό Χειρουργό της. Σε αυτήν την επίσκεψη θα καθοριστούν ο τύπος και το μέγεθος του ενθέματος, το σημείο της χειρουργικής τομής καθώς και αν το ένθεμα θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Είναι πολύ σημαντικό η γυναίκα να εμπιστεύεται τον χειρουργό της, ο οποίος θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία στην συγκεκριμένη επέμβαση και να μπορεί να δείξει στην ασθενή φωτογραφίες από παρόμοιες περιπτώσεις με τη δική της.
Ο Dr Απόστολος Γαϊτάνης – πλαστικός χειρούργος αναφέρει για την αυξητική στήθους με Ενθέματα σιλικόνης
Όλα τα ενθέματα για την αυξητική του στήθους αποτελούνται από μία εξωτερική σακούλα, η οποία είναι φτιαγμένη από στερεά σιλικόνη. Αυτό το οποίο αλλάζει είναι το περιεχόμενο αυτής της σακούλας. Έτσι, στα ενθέματα σιλικόνης το περιεχόμενο είναι υγρή σιλικόνη ή τα πιο σύγχρονα cohesive gel ενθέματα σιλικόνης, όπου το περιεχόμενο είναι ένα gel σιλικόνης. Τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται από το 1961 και στην Ευρώπη είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ενθέματα, σε ποσοστό 80 – 85% του συνολικού αριθμού ενθεμάτων για αύξηση στήθους. Άλλα ενθέματα είναι τα ενθέματα με φυσιολογικό ορό, τα ενθέματα Sοyaoils και τα ενθέματα φυσιολογικού ορού και πολυσακχαριδίων Hydrogel, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πια.
Υπάρχουν τρία διαφορετικά σημεία όπου μπορεί να τοποθετηθεί η μικρή, χειρουργική τομή 4cm. Στην μασχάλη (σπάνια), στη θηλαία άλω (στην περιοχή της θηλής) και στην υπομάστιο πτυχή, δηλαδή κάτω από το στήθος, που είναι και η πιο συχνή. Μια άλλη απόφαση που θα ληφθεί στην πρώτη επίσκεψη, είναι αν το ένθεμα της σιλικόνης θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ της γυναίκας. Αν η γυναίκα έχει ήδη αρκετό στήθος, το οποίο δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, τότε το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος. Αν η ασθενής δεν έχει αρκετό όγκο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, τότε η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ, με αποτέλεσμα λίγο μεγαλύτερη περίοδο μετεγχειρητικής ανάρρωσης.
Μετά την επέμβαση
H επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αργά την ίδια ημέρα ή να μείνει μία νύκτα στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να έχει κανονίσει άδεια από την εργασία της για μία εβδομάδα έως 10 ημέρες. Θα φοράει ειδικό ενισχυτικό σουτιέν συνεχώς και ένας μικρός ή μέτριος πόνος αντιμετωπίζεται με ειδικά αναλγητικά. Η ασθενής θα επισκεφθεί τον πλαστικό χειρούργο μετά από 10 ημέρες, όπου και θα ελεγχθούν οι χειρουργικές τομές. Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα. Παρόμοια πρακτική εφαρμόζεται στην ανόρθωση και τη μειωτική στήθους.
Αύξηση στήθους με μεταφορά λίπους από το σώμα
Εκτός από την αυξητική στήθους με τα ενθέματα σιλικόνης να προσφέρουν ένα πολύ καλό και φυσικό αποτέλεσμα στο γυναικείο μπούστο, μια νέα μέθοδος αύξησης του στήθους, έρχεται να προστεθεί στις τεχνικές της πλαστικής ιατρικής. Πρόκειται για την αύξηση στήθους με μεταφορά λίπους από το σώμα μας. Αποτελεί μια τεχνική που ενδείκνυται συνήθως για γυναίκες οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη υπερευαισθησία στη σιλικόνη και προκαλούν κάψες. Έτσι στην περίπτωση που μια γυναίκα παρουσιάζει συχνά φαινόμενα εμφάνισης κάψας, μπορεί να υποβληθεί σε αύξηση στήθους με λίπος από τον ίδιο τον οργανισμό της.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ποσότητα λίπους σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στην κοιλιά, στους γλουτούς ή στα πόδια. Με την συγκεκριμένη τεχνική η αύξηση του στήθους δεν μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, συνήθως δεν υπερβαίνει το ένα νούμερο. Για όλα αυτά θα πρέπει να είναι ενήμερη η ασθενής πριν αποφασίσει να υποβληθεί σε αύξηση στήθους με λιπομεταφορά. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία στο νοσοκομείο, όπως όλες οι επεμβάσεις, με μικρές τομές. Με μία ειδική κάνουλα ο γιατρός αφαιρεί το λίπος, έτσι ώστε να μην τραυματίζεται και να συγκεντρώνεται σε ένα σημείο, στο χειρουργικό τραπέζι. Στη συνέχεια το λίπος αυτό αφού υποβληθεί σε ειδική επεξεργασία, καθαρίζεται και γίνεται φυγοκέντριση με τη βοήθεια μιας ειδικής, λεπτής κάνουλας και έπειτα εγχύνεται στο στήθος της γυναίκας. Το λίπος πρέπει να εγχύνεται με προσοχή στην περιφέρειά του στήθους της γυναίκας και όχι στον μαζικό αδένα, έτσι ώστε αν εμφανιστούν μελλοντικά μικρές αποτιτανώσεις, μικρές ασβεστώσεις να γνωρίζουμε σε ποιο σημείο ακριβώς έχει γίνει η έγχυση του λίπους.
Μετά την επέμβαση εμφανίζονται κάποιες μελανιές και πρηξίματα τα οποία υποχωρούν σταδιακά. Η διάρκεια αποθεραπείας της συγκεκριμένης μεθόδου για να επουλωθεί το στήθος της γυναίκας χρειάζεται συνήθως 5 ημέρες με μία εβδομάδα. Η αύξηση στήθους με μεταφορά λίπους δεν αντικαθιστά την παραδοσιακή τεχνική αυξητικής στήθους με σιλικόνη, αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο για την ασθενή που την επιθυμεί.
Αύξηση Στήθους με Ενέσεις Macrolane
Το συγκεκριμένο filler χρησιμοποιείται για να ανορθώσει, να επαναδιαμορφώσει και να αυξήσει το μέγεθος του στήθους. Ιδανική υποψήφια για την εν λόγω μέθοδο θεωρείται μια γυναίκα στα 30, η οποία έχει κάνει τα παιδιά της και θέλει να αποκτήσει και πάλι το στήθος που διέθετε πριν από τις εγκυμοσύνες».
Το Macrolane εισάγεται στο στήθος από την κορυφή, αυξάνοντάς το κατά ένα τουλάχιστον νούμερο, λειτουργεί όπως ακριβώς τα anti-ageing fillers για το πρόσωπο. Ενώ τα αποτελέσματά του διαρκούν για 18 περίπου μήνες.
Κατά την εφαρμογή του macrolane χρειάζεται προσοχή στην χρήση και την ποσότητα του υλικού, ώστε να μην διαταραχθεί η μελλοντική ακτινογραφική εικόνα της περιοχής σε ενδεχόμενη μαστογραφία.
Από το gr.lifezone
Κάντε like στη σελίδα μας
https://www.facebook.com/now24.gr?fref=ts

Related posts