Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Μαΐ 2024
Auto-Moto

Όλα έτοιμα για τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2017

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας επί ελληνικών χωμάτων. Ένας αγώνας που μπορεί να μην έχει την αίγλη του ράλι Ακρόπολις – όπως το ξέραμε -αγώνας που προσμετρούσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ωστόσο και αυτός ο αγώνας  που γίνεται έχει μεγάλη αξία. Είναι το SEATJETS Ράλι  Ακρόπολις 2017 που προσμετρά στα έπαθλα των κατηγοριών ERC1, ERC2, ERC3 και ERC Έπαθλο Γυναικών points, όπως και στο Πρωτάθλημα Ομάδων.

Δεκατρία αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας R5 συμμετέχουν στον αγώνα. Ανάμεσα στους οδηγούς, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Bruno Magalhães, ο Πρωταθλητής των δύο περασμένων ετών Kajetan Kajetanowicz, αλλά και ο νικητής του Ράλι Ντακάρ και πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής, Nasser Al-Attiyah.

Ο Bruno Magalhães, με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, Alexey Lukyanuk θα προσπαθήσει να νικήσει για να αυξήσει τη διαφορά.  O Πορτογάλος οδηγός επικράτησε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στις Αζόρες και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον δεύτερο, στα Κανάρια Νησιά. Στο Ράλι  Ακρόπολις θα αγωνιστεί με ένα Skoda Fabia R5 βαμμένο στα χρώματα της SEAJETS! .Με τον Luis Pimentel να μη συμμετέχει στον αγώνα, το πλεονέκτημά του για τίτλο στην κατηγορία ERC2 “απειλείται” από τους Tibor Erdi Jr, Zelindo Melegari και Sergey Remennik.

Εκτός αγώνα είναι ο  Alexey Lukyanuk . Δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού του. Σε δοκιμές που πραγματοποιούσε στη Ρωσία είχε μια άτυχη στιγμή.

Ο αγώνας είναι σκληρός. Η διαδρομή του αγώνα σε σχέση με αυτήν του 2016 , δεν έχει αλλαγές, πλην της μείωσης του μήκους της ε.δ. 1-4 SEAJETS Gravia κατά 890 μ. από την αφετηρία της.

Η ε.δ. 2-5 Άμφισσα, είναι οι πασίγνωστες Καρούτες με αντίθετη φορά (ανηφορική).

Η ε.δ. 9-12 Ελάτεια/Καρυά, με μήκος 33,86 χλμ. είναι η μεγαλύτερη του αγώνα.

Τόσο το Service Park του αγώνα, όσο και οι τελετές Εκκίνησης (Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18:30) και Τερματισμού (Κυριακή 4 Ιουνίου στις 16:05) θα φιλοξενηθούν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Αν και ο αγώνας δεν προσμετρά στην κατηγορία Νέων, δύο από τους νεαρούς οδηγούς του ERC, o Nikolay Gryazin και ο Buǧra Banaz, θα αγωνιστούν στα ελληνικά χώματα. Ο Gryazin οδηγεί ένα Skoda Fabia R5 στα χρώματα της Sports Racing Technologies, της ομάδας του περυσινού νικητή του αγώνα, Ralfs Sirmacis.
 Από ελληνικής πλευράς, το ενδιαφέρον στο πλαίσιο του ERC, αναμένεται να κερδίσουν οι Πρωταθλητές Ράλλυ 2016, Γιώργος Φιλιππίδης-Λεωνίδας Μαχαίρας, με ένα Skoda Fabia R5 της Motorsport Italia, της εταιρείας που συντηρούσε και το Fabia με το οποίο ο Λάμπρος Αθανασούλας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον αγώνα το 2016.

Για την ιστορία το Ράλι Ακρόπολις διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1952. Η Ελλάδα έζησε μεγάλες δόξες. Οι φωτογραφίες από κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης έκαναν το γύρο του κόσμου. Δυστυχώς βγήκαμε από το ημερολόγιο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος. Από το 2014 ο αγώνας εντάχθηκε στο ημερολόγιο του ERC.

Στοιχεία για το φετινό αγώνα

Τελετή Εκκίνησης: 18:30, Παρασκευή 2 Ιουνίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Τερματισμός: 16:04, Κυριακή 4 Ιουνίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Αρχηγείο Αγώνα: Εντός του Service Park, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Ειδικές Διαδρομές: 12

Μήκος Ειδικών Διαδρομών: 229,74 χλμ. (103,86 χλμ. το πρώτο σκέλος, 126,68 το δεύτερο σκέλος)

Απλή διαδρομή: 456,63 χλμ.

Συνολικά χιλιόμετρα: 686,37

Επιφάνεια: Χώμα

Το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2017 διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων, καθώς και τους δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δελφών, Δωρίδος, Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, όπως και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

 

Related posts