Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
17 Μαΐ 2022
Ελλάδα

Οικονομικό θρίλερ με την αλλαντοβιομηχανία Creta Farms

Έσκασε νέο «κανόνι»; Θα δείξει σύντομα. Όπως φαίνεται η πασίγνωστη και παντοδύναμη εταιρία  Creta Farms μάλλον αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά “οικονομικά” προβλήματα.

Σύμφωνα με το FnB Daily του Nεκτάριου Νιώτη, ο Τάκης Δομαζάκης βρίσκεται ήδη εκτός της εταιρίας με πρωτοβουλία του αδελφού του Μάνου Δομαζάκη. Το Φεβρουάριο τα δύο αδέλφια με κοινή τους ανακοίνωση διέψευδαν τις φήμες:

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το  τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα περί δήθεν εκρηκτικών  μας σχέσεων, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Ανακοινώνουμε,  λοιπόν,  προς  όλες  τις  κατευθύνσεις  ότι  η  εταιρεία  CRETA FARMS προχωρά με γοργά βήματα στα πλαίσια του  νόμου και των κανόνων της  εταιρικής  διακυβέρνησης σε πράξεις και ενέργειες που θα συνδράμουν σημαντικά στην αύξηση των  μεγεθών  της και την δυναμική επιχειρησιακή της συνέχεια.

Καλό θα είναι να σταματήσει η παραπληροφόρηση από οποιαδήποτε κατεύθυνση, η  οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναχαιτίσει την δυναμική της εταιρείας CRETA FARMS. Η οικογένεια Δομαζάκη παραμένει ακάθεκτη στο τιμόν ι της εταιρείας και πασχίζει με  κάθε τρόπο για την διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των μετόχων της CRETA FARMS και της εθνικής μας οικονομίας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης, που συνεδρίασε τη Δευτέρα, προχώρησε στον ορισμό ενός Διευθύνοντα Συμβούλου, του Μάνου Δομαζάκη, και ανεξάρτητου Αντιπροέδρου, του Πέτρου Παπαδάκη.Με την κίνηση αυτή, τίθεται εκτός Δ.Σ. ο Τάκης Δομαζάκης.

Την ίδια ώρα, ο Τάκης Δομαζάκης επιχειρεί να διατηρήσει το κλίμα έντασης, έχοντας προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον του αδερφού του. Υποστηρίζει ότι από τον περασμένο Αύγουστο έχει ενημερώσει το Δ.Σ. “για ενέργειες και παραλείψεις εις βάρος της εταιρικής περιουσίας”, χαρακτηρίζοντας έκνομη και έκτροπη κατάσταση την αποπομπή του.

Οι ίδιες πηγές της εισηγμένης στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι “την κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο, που η εταιρεία αλλάζει σελίδα, δεσμευόμαστε να μείνουμε πιστοί στο όραμά μας, τους οικονομικούς μας στόχους, σεβόμενοι τους θεσμούς και όργανα της εταιρείας και εγγυώμεθα στους εργαζόμενους και το επενδυτικό κοινό την λειτουργική ομαλότητα της Εταιρείας. Θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αποκατάσταση της ομαλής διαπραγμάτευσης της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την ολοκλήρω-ση των απαιτούμενων ενεργειών εκ μέρους της Εταιρείας για άμεση ολοκλή-ρωση των εκκρεμοτήτων”.

Οι τράπεζες, που θυμίζουμε ότι έχουν δανείσει με 100 εκ. ευρώ την αλλαντοβιο-μηχανία, παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν σε υγιή λύση στο θέμα. Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του συμβουλίου NPLs θα κρίνει πολλά. Κλειδί για τη συνέχεια και για το ποια τράπεζα θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αποτελούν οι προβλέψεις, τις οποίες κάθε πιστωτικό ίδρυμα έχει πάρει για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σχολιάζουν τραπεζικές πηγές, οι απαραίτητες κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα.

 

Πηγή: kourdistoportocali.com

Related posts